0.99(9) = 1 !!

• Креатор на темата Креатор на темата Viktoranius
  • Време на започнување Време на започнување
Неверојатно е колку ви е досадно во животот и на што трошите време!

Анастазија не значи дека ако за тебе се интересни само општествени науки дека и за другите е губење време разјаснување одредени проблеми во природните науки.

Имено целиот проблем се сведува односно е во директна врска со фактот дека никој реално не може да измери точно еден метар, без разлика колку и прецизаен систем за мерење да земе.

Колкумина од вас го видоа доказот пред да напишат дека тоа не е точно?
Еве уште еден доказ:
1/3=0.3(3)
0.3(3)=1

Пробајте го ова и на калкулатор да видите што ке добиете.
Колку и да изгледа ова чудно сепак има повеќе математички докази кои го потврдуваат ова, а не јаболки :tv:

Ај бе уште некој нека не просветли со доказов. Шо мислите бе дека ако го има на секоја страна сите ќе го сфатат?! :)

Ај бе уште некој нека не просветли со доказов. Шо мислите бе дека ако го има на секоја страна сите ќе го сфатат?! :)

Ова не е никаков доказ бе брат. 0.99(9) ако беше еднаков со 1 немаше да пишуваме 0.99(9)=1, туку ќе пишувавме 1=1.

Математика сум нула, али за ова никој нема да ме убеди дека е точно, па ако сака и светски врвни математичари нека дојдат да ми објаснат. Некој погоре ги спомна јаболката, не вредел таков пример. Баш таков пример ја доловува целата ситуација. Едното јаболко е ептен блиску да биде како другото, али сепак му фали мал дел, и не е еднаков. Точка.

Ова не е никаков доказ бе брат. 0.99(9) ако беше еднаков со 1 немаше да пишуваме 0.99(9)=1, туку ќе пишувавме 1=1.

Математика сум нула, али за ова никој нема да ме убеди дека е точно, па ако сака и светски врвни математичари нека дојдат да ми објаснат. Некој погоре ги спомна јаболката, не вредел таков пример. Баш таков пример ја доловува целата ситуација. Едното јаболко е ептен блиску да биде како другото, али сепак му фали мал дел, и не е еднаков. Точка.
Затоа никој не може да ти објасни затоа што уште пред некој да ти даде доказ ти си сигурен дека тоа не е така и без разлика каков доказ да ти понуди ти бидејќи си цврсто убеден дека тоа не е така ќе го одбиеш доказот.

Најди некоја математичка грешка во овој доказ
9999f0ace517cc0702d78a67675f14b0.png

Има уште некои трикови во математика како на пример 2*2=5, но во нив има некоја грешка како на пример делење со 0. Во овој доказ нема грешка и како што кажа bibil е прифатен од математичарите.

П.С. Не ме цитирајте по сто пати знам дека е веќе даден доказот.

Абе братче, све ова со реални мерки не може да се докаже, али на дигитрон се докажува. Математиката е составена од бројки кои се пресметуваат со одредени операции на дигитрон или на лист хартија по одредени правила. Голем дел од тие правила (како и ова) ги кршат законите на природата и природните докази што ја докажува мојата теорија дека математиката не е природна наука туку е АПСТРАКТНА наука. :)

Аман бре све живо и диво математичари на форумов:uvo:

ауу измисливте нова математика?
ОВА Е РЕВОЛУЦИЈА

:pos2::pos2::pos2::pos2:

Крај веќе не дискутирам на темата.

Нека х и у се броеви различни од 0, и нека х = у. Па така:

х = у;
x^2 = xy
x^2 - y^2 = xy - y^2
(x+y)(x-y) = y(x-y)
x + y = y
2y = y
2 = 1
1 = 0

Па сега, 2 + 2 = 2 + 2 + 0. Бидејќи 0 = 1 што претходно е докажано, тогаш 2 + 2 = 2 + 2 + 1, т.е. 2 + 2 = 5.

Значи, има забавни трикови во математиката. :smir:

Неверојатно е колку ви е досадно во животот и на што трошите време!

Тегет чорапа,ооо тегет
светло теген на све иде
темно тегет за секоја природа

А ти Ано,Ано мори
дома седиш,Ано мори,газиш јамболии у када
табаните ти се Ано мори,мед да лижеш
а од секс,Ано мори...абер да се немало

Тегет чорапа,ооо тегет
светло теген на све иде
темно тегет за секоја природа

А ти Ано,Ано мори
дома седиш,Ано мори,газиш јамболии у када
табаните ти се Ано мори,мед да лижеш
а од секс,Ано мори...абер да се немало

Креативност фуче, маме ебава :))) О...

Математика сум 0 и ако ве разбра нешто да ме Е*Е мене цел форум...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom