Таксистите и нивната култура - случки

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.847
Поени од реакции
11.506
Откачени фаци се таксистиве во Скопје...кој недозборен, кој не му е денот, кој вози ко желка, пореметени и некултурни, ма секакви сум ги начекал...еднаш дури и го оставив еден без работа 8 саати зошто не ми даде попуст 10% (не се работеше за тие 10 денари туку за принцип и циганлук невиден) па затоа се јавив и го пријавив одма...некогаш и бакшиш им оставаш, ама кога ќе се научат стануваат кучиња, па затоа мора строго со нив.
Жал ми е што се нон стоп мета на џандарите, иако сега и ние стануваме, лека полека и на нас ни фрчат казни...ама 90% од сите тие културни/некултурни/било какви чичковци ми рекле дека е најдолната работа и подобро е да земеш да копаш, чистиш, ораш, одколку таксист да бидеш...фрустрација можеби, не знам :).

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Пред некоја недела се возев со таксист кој не престана да збори за вистинска љубов цел пат. Ме прашуваше колку време идам со дечко ми за да ми потврди дека `тоа е љубов`.:lud:
Може сакал да види дали го сакаш дечко ти за ако не да ти се стави : ))))))

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
10.292
Незнам за другите места, но во Струмица со секое возење добиваш гратис знаење - 3 нови пцовки што не си ги слушнал до тој момент.

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
У Струмица поточно од селото Вадоча има еден таксист шо ако се возиш со него, втор пат нема да ти текне да ја погледнеш колава а не да се качиш во неа. Типот толку ненормално вози, шо мисли се наога у 2фаст 2 фјуриос:nesvest:

K

KomitaMKD

Гостин
Имам еден другар што е страв и трепет за таксисти.Си одевме со такси ланската Нова година многу пијани и другаров седеше напред на совозачко.И нешто фатија муабет со таксистов и другаров му вика :Ебати животот наместо ти со жена ти со децата да славиш дома Нова година ти овде возиш за 1000 денари такси.Човеков го гледам прави фаци ама нема што да речи.Си викам дај не престане идиотов да зборува.И на крај пред излегување другаров вика.У пи*ку матер за некоја година и јас ќе треба да станам таксист(во смисла како да е најглупа работа на светот)

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Има еден таксист во Ресен, толку е старо таксито што појасите за врзување ги прикачува на шајки. Има старо радио на касети во колата и има на репертоарт македонска, турска, албанска и ромска музика, во зависност од муштериите:vozbud:

MK_Devojce

I simply don't care...
Член од
2 август 2009
Мислења
468
Поени од реакции
162
За една минута доцнење ми вели: “ Ти девојче за денес ли го викна таксито или за утре„? :tapp:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Има еден таксист во Ресен, толку е старо таксито што појасите за врзување ги прикачува на шајки. Има старо радио на касети во колата и има на репертоарт македонска, турска, албанска и ромска музика, во зависност од муштериите:vozbud:
црвена 128ца таксист ШАБАН! така се вика..
влагаш внатре и мислиш се наоѓаш у некоја пиљара.. внатре БУКВАЛНО ЦЕЛА ШАЛТАБЛА му е со бонбончиња чоколатциња мастичиња...а ко си за подолг пат у касета има и плинско.. не се заебавам најсериозен сум!!! ако некој има возачко искуство со него нека каже.. .на мои другарчиња пред мене им има речено СОБЕРЕТЕ СИТЕ ПО 50 ДЕНАРИ И КЕ ВЕ ВРТАМ ПОД РУЧНА НА ГРОБИШТАТА У БУТЕЛ...:nesvest::tapp:

Tommy1207

Појмааа немаммм
Член од
2 декември 2009
Мислења
64
Поени од реакции
4
Абе според ова муабетиве шо ги прајте испаѓа дека „таксист“ е некоја заразна болест.Не биле академски граѓани немале култура не знаат ништо од и за животот абе да не се од друга планета бе!?Ако подобро ги анализирате работите ќе видите дека се тоа обични луѓе на кои среќата им била да работат такси.Иначе има многу да не речам 50% од таксистите кои имаат завршено факултет или сеуште студираат па пошто не сака да чека од мама и тато вози такси.Ја студирам и работам такси и сум задоволен со мите примања:toe:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Абе според ова муабетиве шо ги прајте испаѓа дека „таксист“ е некоја заразна болест.Не биле академски граѓани немале култура не знаат ништо од и за животот абе да не се од друга планета бе!?Ако подобро ги анализирате работите ќе видите дека се тоа обични луѓе на кои среќата им била да работат такси.Иначе има многу да не речам 50% од таксистите кои имаат завршено факултет или сеуште студираат па пошто не сака да чека од мама и тато вози такси.Ја студирам и работам такси и сум задоволен со мите примања:toe:
Одлично, е сега уште да го спуштиш носот, и ние муштериите да бидеме задоволни од тебе... ТОП.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
црвена 128ца таксист ШАБАН! така се вика..
влагаш внатре и мислиш се наоѓаш у некоја пиљара.. внатре БУКВАЛНО ЦЕЛА ШАЛТАБЛА му е со бонбончиња чоколатциња мастичиња...а ко си за подолг пат у касета има и плинско.. не се заебавам најсериозен сум!!! ако некој има возачко искуство со него нека каже.. .на мои другарчиња пред мене им има речено СОБЕРЕТЕ СИТЕ ПО 50 ДЕНАРИ И КЕ ВЕ ВРТАМ ПОД РУЧНА НА ГРОБИШТАТА У БУТЕЛ...:nesvest::tapp:
Hahahah... Shaban... hahahah... taksisticka legenda. Ako realno vozenjeto kosta 100 den, kaj nego minimum 160-170 kuca, pa idi razberi se posle ako nemas popametna rabota. :):)

Tuku, cinam deka Chombe mislese za nekoj drug, neli kaza deka e od Resen.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Такси дешавки има секакви... и непријатни и пријатни...
1. ме нервираат таксисти кога застануваат на сред пат за да симнат патник или за да качат а позади нив ЦЕЛА КОЛОНА застој!!! ги мрзи со 2 гуми да се качат на тротоар.. дали ги мрзи дали неќат да ја оштетат колата незнам...
2. наместо пример да се пошо енли цело време се во кола.. они се пример за лоши возачи!!! те вози 20 помалце од пропишаното ке ти зел 20 денари поиче Е МНОГУ ДЕ.. КЕ СЕ ЗБОГАТИ!!!
3. семафор жолто типот кочи ли кочи... ЗАШТО?? ке ти зел 10 денара поише Божеее...:tapp:
Добро друже вака те читам, ти работи ли логиката тебе барем и малце?

Прво, ако застане на тротоар, а позади има колона - нема да може брзо да влезе во сообраќај. Значи не го прави тоа за инат, него за негова корист.
Второ, секој патник по 20, направи си математика па ќе сфатиш.
Трето, врати се на второво горе и смени ја "20"-ката со "10"-ка, ќе сфатиш.

Значи далеку од тоа дека они го загрозуваат сообраќајот зашто се психопати, него тоа им е работа, сфатете.
И немој да мислите дека ги бранам, и јас ги хејтам, ама бар мразете ги заради вистинските причини...

Е сега, највеќе ме има накурчено еден фраер, кој премина преку лента во мојата и оддеднаш закочи за патник да собере. Јас морав дијагонално да кочам за да не го спукам, а кај успеав тоа, уште бапнал рикверц и ќе се враќа назад за да застане ДО патникот, јас да му се тргнам уште. А овој патников глеам на тротоар седи, го чека, место да мрдне 6 чекори напред и да влезе во таксито.

А кога ме возеле, бидејќи ретко се случува, не сум имал ниедна интересна случка, сите биле фини и пристојни. :)

Hahahah... Shaban... hahahah... taksisticka legenda. Ako realno vozenjeto kosta 100 den, kaj nego minimum 160-170 kuca, pa idi razberi se posle ako nemas popametna rabota. :):)

Tuku, cinam deka Chombe mislese za nekoj drug, neli kaza deka e od Resen.
Се имам возено со еден махер, кој успеа вожња од 70 денари (пошто редовно идев порано по таа рута со таксисти), да ја направи 120 денари. Звероња, имаше мерцедес од 94та, само убрзуваше до макс и кочеше ко луд, да троши повеќе бензин. Али нек му биде...си заслужи :devil3:

И да се надопунам по 3ти пат, пошто сега ми текна. Еднаш на Партизанска возам лагано, кога од десна страна ми се убутува некое такси, без жмигавец, без да види дека ја сум во лентата...го растресов со свирка, среќа ме виде во задњи момент.

