С
Спенсер
Гостин
па пензионериве да можат лесно да ги препознаваатхах добар предлог. ама едно не ми е јасно.. зашо баш ЦРНИ ?![]()

па пензионериве да можат лесно да ги препознаваатхах добар предлог. ама едно не ми е јасно.. зашо баш ЦРНИ ?![]()
nesakam- tochno, ama zatoa bidejki sakam so merak da se vozam (ko shto kazha TheTrooper pogore)- i komotnost- si plakjam gorivo, moe pravo-neli???? - no, kazhi mi zoshto tolkava galama okolu niv- Gi napravivte kako da se suvishni lugje u drzhavava- ili bolje kazhano mrtvi dushi-????Дечко не станува збор за тоа колку кој има право да се вози у автобус. Незнам дали се возиш често по автобусиве,али ја ќе ти кажам дека у петок морам порано да излезам од дома едно добри 15 за 20 минути за да стигнам на време у школо. Ситуацијата у автобус нејќеш да ти ја опишам значи.... Дека ќе има растеретување ќе се прашаме тоа.... Сигурен сум дека истите фаци ќе ги глеам и у вторник и у петок.....
И од кај знаеш србите дали се бунат или не ?
Изгледа не си се возел од сабајле во 23, затоа вака зборуваш.Ве жалам вас што одите со други автобуси(посебно СЕДМИЦА! СМРТ),23ка мислам дека е најтоп автобус ретко кога сум начекал гужва!
тебе другр изглеа џабе ти се објаснува. ај вака. и ја иам кола ама да одам секој ден со кола до факултет и назад неможам од едноставна причина зашо иам само 10 километра до факултет!!! и многу пари ми се фаќаат така да ако си ти моќен не се сите.nesakam- tochno, ama zatoa bidejki sakam so merak da se vozam (ko shto kazha TheTrooper pogore)- i komotnost- si plakjam gorivo, moe pravo-neli???? - no, kazhi mi zoshto tolkava galama okolu niv- Gi napravivte kako da se suvishni lugje u drzhavava- ili bolje kazhano mrtvi dushi-????
Pa so samoto toa shto im dadoa dva dena besplaten prevoz- golema e verojatnosta da se rastereti guzhvata-
za Srbija pishav- a za srbite .... hmmmmmm- i nivnite reakcii se nalik na ovdeshnite (chitni im gi komentarite i se ke ti bide jasno) - http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/170738/Besplatan-gradski-prevoz-za-penzionere-starije-od-65-godina
zarem imash vreme dvapati nedelno da gi vozish baba ti i dedo ti do pazar, apteka, rodnini, prijateli....??? i ne samo ti- eve site koi se pobunija - ???
i nekoj spomena deka zemale penzija od 200 evra i idele da pazaruvaat poevtino - PA shto pari se toa be lugjeeeee?????
Сабајле ме носат со кола па изглеа затоа,а после школо е мерациВо мојот крај викаат вторник-неповторник, да не има некоја финта во зборовиве![]()
Искрено, попаметно им е да им дозволат секој ден да се возат бесплатно, а не вака само во два дена во неделата и сите ќе се ствара гужва. Вака секој ден, месец-два и ќе им мине меракот
Изгледа не си се возел од сабајле во 23, затоа вака зборуваш.![]()
Знам, али сепак да си ја кажам маката.нема теоретски шанси да се пушти приватна 57ца од една причина. 57ца е мислам моментално со најдолга релација и на најпрометно место така да јсп од оваа линија има голема заработка. - и да би дале лиценца за приватен автобус којзнае колку пари ке треба да чини истата.
Интересно ама ризично.Многу ги има..Преку викенд нема да можам да досадуваат по шалтери на државните институции, не можат да купат 547367493 непотребни работи од битпазар и слично.
Да им се даде секој ден, тогаш нема да им биде интересно да се возат со бус, и помалку ќе досадуваат.
:pos2:друга ситуација. ако случајно седиш на столче и навистина не ти е добро а нив НЕМА ОПРАВДАНИЕ ако не им станеш!!! ти си помал и под дифолт мора да станеш - Зашто па да станам на крај краева да прашам? лична култура? тоа е мое право дали сакам или несакам да станам и никој неможе да ми го опсори тоа. и јас плаќам карта како и сите и имам право да седнам ако начекам слободно место нели, ама кај нас ситуацијата е слична.. не станувап - прво вулгарно ти се обраќа некоја баба (ко мене шо ми рече) АЈ БЕ СТАНИ ДА СЕДНАМ откако ке станеш се распостелува со 6те кеси од битпазар и ти зафаќа место за уште 3ца у автобус и нормално после гужва има па дури и да сакаш да поминеш на другата страна од автобусот неможеш - кесите ти пречат зашо се на пола пат!
.
Немам јас никакви примања како студент, тие имаат пензија. Ама мене не можат грујо и компанија да ме излаже така лесно, пензионерите може, како го величаат у автобус ехее...како мене не ми пречат? ако еден/една не биле културни со вас, незначи дека сите се некултурни. баш приметив дека пензионерите некогаш го нудат нивното место на мали деца.
вие имате ли дедовци и баби? размислувате ли дека еден ден и вие ќе бидете стари?
на крајот, зошто вие да имате право да се возите а они да немаат? викате да се возат со такси, зошто вие не се возите со такси? -.-