Светиот или "светиот" оган во Ерусалим?

Вистината е секогаш - површински гледано - контрадикторна.

Пеколот е таму каде што егото се противи на Совршената ЉУБОВ, Која ТВОРЕЦОТ за спасение на сите ја отелотвори во Исус!

Сите други “вистински“ љубови се само сенки на СОВРШЕНАТА!

Бог да чува и да брани од песнопојци верски!

Пак не ми кажа дали мојата совршена љубов кон жените е онаа која ќе ми го отвори патот до рајот и ќе ме заебе да ги утнам пријателите кои се на пат за пеколот!

Еве, јас вистински љубам жени!
Ти човеку никогаш не си љубел а и нема да љубиш.Такви "комплименти" кои си му ги напишал на спирос а и на мене во една друга тема те оддалечуваат од љубовта со милиони километри.

Златен, ти не си жена за да те љубам, јасно!

Хахахахахаха! Boohooohooodal!

Znaes sto sleduva za of topik?

Ти благодарам на комплиментите пријателе, сигурно после тоа ти се олесни малку. :)

Кога ќе се разбудат пријателите и непријателите од смртниот сон, ќе видат дека преку Милоста БОЖЈА одамна се спасени преку Оној што е повисок од сите (згора и се понижи повеќе од сите) и дека ТОЈ нема потреба нити од еден единствен самобендисан бодисатва!
Браво spiros.Мило ми е што на светов уште постојат луѓе како тебе.

Се извинувам за офф топик нема да ми се повтори.

Бог да чува и да брани од песнопојци верски!

Пак не ми кажа дали мојата совршена љубов кон жените е онаа која ќе ми го отвори патот до рајот и ќе ме заебе да ги утнам пријателите кои се на пат за пеколот!

љубов кон мажите ќе те однесе директ у пекол.
ако си веќе толку запнал да одиш таму.....

A jok, ne. Nikako! Таква љубоф оставам за Аутбој.

Јас само жени љубам.

Ќе најдам ја пут куде ми пријатељи иду.

a be jas bev vo Erusalim i vo The Church of the Holy Sepulcher i vo Vitleem vo The Church of Holy Birth ama takov ogin nevidov nitu sum cula za takvo nesto.

Kikamika, дискутираме за Великденскиот оган од гробот Христов, кој се јавува/спушта на Земјава под влијанието од Духот Свет, еднаш годишно, а не за било какво пламенче кое се јавува на нечија посета на Ерудалим, во било кој ден од годината.

Види вака научно не е докажано каде е гробот на Исус црквата на светиот гроб е градена на местото каде Исус бил распнат во црквата има камена плоча на која било положено телото Исусово и според еврејските обичаи телото е припремано за погреб. Другата варијанта на Исусовиот гроб е надвор од ѕидините на стариот Ерусалим така да научно ништо не е докажано. Камената плоча - на четирите агли се наоѓа по една огромна свеќа така да ги кажам и тие постојано горат. Можеби поголем феномен е тоа што камената плоча е постојано мокра, а зошто незнам.

Зошто клучот од Храмот на Исусовиот гроб во Ерусалим (кој е поделен на 6 конфесии- католичка, гејско-православна, ерменска, коптска, етиопска и сиријска) го чуваат муслимани?????
секојдневно муслимани го отвараат и затвараат храмот!!!!!!!

Зошто клучот од Храмот на Исусовиот гроб во Ерусалим (кој е поделен на 6 конфесии- католичка, гејско-православна, ерменска, коптска, етиопска и сиријска) го чуваат муслимани?????
секојдневно муслимани го отвараат и затвараат храмот!!!!!!!

Сеа не знам во кој контекст ти е прашањево но еве ќе се обидам да одговорам стриктно на прашањето, па ти после најди му НЗС (искрено, моментално, малку ме мрзи да читам што претходно е напишано)..

Затоа што, прво исламот како религија и учење и не е нешто така поразличен од христијанствотом, како религија и учење, впрочем многу од приказните во Коранот се слични, ако не и исти од библијата, а со оглед на тоа дека се напишани 600 години по Исус.
Второ, и муслиманите ги имаат истите светци и личности од библијата, од стариот и новиот завет, но со арапски имиња. На пример Арон е Харун, Мојсеј е Муса, Исус ако не се лажам треба да е Иса.. и тако даље..
Трето, да не те чуди зошто исусовиот гроб го чуваат муслимани... Тоа не е нешто страшно а ниту е нешто ново. Ако глеаме така онда, гробот на Арон, братот на Мојсеј е во Јордан, и ден денес е свето место, а се наоѓа близу археолошкото наоѓалите Петра. Во Циора, а тоа е арапско село северно од Хеброн, во џамијата Си`ира се наоѓа гробот на Есав - Исак, северозападно од Ерусалим, во близина на арапското село Џиб-Гибеон, се претпоставува дека е сахранет Самуел - Исмаил, во Халхул се наоѓаат гробовите на Натан (Натанаил ваљда) и Гад.. и сл исл..А она што е интересно е дека на секоја табла што стои пред местото каде се наоѓаат овие „наводни гробови“ пишува на англиски, арапски и израелски (хебрејски)..

Така да друже то ти је то.. не знам што ти е поентата... Мене лично ме чуди зошто луѓето веруваат во празни гробови, коа сме веќе кај светциве..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom