Аватар - најскапиот филм во историјата!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Toa petokot, pluz uste 70 za vikendot koga cel eqst coast bese zatrupan i pod blizzard! Znaci, 153!
Filmov definitivno gi vrakja parite!
Inaku, 236 milioni worldwide za vikendov!

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Филмов растура,за 3 дена 225 милиона :vozbud::vozbud::vozbud: Инаку колку е карта во Рамстор?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
На тие 550 милиони, да даделе 1 милион за некој УЛТРА-ХАЦЕ сценарист, па да имале барем некаква приказна.

Ефектите се над просекот, иако мора да расчистиме...не се ЕФЕКТИ, туку 90% е чиста анимација. Ефекти имате во Transformers 2. Идам да спијам сега, па ќе се ругаме и фалиме со филмов утре. :)

H

HCL

Гостин
И на Imdb гледам веќе е на 21 место на сите времиња. Мора да се гледа филмот на 3д
На IMDB имаш и многу срања што стигаат во топ листи, пред се поради луѓе што викаат "ааа филмов е у топ 10 морам да го гледам", и кога ќе го изгледа "ааа стварно е закон филмот, многу ми се свиѓаше поради тоа што... ерм.... аам... што е во топ листа".

Box office miracle!
I pokraj sneznata bura na istocnata obala na SAD, Avatar zaraboti za vikendot nad 70 milioni dolari i ne prestanuva da gi polni salite!
Не престанува да ги полни кино салите бидејќи вие не преќинувате да зборите "ГЛЕЈ ГО ВО КИНО, ГЛЕЈ ГО ВО КИНО!!!".

Па ете како и сите други еве и јас се решавам да идам во кино да го гледам (ако го даваат уште воопште), но не бидејќи е аватар, туку дека ми се иде во кино за нешто што барем ако ништо друго ќе ми служи како eye candy.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Ви реков дека е срање.
Пред да пуштат срање филм увек дигат прашина за него. Зашто ако не фатат пари од љубопитност ондак од мој кур ке фатат пари! хахаха

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
А до кога ќе го даваат во кино?

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Па се знаеше и од трејлерот дека нема да е којзнае колку добра приказна, сепак ова е филм базиран на ефекти и такви работи, значи не е некој ниско буџетен филм кој 80% од парите ги потрошил на приказна. Освен тоа, каква приказна очекувавте, поточно каков крај? Да излезе дека татко му на овој маринецов бил Na'vi? :)

п.с. Филмот ке го гледам на 3D imax, ова го пишав само колку Mac)) да може мирно да спие, да не ме мисли :)

Ви реков дека е срање.
Пред да пуштат срање филм увек дигат прашина за него. Зашто ако не фатат пари од љубопитност ондак од мој кур ке фатат пари! хахаха
А зошто срање? Или и ти спаѓаш во таа група кои гледат филмови само ако на имдб имаат оценка над 8?

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Американците не ги интересира приказната нив ги интересира ефектите и анимациите, многу глупава нација се колку и да биди глупав филмот ако има јаки ефекти секој ден ќе се полни кино салите, некако и ние примаме од глупавоста нивна, од тоа, 90% од луѓето што ќе го гледаат филмот, ќе го гледаат само од љубопитство, и да бидат дел од групата на луѓе кој го гледале да бидат cool :smir:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Американците не ги интересира приказната нив ги интересира ефектите и анимациите, многу глупава нација се колку и да биди глупав филмот ако има јаки ефекти секој ден ќе се полни кино салите, некако и ние примаме од глупавоста нивна, од тоа, 90% од луѓето што ќе го гледаат филмот, ќе го гледаат само од љубопитство, и да бидат дел од групата на луѓе кој го гледале да бидат cool :smir:
Typical ignorant behaviour. Да тие се глупави, а ние паметни.

Ако сакаш добра приказна земи читај книга :)

Се извинувам за оф топикот, ама некогаш толку претерувате...

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Typical ignorant behaviour. Да тие се глупави, а ние паметни.

Ако сакаш добра приказна земи читај книга :)

Се извинувам за оф топикот, ама некогаш толку претерувате...

Сакаш да ми кажеш дека нема филмови со добра содржина и со добра приказна и дека сите филмови се само збир на ефекти ??? хммм не сум сигурен баш... Европските филмови секогаш имаат подобра приказна само немаат толкави буџети за рекламирање, а има и Американски филмови кој што имаат содржина и направиле успех врз база на приказната а не на ефектите

П.С А за книга нормално дека ќе земам да читам барем сам ќе си го направам филмот со какви сакам ефекти во главата позз

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Ова не е место за Европски филм Vs. Холивуд, ќе ве бришам ако продолжите. Има филмови базирани на ефекти, има и филмови со прекрасни приказни, има за сечиј вкус, кој што сака нека си гледа. Темава е за Avatar и не ја генерализирајте.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
А зошто срање? Или и ти спаѓаш во таа група кои гледат филмови само ако на имдб имаат оценка над 8?[/QUOTE]

никад не гледам оцени на ибдм. гледам трејлери на јаху мувис.
Иначе не пратам заработка на филмови. Не ме интересира.
Пример мои најомилени филмови никад не ни биле на топ листа у светски рамки.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
А зошто срање? Или и ти спаѓаш во таа група кои гледат филмови само ако на имдб имаат оценка над 8?
никад не гледам оцени на ибдм. гледам трејлери на јаху мувис.
Иначе не пратам заработка на филмови. Не ме интересира.
Пример мои најомилени филмови никад не ни биле на топ листа у светски рамки.[/QUOTE]

И јас гледам секакви филмови, ама од време на време гледам и таму има поголема шанса да е добар филмот ако има висок рејтинг, има и исклучоци да не одам сега надвор од темата, а за овој филм ќе кажам дали е добар или лош откако ќе го гледам.

Kajgana Shop

На врв Bottom