ЈСП - случки, прашања, дискусии

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Денеска пријатно бев изненаден од страна на еден старец кој му се закани на 14-5 годишно дете кое видно имаше пречки во менталниот развој со „Мали стани да не ти ја врзам една , постари сме ние ти ќе си седел“ .
Не сум човек кој мрчи и кој се кара , особено на јавни места ама го отерав стариот у три лепе пичке материне посочувајќи му на фактот дека како прво има луѓе кој имаат поголема потреба од него да седат на тоа седиште а потоа и дека со закана нигде нема да стигне . И уште после говорот рече „Ццц младиве сеа немаат култура у мое време таквите како тебе ги на Голи оток ги праќаа “ ми повиши тон и ми направи „застрашувачка “ гестикулација со раката ко и мене да ќе ми ја „врзе една“ . Крајна точка на нервоза доживеав и отворено му кажав „Ајде бе мавни , ако неќеш после ни внуци ни деца више да не те видат“ . Толку арогантно бре у пичку материну , ми усра и ден и се .
Така за трудни жени колку се имам расправано јас. Идиоти едни. Правилно си постапил.

Најинтересно е што кај мене во Ѓорче се прави кружниот тек едно 9 месеца и последниве две недели им текна да убрзат пред избори нали, и кај има гужвишта по улиците, 30 минути ти треба да се придвижи бусот од паркот во ЃП до Влае, уште стариве се убутале и те креваат на раце ако не им направиш место да поминат. Да поминам само ти вика и те бута у прозор :lud: аман бе стрпете се, ќе поминете.

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
И ја сум од Ѓорче истиот проблем ама поише одговара 22 ме симнува пред пазарчето и од таму можам да си фатам 5,2,12 за да ме остаи кај што сакам, башка 90% од приватњациве имаат нови 22ки :D
Иначе мислам дека денес требаше свечено да се отвори а дали се отвори незнам?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.510
Поени од реакции
8.116
Мене ме нервира циганот (намерно не го именувам ром) што свири по раскрсници. Од време на време се качува во 66ка (мојот бус) и свири од железничка до моето село. Потоа на автопат чека автостоп до Куманово. И што е уште пострашно цело време еден ист акорд и едно исто викање ЈАООО ЈАООО. Денес дури и скокаше во бусот. Деца извадија телефоните да го снимаат. гррррррррр

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.946
Хахахаха многу ми е интересна темава :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
И кој им е проблемот на возачиве што во новите автобуси не пуштаат клима на илјада степени? Ако ги чуваат старите да не ги фати промаја, со се нив нека си се симнат.
Мене денес ми се слоши од топло и гужва и што немаше воздух, а тоа прозорите не се ни отвараат. :tapp:

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Ме нервира кога младите етнички Албанци ја користат истата фора секој пат одново и одново, а таа гласи : „Ој мајсторе, не возиш компири“ !!!! :pos2:

--- надополнето ---

Друже кај го има ова ? :)
„Ој шофер, не возиш помрфит":baeh:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Темава ми е најчитаното нешто на форумов, какви се авантури има :pos:

Член од
28 мај 2011
Мислења
40
Поени од реакции
3
Еднаш у приватен, една ромка фино лепо со бебето у количка си се качила (алал му вера на тој шо ќе ми објасни како успеала). Гужва беше па морав блиску до неа да стојам али фала богу една девојка стана и и понуди на сограѓанката од Шутка да седне. Ама нема чаре, количкава до неа, не може чоек да помине па бев збутан (буквално збутан) во неа и тоа на рачката висеше ќеса со МОКАР спанаќ, па ем стиснат во количката ем во спанаќот. :nesvest:

А мислам нема потреба да ја спомнам неподносливата смрдеа во било кој автобус предизвикана од кромидчињата и лукчињата на бабите, потта од луѓето кои очигледно не слушнале за зборот СТИК или ДЕЗОДОРАНС, одвратните плескавици и виршли и што уште не...
Арогантните текти си се посебна приказна. Ниту сме им криви, ниту должни што си се исфрустрирани и така нафурани чиниш само они се во автобусот.
А не знам дал да плачам дал да се смеам коа ќе ги видам драгите Албанчиња како мафијашки влагаат од задна и висат на скалите :pos2:
Сосема трето се невидените гужви посебно насабајле и коа завршуваат школарците, а секако и вторник и петок (да не зборам зошто, си знаат сите).

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Подобро да ставеа некои крнтии и тие истите да беа наменети за пензионери.. да си има неколку термина во текот на денот и таму сите среќни и весели да се возат.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99

Ме нервира тоа што секој вторник и петок автобусите се окупирани од пензионерите, а ние што плаќаме карти нема ни кај да застанеме од нив а колку ќе издржиме да се возиме во непроветрениот бус тоа е тешко прашање, колку и да се прозорите отворени џабе е. Исто така кога натоварени жени од пазар со сто кеси во рака ќе ми застанат со пола кесите врз мене и чекаат да станам, или кога се брзаат да се качат да фатат место и неможам да се симнам од нив.:cenzura:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Се качува една баба вчера и почна да урла како тоа автобусите биле високи не можела да се качи. ОФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФ греота еј.

Што убаво денес, 10 души у автобус, милина.

Kajgana Shop

На врв Bottom