Бавча
идол на младите
- Член од
- 25 декември 2007
- Мислења
- 11.847
- Поени од реакции
- 11.505
Откачени фаци се таксистиве во Скопје...кој недозборен, кој не му е денот, кој вози ко желка, пореметени и некултурни, ма секакви сум ги начекал...еднаш дури и го оставив еден без работа 8 саати зошто не ми даде попуст 10% (не се работеше за тие 10 денари туку за принцип и циганлук невиден) па затоа се јавив и го пријавив одма...некогаш и бакшиш им оставаш, ама кога ќе се научат стануваат кучиња, па затоа мора строго со нив.
Жал ми е што се нон стоп мета на џандарите, иако сега и ние стануваме, лека полека и на нас ни фрчат казни...ама 90% од сите тие културни/некултурни/било какви чичковци ми рекле дека е најдолната работа и подобро е да земеш да копаш, чистиш, ораш, одколку таксист да бидеш...фрустрација можеби, не знам .
Жал ми е што се нон стоп мета на џандарите, иако сега и ние стануваме, лека полека и на нас ни фрчат казни...ама 90% од сите тие културни/некултурни/било какви чичковци ми рекле дека е најдолната работа и подобро е да земеш да копаш, чистиш, ораш, одколку таксист да бидеш...фрустрација можеби, не знам .