С
Спенсер
Гостин
хах добар предлог. ама едно не ми е јасно.. зашо баш ЦРНИ ?![]()
па пензионериве да можат лесно да ги препознаваат
од километар да видат дека е нивниот бус...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
хах добар предлог. ама едно не ми е јасно.. зашо баш ЦРНИ ?![]()
од километар да видат дека е нивниот бус...

Дечко не станува збор за тоа колку кој има право да се вози у автобус. Незнам дали се возиш често по автобусиве,али ја ќе ти кажам дека у петок морам порано да излезам од дома едно добри 15 за 20 минути за да стигнам на време у школо. Ситуацијата у автобус нејќеш да ти ја опишам значи.... Дека ќе има растеретување ќе се прашаме тоа.... Сигурен сум дека истите фаци ќе ги глеам и у вторник и у петок.....
И од кај знаеш србите дали се бунат или не ?

Изгледа не си се возел од сабајле во 23, затоа вака зборуваш.Ве жалам вас што одите со други автобуси(посебно СЕДМИЦА! СМРТ),23ка мислам дека е најтоп автобус ретко кога сум начекал гужва!

nesakam- tochno, ama zatoa bidejki sakam so merak da se vozam (ko shto kazha TheTrooper pogore)- i komotnost- si plakjam gorivo, moe pravo-neli???? - no, kazhi mi zoshto tolkava galama okolu niv- Gi napravivte kako da se suvishni lugje u drzhavava- ili bolje kazhano mrtvi dushi-????
Pa so samoto toa shto im dadoa dva dena besplaten prevoz- golema e verojatnosta da se rastereti guzhvata-
za Srbija pishav- a za srbite .... hmmmmmm- i nivnite reakcii se nalik na ovdeshnite (chitni im gi komentarite i se ke ti bide jasno) - http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/170738/Besplatan-gradski-prevoz-za-penzionere-starije-od-65-godina
zarem imash vreme dvapati nedelno da gi vozish baba ti i dedo ti do pazar, apteka, rodnini, prijateli....??? i ne samo ti- eve site koi se pobunija - ???
i nekoj spomena deka zemale penzija od 200 evra i idele da pazaruvaat poevtino - PA shto pari se toa be lugjeeeee?????
Сабајле ме носат со кола па изглеа затоа,а после школо е мерациВо мојот крај викаат вторник-неповторник, да не има некоја финта во зборовиве![]()
Искрено, попаметно им е да им дозволат секој ден да се возат бесплатно, а не вака само во два дена во неделата и сите ќе се ствара гужва. Вака секој ден, месец-два и ќе им мине меракот
Изгледа не си се возел од сабајле во 23, затоа вака зборуваш.![]()

нема теоретски шанси да се пушти приватна 57ца од една причина. 57ца е мислам моментално со најдолга релација и на најпрометно место така да јсп од оваа линија има голема заработка. - и да би дале лиценца за приватен автобус којзнае колку пари ке треба да чини истата.
Стварно премногу гужва има и стално каснат автобусите баш поради долгата релација.
Преку викенд нема да можам да досадуваат по шалтери на државните институции, не можат да купат 547367493 непотребни работи од битпазар и слично.
Да им се даде секој ден, тогаш нема да им биде интересно да се возат со бус, и помалку ќе досадуваат.

друга ситуација. ако случајно седиш на столче и навистина не ти е добро а нив НЕМА ОПРАВДАНИЕ ако не им станеш!!! ти си помал и под дифолт мора да станеш - Зашто па да станам на крај краева да прашам? лична култура? тоа е мое право дали сакам или несакам да станам и никој неможе да ми го опсори тоа. и јас плаќам карта како и сите и имам право да седнам ако начекам слободно место нели, ама кај нас ситуацијата е слична.. не станувап - прво вулгарно ти се обраќа некоја баба (ко мене шо ми рече) АЈ БЕ СТАНИ ДА СЕДНАМ откако ке станеш се распостелува со 6те кеси од битпазар и ти зафаќа место за уште 3ца у автобус и нормално после гужва има па дури и да сакаш да поминеш на другата страна од автобусот неможеш - кесите ти пречат зашо се на пола пат!
.
како мене не ми пречат? ако еден/една не биле културни со вас, незначи дека сите се некултурни. баш приметив дека пензионерите некогаш го нудат нивното место на мали деца.
вие имате ли дедовци и баби? размислувате ли дека еден ден и вие ќе бидете стари?
на крајот, зошто вие да имате право да се возите а они да немаат? викате да се возат со такси, зошто вие не се возите со такси? -.-

пензионерите работеле толку години и сега на стари години нормално е да имаат пензија и нормално е да имаат бесплатен превоз тие два дена, што ви пречат толку?