Светиот или "светиот" оган во Ерусалим?

уфф е сега се уплашив ...
ова е тоа шо мразам религии ...
сеење страв ... демек ако не верувате плашете се Апото ќе ве земе :tapp:

друг пат со мене вака не ... :nenene:

кога останувате без мисла ова ви е дефолт одговор ...

Те исплашив ... те огорчив ... те натерав да ја мразиш спасителната мрежа (религија) ...? Со што?

Со тоа што реков дека ВИСТИНСКИОТ БОГ во Прачистото Срце Исусово - Кој што е ЦАРОТ на СОВРШЕНАТА ЉУБОВ и МИР - ќе ги надмине и победи сите егоистички царства и системи што го мачеле и мачат овој свет?

Те плаши и огорчува фактот дека набрзо сите такви крвави и гнасни деформации на слепите водачи и нивните следбеници, ќе паднат во темнината на баналитетот и заборавот!?

exlexmk, зошто си огорчен а не исполнет со радост?

Те молам простими, но очекувам одговор од тебе!

Признавам!
Ме убеди!

:nesvest:

Не неее грешка сум. Ти ме убеди...

Тој оган е од господ, кој сака да ја уништи земјата, да не казни... ама има таму во Ерусалим паметни попови и ставиле две свеќи кои имаат својство како заштита од воздушни напади (посебно против палестинците) и така се стимулира тоа, некој вид на многу економичен и ефикасен заштитен противракетен штит.

Абе паметни се евреите, нема заебанција.

Како бе спирос така.....оној на небото изгледа не суди правилно..

Во сообраќајка ми загина најубавата комшивка пред извесно време ...абе цвет девојче 16 години ....убава мирна фина побожна и едноставно немам зборој за неа .....нека почива во мир....

со што заслужи тоа чедо божјо да загине а јас да живеам....

Јас пушам трева ...пијам алкохол јадам се што забрануват религиите ..неверувам ни во бог ни во црква....лажам ...превари правам...
и згора на тоа ги убедувам верниците да не веруват во својот бог.....
се правам шо се коси со религиите:toe:

и еве сум жив и здрав и си кртам дома на топло:helou:

?????????

Подобро болест, смрт и несреќа која води во Вистинско Здравје, Вечен Живот и Совршена Среќа, одколку “здравје“, “живот“ и “среќа“ која води во најголемата катастрофа!

Одсрце се надевам дека ќе сватиш и ќе ги употребиш добиените таленти, за твое и туѓо спасение!

Те исплашив ... те огорчив ... те натерав да ја мразиш спасителната мрежа (религија) ...? Со што?

Со тоа што реков дека ВИСТИНСКИОТ БОГ во Прачистото Срце Исусово - Кој што е ЦАРОТ на СОВРШЕНАТА ЉУБОВ и МИР - ќе ги надмине и победи сите егоистички царства и системи што го мачеле и мачат овој свет?

Те плаши и огорчува фактот дека набрзо сите такви крвави и гнасни деформации на слепите водачи и нивните следбеници, ќе паднат во темнината на баналитетот и заборавот!?

exlexmk, зошто си огорчен а не исполнет со радост?

Те молам простими, но очекувам одговор од тебе!

А каков одговор очекуваш ....
кој е тој Вистински Бог .. која е таа вистинска религија?
темнина, баналитет, заборав? ... хмм ... зар тоа не е само заплашување и нудење на некојси вистински Бог како спасител?

А каков одговор очекуваш ....
кој е тој Вистински Бог .. која е таа вистинска религија?
темнина, баналитет, заборав? ... хмм ... зар тоа не е само заплашување и нудење на некојси вистински Бог како спасител?

Сè што нее аналогно на СОВРШЕНАТА ЉУБОВ, СОВРШЕНАТА РЕЛИГИЈА на СОВРШЕНИОТ БОГ во ИСУС ХРИСТОС, се банализира самото себеси и се фрла во темнината на заборавот!

Тука нема никакво заплашување, туку само констатација.

Сите божанства, религии, царства, цареви, владари и тн. ќе поминат, но ОНОЈ/ОНА/ОНАА во Исус Христос заскогаш ќе остане да ни го осветлува Патот во Совршенсвото!

Знај дека Некој надприродно те љуби! :)

Шпиро, а бе не беше ти муслиман??

Инаку, Мики1 е цар, ме изнасмеа, ќе пукнев, зајдов од семеење, сите ме потепавте од смеа!

All my friends are going to Hell, but I do not believe in God! Any chance of me joining them there?

Шпиро, а бе не беше ти муслиман??

Знаеш ли дека постојат Месијански муслимани?

Инаку, Мики1 е цар, ме изнасмеа, ќе пукнев, зајдов од семеење, сите ме потепавте од смеа!

Е ако де, на здравје да тие погледот од висока планина, а со леснотија да ти биде долината која што сигурно следува!

All my friends are going to Hell, but I do not believe in God! Any chance of me joining them there?

За СОВРШЕНОТО ЦАРСТВО БОЖЈЕ јас сакам само да знам
За СОВРШЕНИОТ МУСЛИМАН, за СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ!

ТОЈ е поставен над сите луѓе, евреи, христијани, муслимани, ...
Доброволно врз себе ги зеде ТОЈ сите пеколи, гревови, глупости и мани ...
Да живееме денес попаметно од вчера, а годинава послободно од лани!

Шпирославе муслимански рисјанину!
Idi bre, сите вие пишман клисари, ѓакони, а бе, од исто лајне сте праени, ко на калап вадени, ниту еден да даде конретен одговор на конретно јебено прашање.

Било православ, католик или друг рисјанин, било муслиман, мормон, јуда, сите сте бе вие ѓаконаана исти.

Убо те опитаф, ај пак сеа, ама одговори без да ми болдираш, кликаш капс лок и постираш дебилизми кои немаат врска со прашањето, ја пак:

Сите мои пријатели се на пат кон пеколот, а и јас би им се придружил кога ќе умрам, за да не ми биде досадно. Само, јас сум атеист, што правиме сега?
Има шанси сепак да се упикам у пекол со нив, нема смисла сам да бидам, а и нив да го оставам, без мене се загубени.

Ти благодарам на комплиментите пријателе, сигурно после тоа ти се олесни малку. :)

Кога ќе се разбудат пријателите и непријателите од смртниот сон, ќе видат дека преку Милоста БОЖЈА одамна се спасени преку Оној што е повисок од сите (згора и се понижи повеќе од сите) и дека ТОЈ нема потреба нити од еден единствен самобендисан бодисатва!

ЕВАНГЕЛИЕТО сведочи дека ...

... не постои пеколот каде што постои Вистинската ЉУБОВ!

E pa контрадикција е брате Шпиридоне тогаш во учењата на светите писма.

Бидејќи секаде има пекол, вечна мука, дрн дрн јариња и слично.

Ако има џенем, пекол, Ад, итн, во книгите, зошто ти и евангелието кое го цитираш тврди дека нема?

Контрадикторно ми звучи нели!

А вистинска љубов е??

Еве, јас вистински љубам жени! Значи, нема пекол за мене? Или?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom