Воскреснатиот Исус и дванаесетмината апостоли

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.280
На колку апостоли му се јави Исус кога воскресна?

Читајќи ја ова библија (чиј линк несебично ми го пушти еден член на форумот) гледам дека Исус воскреснат му се јавил на дванаесетмината апостоли.
Знаеме дека Јуда (еден од дванаесетмината апостоли) се обеси уште пред Исус да умре и да воскресне, а нов апостол не беше избран , така да кој е тој дванаесетиот апостол?

ПС
Не знам ова библија со благослов на чија црква е, пошто во разни преводи постојат разни податоци, некаде пишува единаесет некаде дванаесет.

Иако не како тема ова е веќе дискутирано...разгледај си по темите..со легендарниот челнот на раководството

Иако не како тема ова е веќе дискутирано...разгледај си по темите..со легендарниот челнот на раководството

Да не барам ... каков беше заклучокот, кој беше дванаесетиот апостол?

Да не барам ... каков беше заклучокот, кој беше дванаесетиот апостол?
Зависи ...за чиј заклучок сакаш да слушнеш..секогаш има две страни нели...
ако може цитатот...оти ова беше пред 2 години

На колку апостоли му се јави Исус кога воскресна?

Читајќи ја ова библија (чиј линк несебично ми го пушти еден член на форумот) гледам дека Исус воскреснат му се јавил на дванаесетмината апостоли.
Знаеме дека Јуда (еден од дванаесетмината апостоли) се обеси уште пред Исус да умре и да воскресне, а нов апостол не беше избран , така да кој е тој дванаесетиот апостол?

ПС
Не знам ова библија со благослов на чија црква е, пошто во разни преводи постојат разни податоци, некаде пишува единаесет некаде дванаесет.

„При бидејќи„ Св. Ап. Матеј беше избран со ждрепка на местото од самоубиецот Јуда, тоа значи дека Христос им се јави на 12-те. Е сега, тоа повлекува и други прашања, зависно за кое Христово појавување лафееме.

„При бидејќи„ Св. Ап. Матеј беше избран со ждрепка на местото од самоубиецот Јуда, тоа значи дека Христос им се јави на 12-те. Е сега, тоа повлекува и други прашања, зависно за кое Христово појавување лафееме.

1. Кога Исус му се јавил вокреснат на апостолите
2. Кога со ждрепка е Матеј избран за апостол

На таксе мааш го бирале, со петка-глава, со јавно гласање, со тајно, чифт-тек....??

Да со ждрепка.

26 И фрлија жрепки за нив; и жрепката падна за Матија и тој се вброи во Единаесетте апостоли.

смешно :toe:
зошто и другите конкуренти не ги земал под крило и не биле 13-15 или шознам 20 апостоли ... сигурно подобро ќе делувале :toe:

туку морале да бидат 12 !?!?

Зошто?

затоа шо библијата е плагијат ... и блага веза нема со автентичноста :toe:

Нема везе бе.

Мене ме интересира кој начин на жрепкосуење користеле!

На таксе мааш го бирале, со петка-глава, со јавно гласање, со тајно, чифт-тек....??

Мој фаворит е: таксе мааш!

смешно :toe:
зошто и другите конкуренти не ги земал под крило и не биле 13-15 или шознам 20 апостоли ... сигурно подобро ќе делувале :toe:

туку морале да бидат 12 !?!?

Зошто?

затоа шо библијата е плагијат ... и блага веза нема со автентичноста :toe:

Затоа што:
Матеј: 19:28 А Исус им рече: „Вистина ви велам дека вие - кои тргнавте по Мене, во преродбата - кога Човечкиот Син ќе седне на престолот на Својата слава, и сами ќе седнете на дванаесет престоли и ќе им судите на дванаесетте Израелеви племиња.

Пошто е плагијат, не ја читај.

Нема везе бе.

Мене ме интересира кој начин на жрепкосуење користеле!

Мој фаворит е: таксе мааш!

Не, на компанија...

Компанија, месо боранија, кукавица пука, Хитлер да испука, славејче да пее Тито да живее??

Не знаеле тие бе уште за Хитлер и Тито!

Реков ја, гарант е некоја верзија на таксе мааш!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom