Србија ја поддржува Грција во “спорот’’ за името

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Тогаш Србија можеше да ја срамни цела Македонија со земја оправдувајќи го тоа како одбрана на својата територија.
**српски литературен** Иди бегај бре шта си казао?**крај на српски литературен**

Велиш баш онака со земја комплет? Некој ласери тајни да не имаа?

А да, и ме интересира кога ќе не срамнуваа нели со земја,како ке ве прескокнеа вас Србите тука т.е. како ке преживеевте да не ве срамнат?

Паметни бомби?

Член од
21 ноември 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ако може малце покомплетен пост. Ова на ништо не личи. Не е форумов само извади нешто од контекст па прашај. Прочитај неколку пати па тогаш вади закључок. Очигледно слабо вадиш поента мали.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Комунистите биле против религијата,ама им ставиле нож под грло на македонските свештеници за овие да ја основаат МПЦ и притоа да се одвојат од СПЦ под притисоик на комунистите кои знаеме дека се против религијата за да овие им наложат на македонските свештеници да се одвојат од СПЦ...(се изгубив)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Некој ласери тајни да не имаа? А да и ме интересира кога ќе не срамнуваа нели со земја, како ке ве прескокнеа вас Србите тука т.е како ке преживеевте да не ве срамнат? Паметни бомби?
:pos2:Во право си,а и не само тоа.
Тие 99 незнаеа кај им е газот кај им е главата, Македонија ќе ја напаѓаа.На Косово со учките се тепаа,НАТО од воздух мамата им ја ебаваше,а они Македонија ќе ја напаѓаат. Сега фала да им кажеме што не не нападнаа да не сакаат?

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Ако може малце покомплетен пост. Ова на ништо не личи. Не е форумов само извади нешто од контекст па прашај. Прочитај неколку пати па тогаш вади закључок. Очигледно слабо вадиш поента мали.
Види велики, убаво јас те прочитав. Дури и делот меѓу редови. Ако фатам да ти цитирам сите паушални реченици во твојот пост ќе ме фати многу, па затоа се фатив за најпаушалниот, а тоа е оној погоре. За пример само, ете реченицата каде рече дека 90% од народов тука не се согласувал со признавањето на Косово. Тоа математички не е можно. После излажа дека после во 1991 српска војска не влегла кога првиот конфликт е токму против Српската војска кога таа навлезе на Чупино брдо.Итн итн.

Поздрав велики.

П.С. не ми кажа за срамнувањето. Навистина ме интересира податок како е планирано тоа. Унапред благодарам.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Територија не сте им дали вие туку цела денешна Македонија ви е поклонета, или подобро речено остапена. не сте биле никогаш окупирани од Србија бидејќи за да се окупира една држава таа треба претходно да постои.
Значи Србија никогаш не била окупирана од Османлиите, ниту Македонија,така?

Можеби не сте окупирале држава, но сте окупирале територија и нејзиниот народ под ропство сте го ставиле.

За тоа братско чување од 1914 до 1918 една реченица од прабаба ми, која преживеала турско, српско, бугарско и на крај дури и дочека независна Македонија. "Се’ само српското не, тогаш ни беше најтешко".

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
  1. Територијата на Македонија е ВОЕНО ОСВОЕНА од страна на Србија, друга држава. - ФАКТ
  2. Ништо не било мирно, ниту правно регулирано. - ФАКТ.
  3. Вардарскиот дел на Македонија влегол во Кралството Југославија како ВОЕН ПЛЕН. - ФАКТ!
25.000 македонски партизани од 15от корпус се борат на Срем, за тоа треба вечно да ни бацувате рака како ваши ослободители.

D

DartWader

Гостин
4. Народот бил сметан за Јужно Српски. Зборувам за период (1913 - 1941) Негација на Македонскиот народ.

S

smart ass

Гостин
Свесен сум дека Грција игра прљаво, но зар и Америка не изигра уште попрљаво кога 99 година бомбардираа телевизии, згради и убиваа цивили низ цела Србија а вие односно владата на РМ не мрдна ни со мало прсте за да ја спречи агресијата од своја територија. Тогаш Србија можеше да ја срамни цела Македонија со земја оправдувајќи го тоа како одбрана на својата територија. Кој го спречи тоа ?? Ние Србите во Македонија, прво ја запаливме амбасадата и после протестиравме неколку месеци на плоштад давајќи слика дека цела Македонија е со Србија.
Види вака,самата воена интервенција,ако размисли човек со прст на глава е АПСУРД.

Употреба на авијација без притоа употреба на копнени единици е најблаго речено смешно.

Но треба да биде едно јасно,поради добрата пасивна одбрана на Војската на Југославија(посебно на косово) каде војската дури и маневрираше и водеше битки-значи челниците на НАТО сватија дека треба да се оди кон друг поефикасен пристап Т.Е ИНФРАСТРУКТУРА...и ДА воена цел е.
Телевизијата не е погодена по дифолт-однапред се планира,мора пропагандата да се спречи...

Велиш згради...па тоа беа командни штабови..има и по некоја цивилна.

Ама воглавно како што кажав се поставија цели истите бараа војската да се повлече од косово како би се спречил геноцид....и БИ така.:toe:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Нормално дека ќе ти ја негира црквата. Информирај се на кој начин се формирала МПЦ. Цитат од Време " Односите меѓу Македонија и Србија се затегнати поради непризнавањето на автокефалноста на МПЦ од страна на СПЦ. Спорот меѓу двете цркви трае од 1967 година кога МПЦ под притисок на Кумунистичката партија прогласи автокефалност" значи ни самите свештеници не сакале да формираат одвоена црква туку тоа го направиле под притисок на комунистите кој незнам дал си информиран беа против религијата. .
Пред да пишеш вакви небулози прво информирај се!

1967 година не е формирана МПЦ, туку тогаш е само повторно возобновена.:toe::helou:

Значи...МПЦ повторно си доаѓа своја на своето.

Ајт пријатно сега!:helou:

?

..........

Гостин
Нормално дека ќе ти ја негира црквата. Информирај се на кој начин се формирала МПЦ. Цитат од Време " Односите меѓу Македонија и Србија се затегнати поради непризнавањето на автокефалноста на МПЦ од страна на СПЦ. Спорот меѓу двете цркви трае од 1967 година кога МПЦ под притисок на Кумунистичката партија прогласи автокефалност" значи ни самите свештеници не сакале да формираат одвоена црква туку тоа го направиле под притисок на комунистите кој незнам дал си информиран беа против религијата. Често го користите тоа "Сте ја ослободувале Србија" но вечином од борците меѓу кој цела омладина во тоа време од СЦГ пак ќе иде да ратува за Србија. Никогаш не ги спомнувате Кумановска битка, Солунски фронт, битки кој се воделе против заедничките окупатори. Посветени сме на Србија ( нас повеќето ) затоа што ја чувствуваме како едина отаџбина. Територија не сте им дали вие туку цела денешна Македонија ви е поклонета, или подобро речено остапена. не сте биле никогаш окупирани од Србија бидејќи за да се окупира една држава таа треба претходно да постои. Прва македонска држава според мој информации е 91 година. Од 91 година Српска војска овде не влегла ( барем не официјално и тие што влегле, влегле 2001 година за да ратуваат можеби за пари против албанските терористи). Многу ми е криво што се влошуваат односите со Србија, лично ме погаѓа, но сепак кога веќе сте решиле да се е.ете треба да научите и да го примате. Свесен сум дека Грција игра прљаво, но зар и Америка не изигра уште попрљаво кога 99 година бомбардираа телевизии, згради и убиваа цивили низ цела Србија а вие односно владата на РМ не мрдна ни со мало прсте за да ја спречи агресијата од своја територија. Тогаш Србија можеше да ја срамни цела Македонија со земја оправдувајќи го тоа како одбрана на својата територија. Кој го спречи тоа ?? Ние Србите во Македонија, прво ја запаливме амбасадата и после протестиравме неколку месеци на плоштад давајќи слика дека цела Македонија е со Србија. Искрено верувам дека Србија нема да го повлече своето признавање на Македонија под уставно име но доколку го направи тоа ја подржавам бидејќи Македонија го призна Косово и покрај тоа што 90% од Македонскиот народ беше против. Може да ширите омраза меѓу двата народа колку сакате ( познат е форумов по тоа ) но нема да ви успее. Мнозинство народот го дели моето мислење. Поздрав и све најубаво.
Плачи колку сакаш......јал не јал три ипол ......Косово е на косоварите Македонија на македонците......а малокурците србски нека ја слушат НЕМОЖЕ НАМ НИКО НИШТА ЈАЧИ СМО ОД СУДБИНЕ:vozbud::vozbud:

M

Mario Gómez

Гостин
Косово је срце Србије .<3 То се никад неќе променити...:)

H

HITCH

Гостин
Нормално дека ќе ти ја негира црквата. Информирај се на кој начин се формирала МПЦ. Цитат од Време " Односите меѓу Македонија и Србија се затегнати поради непризнавањето на автокефалноста на МПЦ од страна на СПЦ. Спорот меѓу двете цркви трае од 1967 година кога МПЦ под притисок на Кумунистичката партија прогласи автокефалност" значи ни самите свештеници не сакале да формираат одвоена црква туку тоа го направиле под притисок на комунистите кој незнам дал си информиран беа против религијата. Често го користите тоа "Сте ја ослободувале Србија" но вечином од борците меѓу кој цела омладина во тоа време од СЦГ пак ќе иде да ратува за Србија. Никогаш не ги спомнувате Кумановска битка, Солунски фронт, битки кој се воделе против заедничките окупатори. Посветени сме на Србија ( нас повеќето ) затоа што ја чувствуваме како едина отаџбина. Територија не сте им дали вие туку цела денешна Македонија ви е поклонета, или подобро речено остапена. не сте биле никогаш окупирани од Србија бидејќи за да се окупира една држава таа треба претходно да постои. Прва македонска држава според мој информации е 91 година. Од 91 година Српска војска овде не влегла ( барем не официјално и тие што влегле, влегле 2001 година за да ратуваат можеби за пари против албанските терористи). Многу ми е криво што се влошуваат односите со Србија, лично ме погаѓа, но сепак кога веќе сте решиле да се е.ете треба да научите и да го примате. Свесен сум дека Грција игра прљаво, но зар и Америка не изигра уште попрљаво кога 99 година бомбардираа телевизии, згради и убиваа цивили низ цела Србија а вие односно владата на РМ не мрдна ни со мало прсте за да ја спречи агресијата од своја територија. Тогаш Србија можеше да ја срамни цела Македонија со земја оправдувајќи го тоа како одбрана на својата територија. Кој го спречи тоа ?? Ние Србите во Македонија, прво ја запаливме амбасадата и после протестиравме неколку месеци на плоштад давајќи слика дека цела Македонија е со Србија. Искрено верувам дека Србија нема да го повлече своето признавање на Македонија под уставно име но доколку го направи тоа ја подржавам бидејќи Македонија го призна Косово и покрај тоа што 90% од Македонскиот народ беше против. Може да ширите омраза меѓу двата народа колку сакате ( познат е форумов по тоа ) но нема да ви успее. Мнозинство народот го дели моето мислење. Поздрав и све најубаво.
:eek:ftopic:
Муабетов ми е нешто познат да не си баниран еднаш? :pos2::pos2::pos2:

Сега на темата:
1. Првиот болд информацијата не ти е точна!!! Македонците кои беа ставани во први борбени редови беа таму против нивна волја! Никогаш не се бореле за Србија доброволно! Само да ти кажам дека последниот пат кога се тепаа за Србија едвај си ги вративме војничињата назад! А за претходно, дедо ми Бог да го прости ми кажуваше кога иделе да протестираат за Трст комедија. Ги однесле таму и ги терале да викаат Трст е наш! а Македонците единствени викале ТРТ е наш! Секогаш имало национална свет кај Македонците, Србите не се тие кои не направиле држава, ние „комшија“ не сме Јужна Србија!
2. Вториот болд лелеееееее информацијава ти вришти! Ќе мора да прочиташ ти некои книги, да разлисташ весници, да поразговараш со луѓе, или накусо појди во Историја и прочитај таму има документи дали имало или немало Македонска држава!
3. Ајдееееее немој мене да ми раскажуваш приказни колку Србија е во право да повлече признавање, Србија слободно може да прави што сака не дека мене нешто ми е гајле, само да ти кажам дека Македонија нема видено некој аир од Србија. А тоа дали ти поддржуваш повлекување на признавањето или не тоа е твое мислење и мене ич не ми е гајле, само да те потсетам дека оваа држава ти дава леба на маса!
4. Мнозинството од Србите или сите? Кое мнозинство бе?

Kajgana Shop

На врв Bottom