Иран - MAKЕДОНИЈА (18.11.2009) во Техеран (1-1)

• Креатор на темата Креатор на темата Vetrence
  • Време на започнување Време на започнување
Го гледав на неговото деби, пред две-три години... не ми се допадна како игра, премногу е изгубен, низок, нема предиспозиции за добар напаѓач, имаме барем 4-5 што се подобри од него. Дали е тоа доволно?

Савиќ игра во Работнички
За Наумовски се согласувам пред се дека игра со срце, дека е цврст и дека тешко се чува
А за Стојков барем ја колку години ја глеам репрезентацијата не сум видел да изненади ама ниеднаш и ако не се лажам има постигнато само 2 голови за репрезентација а тоа што е брз воопшто не вреди ни за репрезентацијата ни за него зошто пред се он нема контрола на топка, незнае да води топка за разлика од Савиќ претпоставувам дека не пратиш мак лига па затоа збориш дека не вреди
Моментално Савиќ игра во животна форма и е баран од мн големи клубови и веќе зимава или наредново лето ќе видиш дека ќе напраи голем трансвер
Ако не прва сигурно заслужува да биде барем на клупа а прва постава заедно со Пандев и Наумовски да игра Ивановски

Примивме гол, слободен удар, кикс на Пачовски, топката дојде до друг играч на Иран кој лесно даде гол.

Ете примивме гол по грешка на голманот..џабе бевме подобри во нападот кога голманот испушти топка од слободен удар од преку 30 метри

Ццццццц ова ка зинает да ја поттусна топката кј му ја шутна тој од фаул:tapp:се одби од него ама моеше да ја фати ама тоа тие:toe::nesvest:

Савиќ игра во Работнички
За Наумовски се согласувам пред се дека игра со срце, дека е цврст и дека тешко се чува
А за Стојков барем ја колку години ја глеам репрезентацијата не сум видел да изненади ама ниеднаш и ако не се лажам има постигнато само 2 голови за репрезентација а тоа што е брз воопшто не вреди ни за репрезентацијата ни за него зошто пред се он нема контрола на топка, незнае да води топка за разлика од Савиќ претпоставувам дека не пратиш мак лига па затоа збориш дека не вреди
Моментално Савиќ игра во животна форма и е баран од мн големи клубови и веќе зимава или наредново лето ќе видиш дека ќе напраи голем трансвер
Ако не прва сигурно заслужува да биде барем на клупа а прва постава заедно со Пандев и Наумовски да игра Ивановски

Зависи што подразбираш под голем трансфер :) За играчиве од нашава лига и трансфер во 3 бугарска лига е голем трансфер и животен сон :)

Го гледав на неговото деби, пред две-три години... не ми се допадна како игра, премногу е изгубен, низок, нема предиспозиции за добар напаѓач, имаме барем 4-5 што се подобри од него. Дали е тоа доволно?

Пред 2-3 години? :/
Пандев нема врска, го гледав на 10 години тапа беше...муабетов е боза.

Него 1-0 за Иранциве, тоа е Томе Пачовски :)

На Савиќ ова му е трет натпревар за репрезентација
А нормално дека на дебито ќе биде изгубен прв натпревар му е пазмисли малку а и плус не се заклучува по еден одигран натпревар

Не е можеби моментот ни темата, ама не сме комплетно оф-топик сепак е за репрезентација:

Стојков не заслужува да игра за репрезентација зошто има премалку голови за еден напаѓач, зошто има еден куп издишани спринтови, неискористени додавања, затоа што е напаѓач кој ниту еден просечен клуб не го сака (дечкото во ниеден клуб не покажал ништо за да го задржат па ги менува како чорапи итн...)

Но се додека е Јонуз, Стојков ќе игра.

Понатаму, репрезентацијата е пазар, во неа не играат играчи кои покажале нешто, туку играчи кои треба да се продадат и да направат трансфер. Затоа не мрдаме никаде.

И факт, единствени кои нешто покажале надвор, кај што треба да покажат, а не во оваа скапана лига, се Филип Ивановски, кој беше во најдобрите стрелци во Полска, и по секоја логика треба да добие шанса од 1ва минута на овие пријателски средби да покаже до каде е, понатаму Ристиќ, и Мазнов. И тука е Наумовски кој го мачат повреди и знае да има долги паузи без гол, но редовно им задава маки на одбраните со што отвара простор и за другите.

Стојков е фрикин безопасен и незабележителен и покрај овие не треба ни да припари во репрезентација. Иако немаме екстра квалитет во нападот, овие се подобра опција од него.

Толку за тоа.

Дадовме ли гол во меѓувреме или уште тапа. Ај може Стојков ќе ме демантира...

Што се чудите сите
Коа ќе слушнам дека Пачовски брани прва постава ми се стемнува истото беше и со Норвешка заради него изгубивме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom