Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
[/COLOR]Ај трета надпуна.Гледам овие од Оне ги дуплирале пакетиве за интернет а и Т-Хоме се спрема за истото овие имаат ли намера нешто да качуваат?:tapp:

Сакаш да кажеш дека сеа пакетот од т-хоме од 15гб,ќе биде 30?

Maшала стварно излегол чак има 2 модема у понуда (за Скопје и Велес колку шо видов)
# Thomson TCM470 (docsis 3.0) 4200 ден.
# Thomson THG570 (docsis 3.0) 5200 ден....овој има и VOIP
Ај сеа некој нека го сефтоса и да каже импресии и секако speedtest :)

Сакаш да кажеш дека сеа пакетот од т-хоме од 15гб,ќе биде 30?

За т-Хоме незнам ама на фејсбук рекоа дека ке има известување.Кај Оне пакетот од 20гб сеа е 40 а тој од 40 сега е 80гб.

Користам интернет на Телекабел веќе 5-6 години и никогаш немало проблеми.

Сега од пред 3-4 дена е страшна тапа. Во секое време од денот. А не беше вака. (Центар, карши Рамстор). Многу е споро и неупотребливо...

DL-от оди одлично (?) ама сурфот е катастрофална тапа и морам да правам refresh по неколку пати.

Модемот ми е директно вклучен во компјутер и немам рутер, така што до провајдерот е.

Да не им некој сличен проблем и да не знае шо е работава?

Јас имам таков проблем последните 2 години така да биди среќен:pos2:

До преоптеретеноста е. Еве јас од Струмица, ова е најмалку што ми има паднато у последните 6 месеци. Никогаш не е било под 8.

1146405933.png

Торенти преку 950 а сум пробал и лајвстримови. Да остане така сум презадоволен. Само ме напна телевизијата, хрт2, фокс и тие.. кои ги има сега само како дигитални, па ако немаш фенси телевизор треба рисивер. :)

Само шо го пишав постот горе, интернетот се опрај како во најдобрите денови и сега лета. :)

Мојот живот поФторно има смисол :)

До преоптеретеноста е. Еве јас од Струмица, ова е најмалку што ми има паднато у последните 6 месеци. Никогаш не е било под 8.

1146405933.png

Торенти преку 950 а сум пробал и лајвстримови. Да остане така сум презадоволен. Само ме напна телевизијата, хрт2, фокс и тие.. кои ги има сега само како дигитални, па ако немаш фенси телевизор треба рисивер. :)

Fox Life ја има на дигиталната?

Пак е тапа отсабајлево :)

Свашта :)

Да не си случајно во Скопје-центар, ги имам буквално истите симптоми како твоите?

Моментален резултат (после 5 неуспешни од што даунлоудот е толку про):

А еве од другар од нерези гледам исто му е брз нетот:

1147911751.png

Регионален дефект фтњ.

@Некој

Da, od Skopje Centar sum i izglea go imame istiot problem. Preku vikendot beshe tapa, pa go opraja vchera (ponedelnik) pa deneska otsabajle (vtornik) pak beshe tapa za sega da e pak normalen i leta besprekorno. Se oprai.

Ako iam pak problemi, kje pisham. :)

Хехе, како најлесно локализираш проблем со опрема ... отвараш кајгана форум и гледаш од кај има најмногу пријавени ...

Викендов не беше само во ТК проблемот - истиот ефект го имав јас на оптик пакет у сред симинјанје на 300мб мистериозно падна трансфер од 1МБ/сек на 12кб/сек ...

Јас немав проблем со даунлоад брзината.Пример држи 500кбс на торент ама видео на јутјуб и слично нема теорија да ти пушти.еве сеа чекам клип да се испуни и несака.глупости на квадрат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom