Аватар - најскапиот филм во историјата!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Може некој да објасни што е разликата меѓу 3Д и IMAX кината ? Инаку филмов има загарантиран оскар за специјални ефекти.:toe:
IMAX ти се ултра-висока резолуција и платно 3 пати поголемо од обичното (како што сум информиран).

А 3D се кина со 3D ефекти, односно имаш два проектора кои ја проектираат снимката, како и 3D наочари кој ги носиш за да ги искусиш ефектите. Пиши на youtube "IMAX 3D", имаш фино објаснето за 3D-во, како работи и што "гледате" преку него.

П.с. Гледам ставиле HD верзија на Bit-HDTV...но ова е само скринер фатен со HD камера. :)

Член од
15 јули 2007
Мислења
791
Поени од реакции
218
Во право си, но IMAX сушто е со наочар. На 3D картината е по - плоска од IMAX.

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Е сега обично кога лакови и стрели се соочувале со огнено оружје се знае кој тепал али ајде, филм е. Само ме интересира што ке се деси за 12-на години кога ке им се вратат Sky People со професионални генерали а не со психотичен шеф на обезбедување и буљаш менаџер од корпорација.

Мислам човечкиот род умира за ресурси а Навите ги имаат........

Хе, хе, прочитав дека ке има уште 2 дела па да видиме.
Ха,ха во право си.Кога ќе се вратат луѓето битката ќе иде уште по легендарна.

Според мене филмов беше за 10.Приказната беше супер,ефектите уште по супер,битката беше најсупер.Поготово на крајот кога командантот на маринците се бореше со Jaek.

Сигурно ќе има и други делови кои исто така ќе бидат одлични.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Еве и јас да се запишам во списокот на оние кои гледаа филмов и првпат после подолг период сум благодарен за некој филм. Одамна не сум се осетил ко дете кое не сака да си оди после филмот, посебно не назад во нашава реалност.

Го гледав во ИМАКС, како што е редот со наочари, графиката во 3Д е непобедлива и не би можел да замислам да го гледам филмов во обична верзија.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Еве и јас да се запишам во списокот на оние кои гледаа филмов и првпат после подолг период сум благодарен за некој филм. Одамна не сум се осетил ко дете кое не сака да си оди после филмот, посебно не назад во нашава реалност.

Го гледав во ИМАКС, како што е редот со наочари, графиката во 3Д е непобедлива и не би можел да замислам да го гледам филмов во обична верзија.
Иди утре пак. :)

Мислам дека и така филмов ќе ги извади парите - јесда не заработи многу повеќе од другите блокбастери во првиот викенд...но таа заработка ќе биде константна, бидејќи сигурно повеќе од пола ќе се вратат пак да го изгледаат во 3D.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
Го гледав пред 2 дена
воодушевен од филмов сум
стварно за мене ќе биде еден од најдобрите филмови

незнам дали ќе има продолжениа но би сакал да има

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Jas odam pak da go gledam, za saat ipol pocnuva!
Mac, aman be, stvarno, ne znam zosto si se zakatancil protiv filmot, v red :) ne te bendisa, ama priznaj deka ima efekti za pozdrav.

Bratot, neli imav pravo, Imax 3D + Avatar, new experience, sho bi rekle tatarine, cudesno :)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Mac, aman be, stvarno, ne znam zosto si se zakatancil protiv filmot, v red :) ne te bendisa, ama priznaj deka ima efekti za pozdrav.

Bratot, neli imav pravo, Imax 3D + Avatar, new experience, sho bi rekle tatarine, cudesno :)
Имаше право, сум бил досега на Имакс ама неможе да се спореди со филмов.

Штета што ја нема технологијава сеуште за домашна употреба, по пристапна цена се разбира :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Playing mega millions! Ako dobijam, kupuvam
privaten Imax! :))))

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069

Не бе, не реков дека не ми се бендиса, само дека не е ремек-дело како некои други Камеронови дела, дури и Титаник. :)
Ефектите на 3D не ни сомневам дека се лудница, чим и на обичен екран имаше моменти кои ми направија насмевка на лицето. Дури и мислев да одам во Бугарија и да го изгледам на 3D, ама изгледа пасошот ми е истечен, јебига.

Kajgana Shop

На врв Bottom