M1K1 007
не у еу
- Член од
- 7 јули 2009
- Мислења
- 1.796
- Поени од реакции
- 571
колку ти држи!? 24/7?
кај мене ју туб се гледа ама кочи малку па ќе почекам да се наполни
Прегледај го приврзокот 40253
Не е само телекабел, еве и кејблтел се однесува слично деновиве...Хехе, како најлесно локализираш проблем со опрема ... отвараш кајгана форум и гледаш од кај има најмногу пријавени ...
Викендов не беше само во ТК проблемот - истиот ефект го имав јас на оптик пакет у сред симинјанје на 300мб мистериозно падна трансфер од 1МБ/сек на 12кб/сек ...
Исто. Да се надеваме нема веќе да зеза, 9ти дојде мајку му ебам, а имам искористено едвај 10GB (обично проаѓам 50GB до овој ден).Немав интернет саат и пол откако го напишав постот погоре (и моите комшии исто) и дојде и сега лета и супер си работи.
Неколку работи кои сакам да ги појаснам.Тоа требаше Телекабел да го направи ама бидејќи се грижат за корисниците јас ќе го направам тоа. Модем кој подржува DOCSIS 3.0 се купува само ако планираш да преминеш на појак пакет интернет со поголема претплата.Ти да го купиш сега и ако користиш 500 денари пакет пример брзината ќе ти биде 8мбпс не побрза.Ако преминеш на тој Хајперспеј тогаш се зима овој модем со DOCSIS 3.0. Инаку стандардот 3.0 им е веќе интегиран во системот и го користат претплатниците кои се на појаки пакети.Ако може да добиеме информација што ако се земе Docsis 3 Томпсон модем?
Нови пакети/услуги ке има нешто ама за обични корисници не за фирми, поголеми брзини или видео он деманд...нема инфо на страната на ТK, чак нема ни банер за Docsis 3 дека е пуштен.