Кога го пројдов...што да видам - жена таксиста. :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Добро друже вака те читам, ти работи ли логиката тебе барем и малце?

Прво, ако застане на тротоар, а позади има колона - нема да може брзо да влезе во сообраќај. Значи не го прави тоа за инат, него за негова корист.
Второ, секој патник по 20, направи си математика па ќе сфатиш.
Трето, врати се на второво горе и смени ја "20"-ката со "10"-ка, ќе сфатиш.

Значи далеку од тоа дека они го загрозуваат сообраќајот зашто се психопати, него тоа им е работа, сфатете.
И немој да мислите дека ги бранам, и јас ги хејтам, ама бар мразете ги заради вистинските причини...

Е сега, највеќе ме има накурчено еден фраер, кој премина преку лента во мојата и оддеднаш закочи за патник да собере. Јас морав дијагонално да кочам за да не го спукам, а кај успеав тоа, уште бапнал рикверц и ќе се враќа назад за да застане ДО патникот, јас да му се тргнам уште. А овој патников глеам на тротоар седи, го чека, место да мрдне 6 чекори напред и да влезе во таксито.

А кога ме возеле, бидејќи ретко се случува, не сум имал ниедна интересна случка, сите биле фини и пристојни. :)

Се имам возено со еден махер, кој успеа вожња од 70 денари (пошто редовно идев порано по таа рута со таксисти), да ја направи 120 денари. Звероња, имаше мерцедес од 94та, само убрзуваше до макс и кочеше ко луд, да троши повеќе бензин. Али нек му биде...си заслужи :devil3:

И да се надопунам по 3ти пат, пошто сега ми текна. Еднаш на Партизанска возам лагано, кога од десна страна ми се убутува некое такси, без жмигавец, без да види дека ја сум во лентата...го растресов со свирка, среќа ме виде во задњи момент.

Кога го пројдов...што да видам - жена таксиста. :)
види ја ги оправдувам во некои рабноти.. ама пичка му матер бе НА СРЕД ЛЕНТА !!!! ља позади има колона цела?? и уше искача и ти вика ШО СВИРИШ БЕ ИМАШ ПРОБЛЕМ?? која е таа култура ај објасни ми ??? прво пред патникот пред се после пред другите па и за компанијата ако е лиценцирано такси... 10 20 денара ке се збогати е многу... ова ми личи на циганчење повеќе... искрено наместо да вози со 40 зашо ке земе 20 денар аповече подобро би му било нормална вожња 50 60 да тера пошо ке има шанси повеќе патници да собере во истиот ден...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
види ја ги оправдувам во некои рабноти.. ама пичка му матер бе НА СРЕД ЛЕНТА !!!! ља позади има колона цела?? и уше искача и ти вика ШО СВИРИШ БЕ ИМАШ ПРОБЛЕМ?? која е таа култура ај објасни ми ??? прво пред патникот пред се после пред другите па и за компанијата ако е лиценцирано такси... 10 20 денара ке се збогати е многу... ова ми личи на циганчење повеќе... искрено наместо да вози со 40 зашо ке земе 20 денар аповече подобро би му било нормална вожња 50 60 да тера пошо ке има шанси повеќе патници да собере во истиот ден...
Проблемот е да најдеш патник, да се наоѓаа така лесно он немаше да се замара и да пробува да те одере. :)

Иначе за такви глупости и курчења, нема збор, ќе се курчи се додека не му искочи некој и го расчука - а такви работи се случуваат често, верувај ми. И да се само таксистите вакви ќе биде ок, али 90% од возачите во Скопје се вакви, не е само до таксистите...јебига, таков е сообраќајот, ако си фин, ќе ти се бутаат сите.

Пример, пушташ пешаци, од десна лента после ти се убацуваат 10-15 коли насилно. Следен пат, нема да пушташ, нормално. :)

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Како да спречиш таксист да ти раскажува патешествија од неговиот живот? Почни ти да раскажуваш за се’ што ќе ти дојде на памет (воглавно измислено, се разбира :D), и додај малку театрален ефект, ќе видиш како ќе молчи и слуша... А на крајот на краиштата, ако и вас не ви е до зборување, отворено можете да му кажете него, исто како што кажувате тука, дека не зборувате со кого/како стигнете, ниту дека ве интересираат детали од негов/нејзин/нечиј трет живот. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom