Србија ја поддржува Грција во “спорот’’ за името

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Тие на српските форуми се исти како тука што се Атом ,пикасо ,поларис и некои други,само да провоцираат
Нешто си грешка, јас не сум како тебе да шетам по форуми, мене ми се допаѓа само кајгана и овде си го ладам со такви како тебе кои си ја продале душата на ѓаволот!
Сите мои постови се на мајтап а тоа што сум добар за дупење во мозок ќе мора да си го носиш со себе како траума малокуревска :baeh:

Србија го оттргна своето внимание од Македонија поради...
Неколку причини, ако не беше Македонија ќе немаше тие што да јадат, целата стока за Србија одеше преку Македонија за Србија а фирмите беа на тогашната власт.
Нафта се извезуваше во големи количини инаку Србите ќе војуваа со прачки, ќе собираа камења по Босна за да ги маваат на Босанците, интифадата е општо позната во светот :)
Српското производство се извезуваше прку фирмите на тогашната власт а не заборавете дека Србија тогаш беше под санкции а имаа се и сешто па нашле сега тие да зборуваат дека цел свет бил против нив :nesum:
За да го спречат развојот на Македонија бидејќи не можеа да ја окупираат во недостаток на војска и оружје направија договор со Гејците и нашата влада да бидеме непризнаени од Гејците и да ни воведат блокада, оние со добра меморија нека се сетат кога се симнати санкциите на Србија и кога Грција го повлече нашето ембаргото ќе им стане јасно дека се работи за многу близок датум (договор).
А да не ги споменувам навредите од многумина Срби кои сум ги среќавал насекаде тврдејќи дека сме ние Јужни Срби и дека го зборуваме нивниот јазик на што јас ќе му кажев на тој националист дека ЌЕ МУ ГО РАПНАМ ВО ЛЕЈКАТА а тој ме прашува каков јазик бил тој а јас му велам: Епа батка тоа е Струмички а значи во превод ДА ТЕ ЕБАМ ВО ГЛАВАТА :vozbud::pos2:.
Тој на мене јас сум бил Србин...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Напишано од Влатко ПП
Србија го оттргна своето внимание од Македонија поради...
На Србија најпаметно ќе и биде да конечно разумно почне да си посветува внимание сама на себе. Од 1991 (поточно нешто порано, од кога еден глупандер на еден собир рече....србите повеќе никој не смее да ги тепа) година од глупост во глупост влегува, насекаде си ствараше непријатели, дури и таму кај што ги немаше, се виде до кај тоа ја дотера.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
На Србија најпаметно ќе и биде да конечно разумно почне да си посветува внимание сама на себе. Од 1991 (поточно нешто порано, од кога еден глупандер на еден собир рече....србите повеќе никој не смее да ги тепа) година од глупост во глупост влегува, насекаде си ствараше непријатели, дури и таму кај што ги немаше, се виде до кај тоа ја дотера.
А се сеќаваш ли како СлободаНЕ го лажеше својот народ за време на војната: НЕ БОЈТЕ СЕ НАРОДЕ, ЧАК И 30% АМЕРИКА ГЛАДУЈЕ и народот гладен викаше ЖИВЕО СЛОБО :nesvest::pop:

Битно го гледал Лепа Села Лепо Горе и све знае за Србија :tv::tv:

Добар е малиот сега е период кога треба да се работи на него.
Што бидна, нели ме врбувате да работам за големо Српсите интереси во Македонија?
Бугарите ми нудат работни места, пасош, стан во Софија, што ќе ми понудите вие?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
А се сеќаваш ли како СлободаНЕ го лажеше својот народ за време на војната: НЕ БОЈТЕ СЕ НАРОДЕ, ЧАК И 30% АМЕРИКА ГЛАДУЈЕ и народот гладен викаше ЖИВЕО СЛОБО :nesvest::pop:
Тој исти народ сликите му ги ставаше на секоја шофершајбна, се натпреваруваа кој поголема ќе стави:vozbud::pos2:

Цела србија беше подвижна слика на слобо....:pos2:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Тие на српските форуми се исти како тука што се Атом ,пикасо ,поларис и некои други,само да провоцираат.Кажи ми кој е тој форум ке најдам најдам некој што пишува убаво за Македонија.Нека се направи во Србија некоја анкета па ке видите,како може од форум да заклучиш какво е мислењето за македонија?
Vaka sega da se razberime za da nema nedorazbiranje: jas znam mnogu dobro deka ima luge sto zboruvaat dobro za Makedonija, megutoa od toa sto sum go zabelezal mnogu od srbite e favoriziraat Grcija i mnogu od niv nemaat pojma deka najgolemata pomos e dobija od MK za vreme na embargoto tuku lupaat kako grcija bila edinstvena sto im pomogna iako neznam kako grcija im pomogna ili ke im pomognese ako nebese makedonskata teritorija, a koga stanuva zbor za obicnite gragani znam deka ima mnogu drugrstva i prijatelstva megu srbi i makedonci, eve jas licno ke kazam deka iako sum nemal mnogu prijateli sepak sum imal dvajca od koj so edniot i den denes sum vo postojan kontakt i dvajcata bile cetnnici, i tuka nema problem ali ovde na tema stanuva zbor za politika kade tradicijata i istorijata pokazuva Srbija e vecen sojuznik so Grcija i zatoa rekov deka od ova ne sum iznenaden. I srbite ne mi smetaat kolku sto mi smetaat ovie srpskive advokati od MKD. Na sekoe odma se fakat vo stilot "MKD go prizna Kosovo" se bara opravduvacka pricina zosto bilo kako bilo, ako gledame taka odime nazad istoriski kade ke vidime koj na kogo poveke go zaebal, i toa sto me nervira e sto kako makedonci plukaat po sopstvenoto a zastanuvat na drugata strana. Ako go barame Kosovo ke treba da se vratime mnogu godini nanazad i da ne odam do beskraj se nadevam me razbiras sto sakam da ti objasnam.

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
Нешто си грешка, јас не сум како тебе да шетам по форуми, мене ми се допаѓа само кајгана и овде си го ладам со такви како тебе кои си ја продале душата на ѓаволот!
Сите мои постови се на мајтап а тоа што сум добар за дупење во мозок ќе мора да си го носиш со себе како траума малокуревска :baeh:

Што бидна, нели ме врбувате да работам за големо Српсите интереси во Македонија?
Треба да се работи на твоето понашање,на твојот јазик кој е многу вулгарен.За тоа што не разбираш што сака да ти каже СЦГ нема да ти замерам,мал си уште.:smir:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Треба да се работи на твоето понашање,на твојот јазик кој е многу вулгарен.За тоа што не разбираш што сака да ти каже СЦГ нема да ти замерам,мал си уште.:smir:
Ако мојот јазик не е вулгарен не може ни еден Геџо а ни Татар да ме свати, да не мислиш дека треба да вртам као киша око Крагујевца додека да сватиш што сакам да ти кажам :).
А за мојата маленкост не се секирај, глеј си таму оџакот да ти чури и не исправувај Криви Дрини, Иво Андриќ не ја исправил а не па ти...:helou:
Over and Out!

Член од
21 ноември 2009
Мислења
28
Поени од реакции
1
Иди кај бугарите :tv::tv::tv:

Од прасенце неможам ништо више да ти понудам, јес да не барам ништо за возврат. Доволен е само еден да ја каже вистината.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Иди кај бугарите :tv::tv::tv:

Од прасенце неможам ништо више да ти понудам, јес да не барам ништо за возврат. Доволен е само еден да ја каже вистината.
Знаеш ли зошто кога Босанецот оди по асвалт тој пука?
Паметниот секогаш попушта :pos::pos::pos::pos:
Така да и јас повеќе не ви одговарам на вашите провокации, ти и
ACHQ ставени сте на игнор :baeh:

Член од
21 ноември 2009
Мислења
28
Поени од реакции
1
Pveke pati sum kazal i pak ce kazam:ne e problemot vo Srbite,Bugarite i Grcite problemot e vo Makedoncite sto se custvuvaat pogolemi Srbi Bugari i Grci i od samite niv.Predavnici na sopstveniot narod i drzava,i ne mi e jasno kako mozi nekoj da go saka pocituva i duri idolizira nekoj drug narod koj ne e negov poveke od sopstveniot.
Ај што ти смета Србија те разбирам, комплекси се заебана работа. Ама што ку. имаш проблем со нас. Ние не сме криви што сте мањина во споствената држава.

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
Vaka sega da se razberime za da nema nedorazbiranje: jas znam mnogu dobro deka ima luge sto zboruvaat dobro za Makedonija, megutoa od toa sto sum go zabelezal mnogu od srbite e favoriziraat Grcija i mnogu od niv nemaat pojma deka najgolemata pomos e dobija od MK za vreme na embargoto tuku lupaat kako grcija bila edinstvena sto im pomogna iako neznam kako grcija im pomogna ili ke im pomognese ako nebese makedonskata teritorija, a koga stanuva zbor za obicnite gragani znam deka ima mnogu drugrstva i prijatelstva megu srbi i makedonci, eve jas licno ke kazam deka iako sum nemal mnogu prijateli sepak sum imal dvajca od koj so edniot i den denes sum vo postojan kontakt i dvajcata bile cetnnici, i tuka nema problem ali ovde na tema stanuva zbor za politika kade tradicijata i istorijata pokazuva Srbija e vecen sojuznik so Grcija i zatoa rekov deka od ova ne sum iznenaden. I srbite ne mi smetaat kolku sto mi smetaat ovie srpskive advokati od MKD. Na sekoe odma se fakat vo stilot "MKD go prizna Kosovo" se bara opravduvacka pricina zosto bilo kako bilo, ako gledame taka odime nazad istoriski kade ke vidime koj na kogo poveke go zaebal, i toa sto me nervira e sto kako makedonci plukaat po sopstvenoto a zastanuvat na drugata strana. Ako go barame Kosovo ke treba da se vratime mnogu godini nanazad i da ne odam do beskraj se nadevam me razbiras sto sakam da ti objasnam.
Тие што ја бранат србија се срби, или барем се чуствуваат како срби и како што македонците не дозволуваат да се плука по нивната држава така и србите.Cрбите и грците од секогаш се почитувале меѓу себе и не велам не,има детишта кои по форуми пишуваат Македонија е Грчка но нека се направи анкета и ке се види правото мислење на србите за македонците.Немој некој да каже дека во македонија нема такви.:)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.618
Namesto da se koncentrirame na toa sto nasite neprijateli mislat i zboruvaat za nas podobro ke bide da se koncentrirame na ovdesnite problemi kako nasite vladi (bez razlika za koja politicka partija stanuva zbor)ne ebat postojano a nie se pravime deka nisto ne se slucilo....znaete onaa izrekata-"boze cuvaj me od prijatelite, od neprijatelite sam ke se cuvam".....i na kraj kraeva kako ke odlucat golemite sili taka i ke bide....ete srbija sakase da izigrava golem kur neso pa ja bombardiraa, zatoa podobro ke bide da posvetime vnimanie na vnatresnite problemi....ako gledas vo dvorot na komsijata, tvojot go ostavas nezastiten....pozzzzzz

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
ako napravam analiza zosto srbite se potransparentno zastanuvaat na strana na grcija mora da go fatam i psiholoskiot moment kaj niv .
imeno dolgo vreme se vodeapo refrenot na edna turbo folk pesna ``jaci smo od sudbine`` se dodeka pocna kartite da se delat nakloneti kon nivnite protivnici.
del od javnosta veke rezonira deka i vo regionot se veke na nekoe podolno skalilo gledano geopoliticki, razvojna a za civilizaciski i da ne zboruvam tie od sekogas bile i pri dnoto, drugiotdel uste veruva vo srpskiot mit za zaratustra i toa go koristi za da se sebe zalazi iako vo podsvesta veke e svesen kako prethodniot del od srpskata javnost.
vo edna takva situacija na slabi i nezgrizeni normalno e da baraat nekakvo priklonuvanje kon nekoi centri koi tie si gi smetaa za tradiconalno prijatelski i preku toa navodno prijatelstvo sakaat da se slepaat za nekoi podobri pozcii vo regionot.
slikata za zrtva na zagovori e tesko navlezena vo genot na sekoj srbin duri e prosirena na svakjanje deka preku niven grb zapdnata civilizacija go oslabuva pravoslavniot istok kade sveto mesto ima ortodoksnata dzamahirija-grcija.
se na se zemeno dodvoruvaweto im ide vo stilot da laeme za grcija za da ne tapsa po ramo.
od site komsii vo momentov srbija e na najnezavidno nivo i makedonija toa mora da go iskoristi za da zavzeme poagresiven stav vo odnos na odnosite pomegju dvete zemji pritoa uspevajki da gi nametne sopstvenite interesi koi vo najmala raka se dijametralno distanciranje od srpskata oficijalna politika

p.s. podobro transparentno da si gi kazuva nameriteza da kaj nas tuka nekoi romaticari i wanabe sumadijci pocnat da se svestuvaat.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
ako napravam analiza zosto srbite se potransparentno zastanuvaat na strana na grcija mora da go fatam i psiholoskiot moment kaj niv .
imeno dolgo vreme se vodeapo refrenot na edna turbo folk pesna ``jaci smo od sudbine`` se dodeka pocna kartite da se delat nakloneti kon nivnite protivnici.
del od javnosta veke rezonira deka i vo regionot se veke na nekoe podolno skalilo gledano geopoliticki, razvojna a za civilizaciski i da ne zboruvam tie od sekogas bile i pri dnoto, drugiotdel uste veruva vo srpskiot mit za zaratustra i toa go koristi za da se sebe zalazi iako vo podsvesta veke e svesen kako prethodniot del od srpskata javnost.
vo edna takva situacija na slabi i nezgrizeni normalno e da baraat nekakvo priklonuvanje kon nekoi centri koi tie si gi smetaa za tradiconalno prijatelski i preku toa navodno prijatelstvo sakaat da se slepaat za nekoi podobri pozcii vo regionot.
slikata za zrtva na zagovori e tesko navlezena vo genot na sekoj srbin duri e prosirena na svakjanje deka preku niven grb zapdnata civilizacija go oslabuva pravoslavniot istok kade sveto mesto ima ortodoksnata dzamahirija-grcija.
se na se zemeno dodvoruvaweto im ide vo stilot da laeme za grcija za da ne tapsa po ramo.
od site komsii vo momentov srbija e na najnezavidno nivo i makedonija toa mora da go iskoristi za da zavzeme poagresiven stav vo odnos na odnosite pomegju dvete zemji pritoa uspevajki da gi nametne sopstvenite interesi koi vo najmala raka se dijametralno distanciranje od srpskata oficijalna politika

p.s. podobro transparentno da si gi kazuva nameriteza da kaj nas tuka nekoi romaticari i wanabe sumadijci pocnat da se svestuvaat.
:pos2:
Sto e ortodokosnata ziti tebe? Postoi takov zbor:pos2:
Pravoslavnata se pishuva.

Kajgana Shop

На врв Bottom