По автобусите се имаат дешавано интересни работи, ама почесто се дешаваат и НЕ баш интересни ситуаци, бар кај мене.
Сирот јас еден ден се спремам и тргам накај школо, се качувам во 50ка и по навика си се сместувам позади и движи бусот, ко за беља на асуц се изнакачија љочкине, од кај никнаа незнам али беа околу 20 до 30 души за среќа 1ва и 2ра година:nesum:, ма*е им е*** не чекаа автобусот да тргне одма почнаа да се дерат да пуштаат некои песни од телефоните и да се ЗАКАЧААТ. И по некоја минута слушам шлапки шамари боксови викања плачења се вртам ги глеам дечкиве од кај мене се млатат, убацување и јас иако бевме 5 души ние, коа почнавме да се маваме да се млатиме како магариња....се тепавме бре од автокоманда до гази баба 4 станици :nesum: мавај мавај мавај со раце па те здоболеле па со нозе раце нозе зпобудалев они не попуштаат НИЕ ПА ИЧ. на битпазар се изнасимнаа гадните и еден од врата ми вика "тебе ке ти тепам друг ден". од битпазар до рекорд мирна глава.
Се качувам на рекорд во 5ка не беше дупла
од што имаше гужва неможев да се качам како што треба , едвај се стуткав на врата стоев на најдолната скала, некако возеше. Како што бев потпрен на вратата од гужвата се избаци едно девојче
постара од мене беше, и ја глеам во фаца бледа бледа и се приметува дека едвај стој , се потпира на шипката и одеднаш туууп почна да се навалува и ми падна во раце, некако ја задржав. Останатите во автубус гледаат и не да земат да ми помогнат се тргааат на страна :nenene: место направија за уште 2ца да легнат нвм Девојчето почна да ми се лизга од раце викам може некој да ми помогне сите главите низ стакло за среќа дојде еден човек од напред и вика што гледате,ми помогна ја подигна неа ја седна доле, една жена и даде вода друга мастика бомбонче се освежи некако, шоферот застана во тој момент се симна девојчето со еден нејзин другар и бусот продужи јас уште потпрен на вратата се праам ко ништо да не било НОЗЕ МИ СЕ ПРЕСЕКОА али нема везе :kez: Стигам во школо и си викам што ми се деси. Бев премногу изморен имаше испрашувања јас бев у збунка што незнаев ни што учиме , за незнаење се добива 1. Добро тоа....завршува 7час и идам накај 57ца, се качувам во 57ца и селаните од школо пунење автобусот неможе да се диши. На таа автобуска кај завод во козле ако знаете каде е се качи еден џебчар и со тој ке се степав за малце, пробуваше да ограби еден старец додуша го залупааа на излагање од автобус. Гужва една имаше а оние семафори пред медицина што се 5мин е црвено 15 секунди зелено, се утепавме од чекање се варевме во бус и селаниве од мое школо (знаете како е 7час) здивуваат почнуваат да викаат да кршат вратите ги отвориле од задна застанале викаат по луѓе по женски плукаат. И во еден момент се слуша силен удар, се вртам стаклото задно искршено и обесено надоле од таа гумата на кое се држи стаклото , шоферот застанува и позади со кола искачаат цајкани (алфи) и кој низ прозор кој од задна предна врата џом да ги нема , таман да се симнам јас џандарот става рака и вика враќајте се вие, и не држеа 40мин додека не сме пријавеле кој го скршил стаклото, и после 40 мин еден се избацува и кажува едно име и презиме што ни во цело школо не постои таков, запишаа тие и не пуштија. кутриот јас си фаќам 50ка и право накај дома. пред да влезам дома си викам "ти ибам автобусите"