Стефус-Рефус
Jesus Loves Macedonia
- Член од
- 30 август 2009
- Мислења
- 3.452
- Поени од реакции
- 1.210
Сума сумарум Сите се исто срање...
Батка не дискутирам на оваа тема повеќе не со задоени луѓе како тебе:smir: Срамно е во 21 век да се дискутира на вакви националистички теми. Луѓето најавуваат качување на месечината а ти тука зборуваш што се случувало во минатото. Па тогаш кој к.. Турциј аја сметаме за пријател!!!!!!!!!!!! Не сме биле под нејзино ропство туку под нејзина доминација и сега наеднаш станува пријател на МК. Пупу 500 години злосторства не важата веќе не с ебројат !!! Ама 1948 Грците напраиле геноцид (патем кажано Македонците се бореле на страната која загубила тогаш), 1912 не поделиле србите бугарите и грците и што сега !!!!!Србите бугарите и грците во двете балкански војни ја поделија македонија со невидени масакри така што вардарскиот дел благодарност на хрватот Тито доби република а останатите два дела останаа под Грчка и бугарска окупација и извршена е невидена аслимилација врз нив (сменети презимиња, забрана за зборување на мајчин јазик а камоли учење, сменети топоними и др) Грција 48 ги истера сите македонци кои не сакаа да се пограчат и со напалм бомби ги изгори селата и куќите.
Грчи министер за надворешни работи во Скопје мислам 98 беше рече дека во грција од малцинства има само турци и педери и ништо друго.
Грција и Бугарија не го признаваат македонскиот јазик, црква, идентитет, име на државата, историја и др.
Грција бара промена името и ги блокира интеграциите.
Мисли малку со главата.
Ова е примитивност. Албанците го решија националното прашање.
Тоа не се знае но до сега илјада пати воспотавиле таков однос, ти кажав каков погоре
За ова потполно се согласувам со тебе.Ќе одите со жолто црвена маичка со натписот МАКЕДОНИЈА а дома ќе ви плачат децата за парче леб.
СВЕСТЕТЕ СЕ 21 ВЕК Е - ЕКОНОМСКИ АКО СИ ЈАК ТОГАШ СИ ВИСИТНСКИ ЈАК.
Кога грото од луѓето ќе сфатат само тогаш овој народ од ова напатено парче земја ќе може да се издигне од калта во која е веќе со векови.За ова потполно се согласувам со тебе.
dobro, i kakov e sega tvojot stav, kako da se "osvestime"??? da si gi podvitkame opaskite kako i sekogas porano? da smenime ime, jazik, nacionalnost? i ke ni bide podobro?МАКА МИ Е од вакви луѓе кои гледаат во минатото а не во иднината.
Ќе одите со жолто црвена маичка со натписот МАКЕДОНИЈА а дома ќе ви плачат децата за парче леб.
СВЕСТЕТЕ СЕ 21 ВЕК Е - ЕКОНОМСКИ АКО СИ ЈАК ТОГАШ СИ ВИСИТНСКИ ЈАК.
Јас имам една пракса ако зборувам со некого за некој проблем и ако почне да ми кажува. Знаеш во 323 п.н.е или во 1913 или 1945....во истиот момент прекинувам да го слушам што зборува.Кога грото од луѓето ќе сфатат само тогаш овој народ од ова напатено парче земја ќе може да се издигне од калта во која е веќе со векови.
najdobro temava e da se zatvori ama pred toa da te prasam tebe " Da ne slucajno istorijta pocnuva so priznavanjeto na Kosovo ? Ili spored tebe covestvoto pocnuva od koga Srbija go izgubi Kosovo ?Србија ја поддржува Грција во “спорот’’ за името
Па нормално,што мајка баравме да ја признаеме независноста на Косово
Смируване на внатрешните тензии и удовлетворjaване на желбите на коалициониа партнер и големиот чичо Сем...Србија ја поддржува Грција во “спорот’’ за името
Па нормално,што мајка баравме да ја признаеме независноста на Косово
Студирам во Београд, и ќе ти набројам не 1 него милион работи ако сакаш..Бобан кажи ми едно нешто што во македонија е погобро од србија.
Студирам во Београд, и ќе ти набројам не 1 него милион работи ако сакаш..
1. Ракијата - Србите праат шљивовица, куродрвица и такви гомнарии, наша златна 55ка, и кавадаречка ж`та, и мастика се за нив ПОИМ
2. Пивото - Толку го форсираат Јелен и Лав, а уствари не пиеш пиво туку кисела вода, Скопското за нив е исто така ГОЛЕМ ПОИМ
3, Вино - Тука нема да праиме муабет ИЧ
4. Народот - Београд, град од 2 милиона, од кој 1.999.999 се криминалци, кретенчуги, сељачишта на квадрат а уствари мислат дека се мафијаши, војничко ишишани и по треЊерка и фармерка во стил на чувениот Кнежевиќ Александар такозвани Кнеле.
Сите се тешки националистички СЕРКОВЦИ, што само еден реченица им е у мозок СРБИЈА ДО ТОКИЈА, а еве во мојата двеипол годишна животна кариера во Београд верувале или не 4ца сум рашлапал и тоа јако, баш да се увидам колку се опасни, а тие кутрите почнаа да цимолат, и да ми се закануваат во стилот "ќе видиш ти кој сум јас".
5. Цените, прескапи за никаков квалитет, идам на сплав, плаќам 400 динари (околу 350 наши денари) за еден сок кока кола,јадењето, КРШ невиден и прескап, ко прво и основно НЕМААТ ЛЕБ асален... :pos2:.. кога ќе дојдам дома, се осеќам како да сум дошол во РАЈ.. златна Македонија.. језда ни е сјебана у влада али Македонија е Македонија..
Единствено нешто што се понапредни е МУЗИКАТА и тоа што кај нив има лопови али у помали количини од кај нас, они крадат али не се приметува, и плус многу народ се.. а кај нас малце жители и секој кој ќе стигне краде и затоа нема, епа нема.. Да се надоврзам за музиката, пошто учам Музичка Академија , само таа вреди у Србија, Звезде Гранда?, звучи смешно, и јас се смеев.. али кога видов дека еден никаков Дадо Полумента, и една Јелена Карлеуша (да е нормално времево не би ни и дале микрофон у раце) земаат по 20.000 евра од настап, зашто јас кој свирам веќе 10 години и кој сум музички образован и од Дадо и од Јелена 100000000000000 пати повеќе да не земам толку?.. зашто да си ебам мајката тука низ Скопје по свадби за 300 евра хонорар?. Затоа и отидов овде да искористам и да спечалам, а за статусот измеѓу Македонија и Србија ич кур не ме боли што мислат Србите, јас да бев и јас ќе го признаев Косово ПРВ и тоа.. пошто знам со какви очи те гледаат овде кога ќе дојдеш..
Понапредни сме во стилот, кај нив искачаат во кафичи,дискотеки, сплавови по тренерки и кошули, и никакви маици, И ТОА ЖЕНСКИ што е најтрагично, а кај нас и сами знаеме какви се Македонските девојки кога ќе се пицнат за во град или слично.
За нив Македонија е село, сељачки народ, проста и сиромашна држава, а уствари немаат појма дека тоа они што го живеат сега, ние сме го преживеале во времето кога беше актрактивен ЧИПИЧАНОТ, ако се сеќавате...
Сакам да кажам заклучок на ова мое серење..
Македонија е каде каде боље од Србија, тој што бил во Србија и што живеел минимум месец дена ќе увиди дека Македонија е многу подобра 90% во однос на Србија.
Сакате верујте сакате не, али неможете никако да ми докажете дека животот во Македонија е поружен од овој во Србија што го живеам јас.. пошто веќе 2 ипол години сум тука и знам што маки тргам.. али не му се секирам, ќе си соберам кешот и ќе се вратам дома.. кој ги тракала..
Србија ко Нокија, сваку годину нови модел, сваку годину све мања и мања.. Long Live Beogradski Pashaluk and Zvezde Granda заедно со Лепа Брена и Цеца,
Поздрав народе Македонски и не се замарајте што серат сељациве, ич кур да не не боли ако Србија ја подржала Грчка во спорот со името, има Господ гледа, на нив ќе им земе све, а на нашиот мил напатен Македонски народ ќе ни го врати тоа што ни припаѓа нас.
Запамтете Никогаш Господ нема да остане должен према луѓето, све што некогаш го зел, мора некад да ни го врати. .
Ова веќе ни децата во 2-ро одделение не го користат, ама може во србија уште е во мода.Се разбуди насмеан и запотен после а буразеру? :back: