Skoda Octavia или Mitsubishi Lancer?

• Креатор на темата Креатор на темата Dr@k43
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 ноември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
6
Sto bi odbrale pmegu Octavia i Lancer... bez razlika za cenata i silata na motorite :)

Attachments

• Skoda-Octavia_2009_800x600_wallpaper_0b.jpg
    Skoda-Octavia_2009_800x600_wallpaper_0b.jpg
    124,8 KB · Прегледи: 10
  • Mitsubishi-Lancer_ES_2008_800x600_wallpaper_03.jpg
    Mitsubishi-Lancer_ES_2008_800x600_wallpaper_03.jpg
    100,4 KB · Прегледи: 12
Леле споредбава е...

Шкода ја средија и тоа како по превземањето на WW, добри мотори и ред други работи...ама мене омилена кола ми е Lancer, така да...:smir:

Sto bi odbrale pmegu Octavia i Lancer... bez razlika za cenata i silata na motorite :)

Ако не ги споредуваме по цена и по сила на мотори ,по што да ги оценувам????Само по изглед?Тогаш цела тема би се одвивала "не таа е поубава" "Е нема таа е поубава и точка".Не гледам зашто не би се одвивала дискусија и за моторите и за цената.Иначе вака додека сум помлад Лансерот,коа ке станам "сериозна" особа може и Шкодлето.

едит-Пробај пишувај на кирилица

Шкодата со редизајнот ја унаказија. Лнцерот е поагресивен и има подобар бензинец, дизелот им е ист. Ланцер.

И јас би го одбрал лансерот ... помладешки изглед итн итн ... некако пензионерски и многу озбилно ми изгледа октавиата :helou:

Октавијата е дефинитивно поголема, има огромен багажник и проверена ВВ механика... Лансерот од друга страна е помодерен и поатрактивен, механиката допрва ќе се докажува мада немам сомнеж за квалитетот... Единствена разлика е околу вредноста кога би дошло за продавање, мислам дека Лансерот би држел подобра цена половен.

Ако ти е за секојдневно возење и ефтино да стигнеш од точка А до точка Б, тогаш Октавија. Ако сакаш повеќе да уживаш, не те интересира простор на задни седишта и „носивост“ тогаш Лансерот би бил подобар.

Октавијата е дефинитивно поголема, има огромен багажник и проверена ВВ механика... Лансерот од друга страна е помодерен и поатрактивен, механиката допрва ќе се докажува мада немам сомнеж за квалитетот... Единствена разлика е околу вредноста кога би дошло за продавање, мислам дека Лансерот би држел подобра цена половен.

Ако ти е за секојдневно возење и ефтино да стигнеш од точка А до точка Б, тогаш Октавија. Ако сакаш повеќе да уживаш, не те интересира простор на задни седишта и „носивост“ тогаш Лансерот би бил подобар.
и да те лепи за седиште лансер :) има еден во струга фул спорт верзија... корнит упм... шо и да е лансер (единствено би менал за BMW Z(нешто) или Mini Cooper мада шо се дупло поскапи)

Лансер дефинитивно,октавијата не ми се свиѓа.Ме возеше другар,и не е нешто посебно.Додека лансерот е каде каде.Сеа октавијата има поголем простор,али воопшто не ми се свиѓа вожњата.

и да те лепи за седиште лансер :) има еден во струга фул спорт верзија... корнит упм... шо и да е лансер (единствено би менал за BMW Z(нешто) или Mini Cooper мада шо се дупло поскапи)
Види вака... дечкото погоре не напишал до која цена (поточно кој модел) на Октавија и Лансер се на споредба... Инаку, Октавија ја има и во изведба RS со 2.0 TFSI мотор надополнет со турбо и развива 200 кс. А основниот модел започнува 1.4 бензин. Така да и октавијата можи да корнит и да те нагнети в седиште на семафор.

tocno :) lepi lanserot ama toj so lepi kolku kosta ova 1.4ka e pristojna da stignes od tocka A do tocka B bilo lanser bilo oktavia mislam deka e vkus vo prasanje i nekoi poedinosti ne sumjam vo kvalitetot ni na ednoto ni na drugoto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom