Подготовки пред зимата

• Креатор на темата Креатор на темата JeepMkd
  • Време на започнување Време на започнување

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Локација
Кавадарци
Ваква слична тема имаме, Зима иде, си треба грижа!, но таа ќе биде заклучена затоа што има вредни совети и со надополнување на истата ќе се изгуби прегледноста.

Тука слободно дискутирајте за начинот на употребата и видот на производите со кои се справувате против зимските услови.

Да започнам со еден совет: Доколку се` уште не сте ја провериле состојбата на течноста за ладење (антифризот), направете го тоа во најкраток можен рок. Би требало сите поголеми продавници за делови да имаат мерачи, а ако не сте сигурни отидете во некој сервис, по можност да не ви биде наплатено затоа што е ептен едноставно. -20 до -30 е задоволувачки особено ако возилото стои надвор, а се над тоа е уште подобро, но не и неопходно.
Никогаш, ни во лето, не ставајте и не долевајте вода во системот. Секогаш користете антифриз. Освен што антифризот не мрзне, исто така и подобро го лади системот (ретко кој го заприметил она 'coolant' или едноставно не му обрнал внимание) и има точка на вриење на околу 125 степени целзиусови.

Aj прашање од мене... има некој што намачкал глицерин на гумиците (кедерите) од вратите? Сакам да намачкам оти ми мрзнат на зима и на сила ги отварам, ама имам дилема, да не почнат да се распаѓаат гумиците... а исто така и лошо е бидејќи треба внимавање при влегување/излегување да не се намачкате по алиштата...

Кога глицеринот копа и боја и се, уништува гумички во клипчиња и пумпи, што останало од кедерите. Јас никогаш не би ставил глицерин. Има паста (јас имам од Сонакс), 100 денари е, а ја користам можеби 4та година. Не ризикувај :)

Aj прашање од мене... има некој што намачкал глицерин на гумиците (кедерите) од вратите? Сакам да намачкам оти ми мрзнат на зима и на сила ги отварам, ама имам дилема, да не почнат да се распаѓаат гумиците... а исто така и лошо е бидејќи треба внимавање при влегување/излегување да не се намачкате по алиштата...

Добро прашање, го имам ја јадено бедот кога ми остана кваката у рака, од тогаш од страна ја буткам со прсти колку можам...

abe majstori treba glicerin od apteka. ne za kocnici haha. toj e za gumata na vratite ali sredstvoto od sonax e ipak bolje

Каде е поевтин кај мене на бензиска е 110 денари

медицински глицерин е тоа а не овај за кочници што е, го има во сите аптеки

Јас едно време експериментирав со глицерин за кочници, ама доооста разреден...и ставав беби пудра врз тоа...
Сега си има препарати за тоа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom