</p>Е лошо е и ти да се лажеш.Абе лошо е да се жалиш
</p>Е лошо е и ти да се лажеш.Абе лошо е да се жалиш
Pak te vrega vistinata ? Bas mi e zal ama nemozam da ti pomognam, ima drugi institucii da pobaras pomos.Абе престани да гледаш по туѓи дворови,погледни го првин твојот. Што к*р те боли за Србија? Ти овде ќе испадеш најголем србоман.
На глупо човече нема што да му одговорам
Нели вие Србите имате муда па зошто не ги избркавте Албанците од кај вас, нели Косово е Српско ама без СрбиКога ќе ги избркаш твоите браќа во Албанија,тогаш и јас ќе си одам во Србија.
Нам само 25% ама вам Милошевиќ така ви го скрои па дури и ден денешен не можете да излезете од гомната во кои ве закопа!Толку си беден да неможеш ни самиот да се помириш дека 25% од населението ти ја крои внатрешната и надворешната политика. Тејк а ган анд шут јур селф
Тие на српските форуми се исти како тука што се Атом ,пикасо ,поларис и некои други,само да провоцираат.Кажи ми кој е тој форум ке најдам најдам некој што пишува убаво за Македонија.Нека се направи во Србија некоја анкета па ке видите,како може од форум да заклучиш какво е мислењето за македонија?Tocno deka cel narod ne go misli toa, ali jas sum posetil nekoj srpski forumi i vesnici, i ako gi vidis nivnite stavovi ke pocnis da povrakas, zatoa ne seri mnogu, a sto se odnesuva za toa deka nie sme priznale Kosovo ako trgnime taka da gledame pak nema opravduvanje za niv zasto istoriski tie poveke ni napravile steta nego nie na niv, samo izgleda i ne sakas da gledas pa koga nekoj te pluka ti vikas deka vrne dozdz, ama i toa e dobro barem ke mislis deka se tusiras so topla voda.
Непријателот на мојот непријалтел е мој пријател така нешто е тоа...Глупава стратегија ама многу ја користат.Луге бе ... не дека треба да мешам историа али Белград и Атина секогаш биле на иста фреквенциа во однос на прашањето за парчево ни земја насушено ....
Воопшто не ме чуди тоа што Србија решила официално или не официално да застане на страна на Грција ...
А пак и од друга страна ... Со хрватите односите ни се добри , косово го признавме .... Од ембаргото наваму ние всушност се зближуваме само со непријатели на Србија ... Нормално е дека белграда во тој случај ке прифати по хард позициа и ке се дружи со нашите неприатели . Проста дипломатиа ... Заправо втора лекциа по меѓународни односи
А бе ти маани ги тие 25% kај нас во Македонија и не се радувај на нив.
Ти гледај што цело Косово е албанско,цела Војводина е унгарска,источна Србија е бугарска (Босилеград,Цариброд,Сурдулица и селата околу нив) Црна Гора се осамостои и не е веќе српска.
Да не говориме што Ниш е преполн со Роми,и на крајот човек си го поставува прашањето:а,каде и која е Србија?
Србија ја призна Македонија дури во 1996 Слобо 5-6 години се надеваше дека ќе направи некој дил со Мицотакис или дека лесно ќе ја заврши работата во Босна и Хрватска па ќе се сврти кон МК. Среќа беше за Македонија што немаше многу Срби за разлика од Босна и Хрватска. Така да...Во војската на Волкашин и Крали Марко имаше толку срби колку шо имаше бугари во војската на Цар Самуил!
Србија го оттргна своето внимание од Македонија поради многуте проблеми и компликции во последниве 20 год.и поради постепеното губење моќ.Не малце српски политичари излегоа со изјава дека никогаш нема да ја признаат границата со Македонија.