ЈСП - случки, прашања, дискусии

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Немаат клима новиве автобуси зошто биле донесени од Австрија колку што знам а таму нема потреба од клима :icon_lol:
Приватните се тоа:)
Државните се правени за наш пазар. Затоа толку ги чекаме:) Треба да им се зајакне конструкцијата пошо не се планираат нови во следните 70 години.

Ме нервира еден ненормален возач со така подлго витканокосиче. Се понаша ко лудак, им се дере на луѓето кога влагаат во автобус и пред два дена собра контењер додека се обидуваше да закочи, пошо многу рано му текна.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
кои авантури сум ги имал во 57 мица , аууу какви тепачки паѓале со талибанцине :\

T

Tetro

Гостин
Прототип од двокатните автобуси, новогодишен подарок за скопјани

Возилото ќе се пушти во сообраќај заради проверки на терен, по што би почнало сериското производство

Околу Нова година се очекува по скопските улици да се провози првиот произведен двокатен автобус на кинеската компанија „Јутонг“, која треба да ја реализира државната набавка на 202 автобуса, инвестиција вредна 35 милиони евра. Прототип-возилото е во завршна фаза на изработка, а се подготвува и уште едно возило кое ќе биде испратено на тестирање, односно хомологација во Германија.

Кој сака, нека чита тука

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724

Уште не можам да разберам како кога ќе се накрца двокатниов автобус (посебно во петок), тие што се на горниот спрат ќе се симнуваат? Човек не може на еден спрат кога е да се избори за да стигне до врата, а камо ли и по скали да се симнува...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.641

Уште не можам да разберам како кога ќе се накрца двокатниов автобус (посебно во петок), тие што се на горниот спрат ќе се симнуваат? Човек не може на еден спрат кога е да се избори за да стигне до врата, а камо ли и по скали да се симнува...
Ќе скокаат низ прозор :pos:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
koj ke se kacuva gore so od karpos do centar ako idam neam druga rabota ke se kacuvam gore. baska drug moment e deka gornata ploca na avtobusto ne odi do kraj do vetrobranskoto staklo nego ima ostaveno prostor zaradi bezbednost i od tuka dole se glea direkt soferot i u drugi zemji se desava da im mocaat na soferite na glava a veruvam i ovde ke se desi

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Кога ке ја крене некој раката да се фати за шипка..( во лето ) Тогаш е МАЈКО МОРИ МИЛА!!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
koj ke se kacuva gore so od karpos do centar ako idam neam druga rabota ke se kacuvam gore. baska drug moment e deka gornata ploca na avtobusto ne odi do kraj do vetrobranskoto staklo nego ima ostaveno prostor zaradi bezbednost i od tuka dole se glea direkt soferot i u drugi zemji se desava da im mocaat na soferite na glava a veruvam i ovde ke se desi
ај те молам баш кажи ми во кои земји се случува тоа и дај ми некој доказ пошто 100% не е вистина... нашето ниво на култура е дефинитивно број еден (од позади) и сме најлоши во цел балкан ако не и европа.. не верувам да се десило такво нешто во друга држава.... а за кај нас не сумљам дека ке се деси такво нешто...

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
хохо остај тоа гужваници и слични срања се иам возено скоро у секој автобус освен у оние селските тамо па нејкам да знам како е. Највеке нервира и ми се поврака коа ке се качи некој мањо со не е*ел никад у зивот и ке се трие од женски задници :mad: имам зборено со многу луге т.е девојки и жени на кои им се има десено а не викам дека и мене ми се нема. ццц
ја сум за да ни стаат метро и да биде карта накај 60 ден
барем нема да има старци зашо они се стипси.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Муабетов со мочањето ви е крај... Колку и да има идиоти кај нас, никој нема храброст да си го извади пред 30 луѓе од горниот спрат за да му се помоча на возачот на глава. И ко шо се исфрустрирани сите возачи, нема да му отвори врата да се симне па шо сака нека биде.
Мислам, да, слаба ни е културата, ама не сме до толку уназадени за да мочаме во јавен превоз. Ко демек до сега не можело на некој да му се примоча и да си заврши работа позади ви автобус.

--- надополнето ---

Vo bugarija se ima desavano na vremeto
Бугарија се едно сто години поназад со култура од нас, ако се дел од ЕУ.

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Ме потсети темава на тоа дека од среда ми почнува новата сезона со нашите ни елитни автобуси....иии така фино у вторник ќе упатам една молитва до тој горе за да биде фин и он....да не се заебава со времево, нека си тера накај ладничко...

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Премногу ме вади од кожа паничење у пуна дупла 2ка/19ка коа некој ќе се онесвести. Добро бе, од толкав недостиг на воздух и нападно дишење у врат се дешава. Ете денес се враќав од факултет и падна едно девојче. Слабо као соленка, жуто бетер од спонџбоб. И почнаа да паничат теткиците така јако шо жими се се исплашив. Мислев некој си ја отворил главата, умрел и сл. Е аман веќе!

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115

Сеа грујо плус 10 милиони ке дае и ке напраат подвижни скали од горе до доле:pos2:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Што стана со бесплатнава вожња на студентите!?
Слушам некои со студентска легитимација си поминувале без карта...колку е точно тоа не знам.

Kajgana Shop

На врв Bottom