abe ostavete ovie gluposti :pos2:
citajte ovde od ustata na volkot:
(imate prijateli, ama ne znaete koi se i kade se)
Стефан Тафров - амбасадор на Бугарија во Франција, поранешен претставник на Бугарија во ОН:
"Горд сум дека сум превел Клод Симон - оној ужасно тежок текст; горд сум со организацијата на посетите - Франција, Англија, САД, Чешка, Полска. Со тоа, дека сум пријател со Богдан. С. Дими Паница - едно од прекрасните пријателства, кои ги имам.
Исто така со признавањето на Македонија. И со членството во Советот за безбедност. "
Стефан Тафров: Високиот момент за мене беше признавањето на Македонија.
Одлуката е на
Филип Димитров, со поддршка на Желев, и на сите министри од владата со исклучок на Стојан Ганев. Јас бев в.д. министер за надворешни работи - Стојан Ганев беше во странство и беше против.
Испрати ни грама од Германија и рече дека
Геншер не ни советува да признаваме Македонија - те, се разбира, си имаа други причини за тоа, бидејќи се страхуваха од признавање на Словенија и Хрватска. Прочитав грамата,
а Костов, се јави и рече: "Е, тоа е мислењето на германскиот министер за надворешни работи, а какво е мислењето на бугарскиот министер за надворешни работи?" Момент во кој историјата ти дише во вратот. Ако имам некаква заслуга, тоа е дека сум се разм'рдал, сум направил нешто што сум бил во позиција да направам.
http://209.85.129.132/search?q=cache:1GFeD7Cm02EJ:www.altera-bg.com/data/kfm/altera/materiali/8-9.08/01-lice.rtf+тафров+стамболова&cd=1&hl=ru&ct=clnk&gl=bg