Иринеј: Ако дојдат од Скопје, добродојдени се

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Оти тогаш, со таа широка, апсолутистичка и алтруистичка љубов, која не признава граници, не кажа дека Македонската Православна Црква е Македонска суверена автокефална и самостојна црква?
Не разбирам. :)
Kako prvo sto si sektash nemas pravo da mislis deka ti vo mesto da formiras liceto na pravoslavnite vernici na ova zemja na ova tema zatoa ne treba da imas pristap na temata.
Patriarhot vo pismo do Trajkovski ne imenuvase "MPC - Makedonska Pravoslavna Crkva" i kako Republika Makedonija, ako imase volja ke se informirase malce pred da kazes nesto ama edino sega ti se iz polni zelbata da plukas na crkva i negovite svestenici bez da mozes da bides baniran.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Zosto za razlika od vas verata uci da si go sakame bratot svoj i da oprostuvame i da pokazuvame ljubov.
Ili ova samo vazi koga treba da pokazuvate ljubov za albancite i da si opravduvate sozivotot sto go anteravte na ovoj narod?
Kolku ste samo dvolicni toa e strasno.
па тоа е дел од христијанството-но по се изгледа вие не сте христијани:toe:
и што има МАЈКАТА да БАРА ОДОБРУВАЊЕ од ЌЕРКАТА

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Kako prvo sto si sektash nemas pravo da mislis deka ti vo mesto da formiras liceto na pravoslavnite vernici na ova zemja na ova tema zatoa ne treba da imas pristap na temata.
Patriarhot vo pismo do Trajkovski ne imenuvase "MPC - Makedonska Pravoslavna Crkva" i kako Republika Makedonija, ako imase volja ke se informirase malce pred da kazes nesto ama edino sega ti se iz polni zelbata da plukas na crkva i negovite svestenici bez da mozes da bides baniran.
Моја работа е секташтвото.

А вториот болд, ако беше така, зошто го хиротониса Вранишковски ? Со негоа рака беше хиротонисан, ракоположен, човек кој што игра во спротивна насока од државните и националните интереси на оваа држава во која јас живеам. Мене појќе ме интересира државата и народот во неа отколку Религијата, која воопшто не е ПРАВО-славна.
Ако нешто, граѓаните на мојата држава ги вознемирува, исто се случува и со мене. :)

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Моја работа е секташтвото.

А вториот болд, ако беше така, зошто го хиротониса Вранишковски ? Со негоа рака беше хиротонисан, ракоположен, човек кој што игра во спротивна насока од државните и националните интереси на оваа држава во која јас живеам. Мене појќе ме интересира државата и народот во неа отколку Религијата, која воопшто не е ПРАВО-славна.
Ако нешто, граѓаните на мојата држава ги вознемирува, исто се случува и со мене. :)
Koj se tie gradjani? Tie sto igrat kako ke svirat ti i drugite albancite na forumot a tie sto ne gi delat vashite misli mu mislat losho na makedonija i ne se makedonci po vasa logika.
Ti kako prvin ne mozis da se bavis na nacionalnite interesi na ova drzava zosto ne pripagas na taa nacija.
Imas ocigledni problemi so tvoite misli.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
TMRO!
При очи си слеп, при уши глув!

Кажано ти е од Пикасо!

Кој оваа држава ја сака, тој не се прашува што вера е, туку куди се што е контра Македонија!

Пред казна си за анитмакедонизам! Елај ми на пенал!

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
TMRO!
При очи си слеп, при уши глув!

Кажано ти е од Пикасо!

Кој оваа држава ја сака, тој не се прашува што вера е, туку куди се што е контра Македонија!

Пред казна си за анитмакедонизам! Елај ми на пенал!
:pos2::pos2:
Ne verovatno. Po kazi mi edna anti-makedonska izjava vo topict od moja strana.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Самото толкување на братољубие со г'з потклавање на србите е антимакедонизам!
Бан од тема, оди спамирај другаде!

H

HITCH

Гостин
Zosto za razlika od vas verata uci da si go sakame bratot svoj i da oprostuvame i da pokazuvame ljubov.
Ili ova samo vazi koga treba da pokazuvate ljubov za albancite i da si opravduvate sozivotot sto go anteravte na ovoj narod?
Kolku ste samo dvolicni toa e strasno.
Не бе не простувам не попуштам што не попуштат тие? Мојата држава е Македонија, а не Јужна Бановина! Мојата вера учи на толеранција но од двете страни!
Не сум дволична, туку сум реална!

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Koj se tie gradjani? Tie sto igrat kako ke svirat ti i drugite albancite na forumot a tie sto ne gi delat vashite misli mu mislat losho na makedonija i ne se makedonci po vasa logika.
Ti kako prvin ne mozis da se bavis na nacionalnite interesi na ova drzava zosto ne pripagas na taa nacija.
Imas ocigledni problemi so tvoite misli.
Што мешаш Албанци во темата, секој има право да ја брани Македонија и да критикува ако некој се обидува да не омаловажи...а ако изјавата на тој српскиот кележ за тебе не е навреда тогаш самото тоа е антимакедонски став...зошто додека ти на некој му се правиш брат тој непрестанува да те мава со навреди, да те понижува и да ја минимизира твојата вредност...
Само не ми е јасно што толку запнале нашите да присуствуват на тој погреб кога не се добродојдени...
Но како и да е Христијански е на некого да му одадеш почит а тоа шо го прават србите е навистина „секташки„ како шо ти милуваш да кажеш...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата, зурла ќе ти го раскине срцето, кога секое влакно на кожата ќе ти се наежи кога ке видиш 16 крако сонце, кога до коска ќе те заболи кога ке слушнеш FYROM. Кога немаш ни за леб а полн си во душата.
Dovolno kazano!

A so TMRO posle tri dena pak!

On topic!

Odat zatoa sto se cesni, cest da storat, a do toa slepi i spleci stanuvaat!

Jagneto ne odi kaj volcinjata koja lovecot kje go ubie volkot!

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Го слушав пред некој ден Господин Стефан кажуваше за неговите средби со Патријархот Павле...На една од тие средби го прашал и во врска со признавањето на МПЦ , на што овој му одговорил дека некогаш на Патријарсите им е најтешко зошто морат да ги спроведат одлуките на црковниот совет...Се на се сакаше да каже дека Павле и не бил толку лош како што ние знеме и најверојатно токму поради тоа одлучиле да му одадат почит...
И втора работа Македонците секогаш знаеле да почитуват ... тоа го правиме и овој пат покрај понижувањето...
Инаку ако јас лично се прашам мислам дека наша делегација не требаше да оди, доволно е што ќе биде претседателот Иванов таму , барем него го признаваат...

H

HITCH

Гостин
Не прочитав одговор...
Никој не знае, ама сме сигурни дека ќе се врата со некоја белја. Секогаш кога дедо Петар го пуштаме некаде некое зло не стрефува :toe: мене ова ми е многу чудно. Црквата ко да не ги зема в предвид чувствата и ставовите на народот, ами си тера по свое :kesa:

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Никој не знае, ама сме сигурни дека ќе се врата со некоја белја. Секогаш кога дедо Петар го пуштаме некаде некое зло не стрефува :toe: мене ова ми е многу чудно.
Црквата ко да не ги зема в предвид чувствата и ставовите на народот,
ами си тера по свое :kesa:
Тоа е затоа што поповите мислат дека тие се црквата.

Kajgana Shop

На врв Bottom