0.99(9) = 1 !!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Неверојатно е колку ви е досадно во животот и на што трошите време!
Анастазија не значи дека ако за тебе се интересни само општествени науки дека и за другите е губење време разјаснување одредени проблеми во природните науки.

Имено целиот проблем се сведува односно е во директна врска со фактот дека никој реално не може да измери точно еден метар, без разлика колку и прецизаен систем за мерење да земе.

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Колкумина од вас го видоа доказот пред да напишат дека тоа не е точно?
Еве уште еден доказ:
1/3=0.3(3)
0.3(3)=1

Пробајте го ова и на калкулатор да видите што ке добиете.
Колку и да изгледа ова чудно сепак има повеќе математички докази кои го потврдуваат ова, а не јаболки :tv:
Ај бе уште некој нека не просветли со доказов. Шо мислите бе дека ако го има на секоја страна сите ќе го сфатат?! :)

V

Viktoranius

Гостин
Ај бе уште некој нека не просветли со доказов. Шо мислите бе дека ако го има на секоја страна сите ќе го сфатат?! :)
Ова не е никаков доказ бе брат. 0.99(9) ако беше еднаков со 1 немаше да пишуваме 0.99(9)=1, туку ќе пишувавме 1=1.

Математика сум нула, али за ова никој нема да ме убеди дека е точно, па ако сака и светски врвни математичари нека дојдат да ми објаснат. Некој погоре ги спомна јаболката, не вредел таков пример. Баш таков пример ја доловува целата ситуација. Едното јаболко е ептен блиску да биде како другото, али сепак му фали мал дел, и не е еднаков. Точка.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Ова не е никаков доказ бе брат. 0.99(9) ако беше еднаков со 1 немаше да пишуваме 0.99(9)=1, туку ќе пишувавме 1=1.

Математика сум нула, али за ова никој нема да ме убеди дека е точно, па ако сака и светски врвни математичари нека дојдат да ми објаснат. Некој погоре ги спомна јаболката, не вредел таков пример. Баш таков пример ја доловува целата ситуација. Едното јаболко е ептен блиску да биде како другото, али сепак му фали мал дел, и не е еднаков. Точка.
Затоа никој не може да ти објасни затоа што уште пред некој да ти даде доказ ти си сигурен дека тоа не е така и без разлика каков доказ да ти понуди ти бидејќи си цврсто убеден дека тоа не е така ќе го одбиеш доказот.

Најди некоја математичка грешка во овој доказ

Има уште некои трикови во математика како на пример 2*2=5, но во нив има некоја грешка како на пример делење со 0. Во овој доказ нема грешка и како што кажа bibil е прифатен од математичарите.

П.С. Не ме цитирајте по сто пати знам дека е веќе даден доказот.

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44

Абе братче, све ова со реални мерки не може да се докаже, али на дигитрон се докажува. Математиката е составена од бројки кои се пресметуваат со одредени операции на дигитрон или на лист хартија по одредени правила. Голем дел од тие правила (како и ова) ги кршат законите на природата и природните докази што ја докажува мојата теорија дека математиката не е природна наука туку е АПСТРАКТНА наука. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Аман бре све живо и диво математичари на форумов:uvo:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.526
Поени од реакции
31.133
ауу измисливте нова математика?
ОВА Е РЕВОЛУЦИЈА

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.887
Поени од реакции
10.427
:pos2::pos2::pos2::pos2:

Крај веќе не дискутирам на темата.
Нека х и у се броеви различни од 0, и нека х = у. Па така:

х = у;
x^2 = xy
x^2 - y^2 = xy - y^2
(x+y)(x-y) = y(x-y)
x + y = y
2y = y
2 = 1
1 = 0

Па сега, 2 + 2 = 2 + 2 + 0. Бидејќи 0 = 1 што претходно е докажано, тогаш 2 + 2 = 2 + 2 + 1, т.е. 2 + 2 = 5.

Значи, има забавни трикови во математиката. :smir:

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Неверојатно е колку ви е досадно во животот и на што трошите време!
Тегет чорапа,ооо тегет
светло теген на све иде
темно тегет за секоја природа

А ти Ано,Ано мори
дома седиш,Ано мори,газиш јамболии у када
табаните ти се Ано мори,мед да лижеш
а од секс,Ано мори...абер да се немало

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Тегет чорапа,ооо тегет
светло теген на све иде
темно тегет за секоја природа

А ти Ано,Ано мори
дома седиш,Ано мори,газиш јамболии у када
табаните ти се Ано мори,мед да лижеш
а од секс,Ано мори...абер да се немало

Креативност фуче, маме ебава :))) О...

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Математика сум 0 и ако ве разбра нешто да ме Е*Е мене цел форум...

Kajgana Shop

На врв Bottom