Србија ја поддржува Грција во “спорот’’ за името

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Види вака,самата воена интервенција,ако размисли човек со прст на глава е АПСУРД.

Употреба на авијација без притоа употреба на копнени единици е најблаго речено смешно.

Но треба да биде едно јасно,поради добрата пасивна одбрана на Војската на Југославија(посебно на косово) каде војската дури и маневрираше и водеше битки-значи челниците на НАТО сватија дека треба да се оди кон друг поефикасен пристап Т.Е ИНФРАСТРУКТУРА...и ДА воена цел е.
Телевизијата не е погодена по дифолт-однапред се планира,мора пропагандата да се спречи...

Велиш згради...па тоа беа командни штабови..има и по некоја цивилна.

Ама воглавно како што кажав се поставија цели истите бараа војската да се повлече од косово како би се спречил геноцид....и БИ така.:toe:
Уништување на команди или економски или индустриски објекти во војна е очекувано така да целосно го оправдувам Осама Бин Ладен и Ал Каеда за кулите близначки тоа бе чисти еконмски цели составен дел на воено-индустрискиот комплекс на САД. И неможе никако да се смета тоа за тероризам.
Обезглавување на цивили на Телевизија од Луѓе со Маски од Ал Каеда не е Тероризам туку борба против Американската Пропаганда.:salut:

Член од
21 ноември 2009
Мислења
28
Поени од реакции
1
  1. Територијата на Македонија е ВОЕНО ОСВОЕНА од страна на Србија, друга држава. - ФАКТ
  2. Ништо не било мирно, ниту правно регулирано. - ФАКТ.
  3. Вардарскиот дел на Македонија влегол во Кралството Југославија како ВОЕН ПЛЕН. - ФАКТ!
25.000 македонски партизани од 15от корпус се борат на Срем, за тоа треба вечно да ни бацувате рака како ваши ослободители.

Ок, ајде наведи која македонска војска сме ја поразиле. Јас колку што знам пред краљевина Србија и пред турско овде владеел Цар Душан грото цркви потекнуваат од неговото владеење. По чистењето на турците Србија повторно ја враќа контролата во Вардарска Македонија Доаѓа прва светска војна и Србија ја губи контролата врз Вардарска Македонија, после неколку години доаѓа до пораз на Бугарската војска и повторно враќање под Српска контрола. Македонци учествувале во втора светска војна бидејќи Вардарска Македонија се сметала како окупирана територија само ради тоа што Бугарија не владеела со Вардарска Македонија. Замисли Бугарија да ја држела Вардарска Македонија, денес и вие ќе бевте запаметени како продадени души и соработници на окупаторот.Нели малце те чуди инстистирањето на КПЈ за создавање на МПЦ и покрај противењето на свештените лица, создавањето на автономни покраини Косово и Војводина, првота поради населеноста со голем број албанци а втората поради тоа што Војводина преставува воен плен по првата светска војна. Но ајде можеби имаш нови сознаниа, и така сега живееме во време на менување на македонската историја. А да уште еднаш, неможеш да покориш држава која не постоела.

Член од
21 ноември 2009
Мислења
28
Поени од реакции
1
Значи Србија никогаш не била окупирана од Османлиите, ниту Македонија,така?

Можеби не сте окупирале држава, но сте окупирале територија и нејзиниот народ под ропство сте го ставиле.

За тоа братско чување од 1914 до 1918 една реченица од прабаба ми, која преживеала турско, српско, бугарско и на крај дури и дочека независна Македонија. "Се’ само српското не, тогаш ни беше најтешко".
Па да углавном за време српско све што било пробугарско го јаделе стапот.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Па да углавном за време српско све што било пробугарско го јаделе стапот.
Поточно све што не било србоманско го јадело стапот.Фала ви браќа срби што не чувавте од 1918 до 1941.Тоа беа најдобрите времиња за Македонија и македонците.

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
вракат сега : d тоа е ние косово они името

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Ок, ајде наведи која македонска војска сме ја поразиле. Јас колку што знам пред краљевина Србија и пред турско овде владеел Цар Душан грото цркви потекнуваат од неговото владеење. По чистењето на турците Србија повторно ја враќа контролата во Вардарска Македонија Доаѓа прва светска војна и Србија ја губи контролата врз Вардарска Македонија, после неколку години доаѓа до пораз на Бугарската војска и повторно враќање под Српска контрола. Македонци учествувале во втора светска војна бидејќи Вардарска Македонија се сметала како окупирана територија само ради тоа што Бугарија не владеела со Вардарска Македонија. Замисли Бугарија да ја држела Вардарска Македонија, денес и вие ќе бевте запаметени како продадени души и соработници на окупаторот.Нели малце те чуди инстистирањето на КПЈ за создавање на МПЦ и покрај противењето на свештените лица, создавањето на автономни покраини Косово и Војводина, првота поради населеноста со голем број албанци а втората поради тоа што Војводина преставува воен плен по првата светска војна. Но ајде можеби имаш нови сознаниа, и така сега живееме во време на менување на македонската историја. А да уште еднаш, неможеш да покориш држава која не постоела.
Те молам посочи ми го периодот во години, кога државата Србија владее со територијата Македонија.
Колкав е тој временски период.
Ти благодарам.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Lugje kako SCG pravi srpski nacionalisti vi se smeat na vas sakate da glumite nacionalisti ama sve ste titovi deca od komunjarski roditeli sto go podrzava komunizmot sto go unisti srbija.
Bas si smesen.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ова е еден поранешен малокуревец, кој пак ќе побие бан за ххх-дупли јузери!

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Lugje kako SCG pravi srpski nacionalisti vi se smeat na vas sakate da glumite nacionalisti ama sve ste titovi deca od komunjarski roditeli sto go podrzava komunizmot sto go unisti srbija.
Bas si smesen.
Типче, стави си ладна облога на челото бидејќи бладаш...
Комунизмот не ја уништи на Србија туку вашиот вожд што го величевте а такви како тебе немаа храброст да одат да се борат во Босна и Хрватска, лесно е да бидеш херој на форумот и да јадеш гомна ама кај беше 91-ва кога се пукаше?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Комунизмот не ја уништи на Србија туку вашиот вожд што го величевте а такви како тебе немаа храброст да одат да се борат во Босна и Хрватска, лесно е да бидеш херој на форумот и да јадеш гомна ама кај беше 91-ва кога се пукаше?
Да ладната облога му делуваше тој досега 1000 пати ќе сфатеше што му значи никот.......вака само ги резили тие четири букви.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Атом, тргни ги прикаските, гледај на терен.

Италијаните беа поразени, ја дадоа Истра, Далмација и направија други остапки.

Германците беа поразени, дадоа територија на Полска.

Балистите беа поразени и нивната идеја за голема Албанија.
Што дадоа ?
Зошто не дадоа ?
Зошто Грците не дадоа ?
Сакаш одговор ?
Велика Британија.

Зошто само Србија имаше покраини ?
Па и Хрватска ја имаше Книнска Краина од најчесните Срби на Балканот и најхрабрите, па немаше покраина.
Зошто ?
Ах да, друже Тито љубичица бела.

Комунизмот со Тито изгуби во Југославија зошто таков каков што беше Тито ги ништеше сите прогресивни сили кои имаа и други визии за Југославија.
Југославија не се распадна од што беше демократска и напредна, таквите држави троа поеќе траат.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Атом, тргни ги прикаските, гледај на терен.
Бев на терен во 1991 пред да побегнам, само издрогирани Српски пички и криминални повратници од Германија се мотаа по Босна за украдат нешто а не да се борат за Голема Србија до Токија а сада ко НОКИЈА :vozbud::pos2::pop:

Член од
21 ноември 2009
Мислења
28
Поени од реакции
1
Поточно све што не било србоманско го јадело стапот.Фала ви браќа срби што не чувавте од 1918 до 1941.Тоа беа најдобрите времиња за Македонија и македонците.

Камени мост, Ристичева палата, офицерски дом, железничка станица, парламент, јазик, локална самоуправа, конечно самоосознавање на македонците дека не се бугари, и уште еден куп други работи ги имате од нас. Конечно Вардарска Македонија почнува да застанува на свои нозе и организирање на економско живеење. Огромно стационирање на Српска Војска со цел заштита на Вардарска Македонија од окупација од исток. Нормално во тоа време во Вардарска има огромно влијане од Бугарското движење ВМРО со цел да ја повратат под Бугарска контрола а со тоа и строг режим кон секој кој ја застапува оваа идеа. Денешното ВМРО на секој начин се обидува да ја убие Српската жичка кај народот на Македонија но тоа едноставно неможе да успее бидејќи таа жичка трае од Цар Душан па наовамо.

Член од
21 ноември 2009
Мислења
28
Поени од реакции
1
Bas si smesen.
Братанац, не сум националиста. Можеби малку бидејќи премногу ја сакам Србија но и нејзините односи со Македонија. А за мојата лојалност кон Македонија може да зборат други. Јас си бев доброволец во АРМ и си стоев мирно 9 месеца секое утро на македонска химна и знаме. Имаше и таму слични србомрзци, но после некој месец станавме најдобри пријатели, заедно бегавме у град и заедно бевме на стража. Ја у принцип сум лојалиста и монархиста. Овие деца никогаш нема да го имаат задоволството да служат војска и да прифаќаат поинакви ставови и да не шират омраза меѓу луѓето.

Ма ти не го знаеш Илија Пецов затоа така зборуваш :pos2::pos2::pos2: продолжи само вака на добар пат си имаш поддршка од мене :vozbud::vozbud::vozbud: :pos2::pos2:
Јас сум учен човек со висок просек одлична работа. Едини проблем ми е што сум Србин на кајгана.

Сакаш да кажеш дека 90% од Босна и 1/3 од Хрватска ја освоивме без луѓе ?

Kajgana Shop

На врв Bottom