Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Абе тоа е завера за да можете овака да кукате по форуми ... за секоја измачена душа бонусче даваат ...

Кукале не кукале тука, џабе е, никој од Телекабел не го чита ова, немаат попаметна работа, па ќе читаат форум на кајгана. Друже завера или не, кај и да е ќе му дојде крај и на тоа, па ќе почнат посериозно да ги сваќаат корисниците и проблемите што ги имаат. Јас чисто тука доаѓам да споделам искуство, да им се посмеам малку на Телекабел и случајно ако некој го има мојот моментален проблем, дали го решил, пошо викам по некоја си случајност 20-80 да е до мене проблемот. Ако се карам тука со сите вас или ги пцујам, вреѓам телекабел, техничка или Зоран, пак ќе биде џабе, бидејќи утре ќе станам од спиење и пак интернетот ќе ми е никаков. Сега 40% сум задоволен од брзината што ја пуштаат, секако ми фалат по некад 2-3 MB/s али се живее :) Но пингот ме вади од кожа, добар, добар па ќе рипне и после 5-10 мин. ќе се стабилизира.

Се полош и сеуште корисник ...
Негово право си е дали ќе ги користи услугите на Телекабел или не, одлуката е лична, не можеш да го натераш да се откаже.

Lqwe, гледам нешто не ти е јасно ајде да ти објаснам во неколку примери:

Во ситуација на повеќе време солиден интернет и негово пореметување по одредено време, кај некој провајдер, корисниците доколку имаат слободна опција се трудат да останат уште некое време на истиот провајдер надевајќи се дека ситуацијата ќе се подобри т.е. сеуште се кај него благодарение на „старата слава“, како и да е, како тоа време поминува а проблемот не се решава или иде на полошо - незадоволството полека но сигурно расте.

Друга варијанта е инвестивијата, ако некој тукушто дал пари за инсталација и за модем нормално дека очекува некој месец посолиден интернет со цел во најмала рака да си рече на себе си - па добро еве не ги фрлив парите за џабе.

Трета варијанта е избор на понуди, можеби не постои друга понуда во местото каде што се наоѓа корисникот.

Можеби постојат и други причини, наведов 3 generic причини кои што може да се појават во ваква ситуација.

Добар е за проверка на мејл...
Да не го користев јас ќе ми беше стварно смешно.

Абе тоа ни за мејл не е добро. Само колку да речеш дека имаш интернет да се пофалиш да неречам :pos2:

Абе што е работава со Windows Live Messenger, на секое паѓа последниве 2-3 дена. До телекабел ли е, не ли е? :/

Pisav tuka za losata sostojba na netot, pogotovo pingot i definitivnata NEMOZNOST da se gejma online i mi bese izbrisano. Eve pak-just for the record. Verojatno ke baram care kaj cabletel nareden mesec ova e katastrofa.

Негово право си е дали ќе ги користи услугите на Телекабел или не, одлуката е лична, не можеш да го натераш да се откаже.

Lqwe, гледам нешто не ти е јасно ајде да ти објаснам во неколку примери:

Во ситуација на повеќе време солиден интернет и негово пореметување по одредено време, кај некој провајдер, корисниците доколку имаат слободна опција се трудат да останат уште некое време на истиот провајдер надевајќи се дека ситуацијата ќе се подобри т.е. сеуште се кај него благодарение на „старата слава“, како и да е, како тоа време поминува а проблемот не се решава или иде на полошо - незадоволството полека но сигурно расте.

Друга варијанта е инвестивијата, ако некој тукушто дал пари за инсталација и за модем нормално дека очекува некој месец посолиден интернет со цел во најмала рака да си рече на себе си - па добро еве не ги фрлив парите за џабе.

Трета варијанта е избор на понуди, можеби не постои друга понуда во местото каде што се наоѓа корисникот.

Можеби постојат и други причини, наведов 3 generic причини кои што може да се појават во ваква ситуација.

во БТ постојат други оператори

еден кабловски за грев оператор,Оне, Т-Хоме

и сега шо треба јас да правам?

да се префрлам на најстабилииот (од Т Хоме) со 15 гб месечно или да плаќам 2-3000 ден за 150 гб?

НЕ ФАЛА

956016958.png

аплауз за телекабел

јас вадам добри торенти после 3-4 сабајле оти тогаш е брз (можи до кај 9 сабајле) а после тоа Dial Up

како е можно сношти вадев филм од 700 мб со не знам колку илјади сидери (од 1 сатот по полноќ до 4 сато) 3 саати еееееееј :zid:

јас вадам добри торенти после 3-4 сабајле оти тогаш е брз (можи до кај 9 сабајле) а после тоа Dial Up

како е можно сношти вадев филм од 700 мб со не знам колку илјади сидери (од 1 сатот по полноќ до 4 сато) 3 саати еееееееј :zid:
Istiot problem go imav dodeka ne go smeniv uTorrent so Azureus, generalno ima problem so noviot uTorrent ali neam pojma koja od postarite verzii na uTorrent nema problem so brzinata. Probaj so Azureus (sega se vika Vuze) i primeti razlika u brzina :)

Кај интернетот е никаков, али ај се трпи, сега направиле ограничување и на youtube, браво за Телекабел, најискрено се надминаа самите себе си. Едно видео од 3:50 треба да го оставам 5 мин да се пуни, бидејќи ако иде паралелно го мрзи да умре. Незнам што ќе биде следното изненадување од Телекабел, нема суфрање на нет од 12-18?

Кај интернетот е никаков, али ај се трпи, сега направиле ограничување и на youtube, браво за Телекабел, најискрено се надминаа самите себе си. Едно видео од 3:50 треба да го оставам 5 мин да се пуни, бидејќи ако иде паралелно го мрзи да умре. Незнам што ќе биде следното изненадување од Телекабел, нема суфрање на нет од 12-18?

da i jas denes primetiv na youtube deka slabo ide,konecno se nadminaa samite sebe ili ne?

Абе што е работава со Windows Live Messenger, на секое паѓа последниве 2-3 дена. До телекабел ли е, не ли е? :/

Кејблтел го имаат истиот проблем последниве неколку дена.
Мене вчера ми паѓаше повеќе пати целиот нет, а на моменти само скајп/мсн и тие работи...

Добро ќе беше да имаше само ограничување на youtube проблемот е што целиот систем на телекабел во скопје неможе да го издржи бројот на корисници ја разбирам дека во времето кога повеке корисници се пуштени или по sci-fi да звучи ( peak time :) ) интернетот трпи на стабилност, ама тоа опаѓање да биде 20% или еве 30% а не 80% 90% и тоа 15 16 саати во денот. Максимална брзина имаш само во 6 саат сабајле до 11 или така нешто варира :) , а ни тогаш не е максимална.Али џабе збориме тука кога ова никој не го глеа а и да го глеа не им е гајле, тие коа ке им се јавиш глупости ти зборат или дека имаш вируси, олади го модемот ???? изглеа затоа пареа излага од мојов мора интернетов да испарува кога ке стигне до модемот :), а 99,5% од случаите проблемот е на нивна страна али тоа е се додека си собираат пари за ништо а корисниците кукаат по форуми ( како на пример јас :) ) ништо нема да се случи.Сакам да кажам за да се подобри услугата битни се многу фактори а еден од нив и најважен, се законите на државата а како што сите знаеме тие тука се НЕПОСТОЕЧКИ!!!!!!! ( исто е и со каналите кои ги нудат )

da i jas denes primetiv na youtube deka slabo ide,konecno se nadminaa samite sebe ili ne?

Како не се надминаа, зверови се. Еден посран стриминг неможеш да гледаш, кој оди со 200 kb/s, а они викаат дека пуштале 8 МБ/s брзина, само не ми е јасно со толкава брзина да сецка. Пред да кажете дека е до линкот, пробав со другарче што има интернет на T-Home, кај него одеше супер, а кај мене сецкаше. Со youtube, проблеми, со стриминг, со пингот, ако се јавиш ќе ти кажат 100% дека работат во твојот регион, поради тоа има проблем. Алал да им е !!!!

Кејблтел го имаат истиот проблем последниве неколку дена.
Мене вчера ми паѓаше повеќе пати целиот нет, а на моменти само скајп/мсн и тие работи...

Од вчера океј е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom