Киро Глигоров - се уште во служба на Грција

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
А, Princ, лошо си разбрал брат, убаво им го разбирам циганскиот јазик на гејциве- и уште поубаво можам да го преведем на МАКЕДОНСКИ, ама несакам, а знаеш зошто и самиот- не заради членовите на форумот- токму заради нив и ги постирам овие гејски лепешки - за да видат што се случува таму доле, туку заради оние кои не се членови, па нека истите се помачат и нека си преведат, некој зема плата бате од тоа, а јас да им го сервирам на послужавник- еееееееее неќеш-
Во ред- ќе се придржувам кон правилата на форумов- :helou:
Сеуште жалам што не загина во Атентатот :-(

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Џабе книга напишал човекот, нели таму обелоденуваше факти за поклонетите ролекси , оној кој го прифатил Фрчковски а го одбил тој самиот и бал бла бла...
Оставете го нека умира на мир (нека ми прости Господ) , ама се надевам дека сите такви гниди во најскоро време ќе ги снема од вакво тло.
И како некој рече предходно, не ме интересираат антички или словенски, јас сум МАКЕДОНЕЦ и роден и живеам во МАКЕДОНИЈА, а историјата за историчарите и другите придружни науки кои сега, а и во иднина ќе ни докажуваат на сите кои сме и од каде сме. Да капете во грчки пекол сите вие кои и штетите на Македонија.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Kiro gligorov e covek koj lesno gi menuva mislenjata vo zavisnost od periodot.Me cudi kako ostana ziv vo vojnata, koga site negovi drugari ispozaginaja .samo on i lazo ostanaja zivi da gospodarat so makedonija i makedoncite.seuste ima zivi svedoci kako gospodinot kiro gligorov gi pozdravuvase nacistite so krenata raka niz sofija.covekot e lizigaz ocigledno nesme svesno koj se ni ja vodel drzavata.covekot ocigledno ne naprednal so naukata seuste zastanal nekade vo 1955 god.negovite izjavi nameet nikakvo politcko vlijanie.sekoja politicka izjava treba da bide potktepena so naucni argumenti.Za zal kiro e obicen laik. neka si ja gleda baba nada i neka si cuva vnuci , toest pravnuci ako seuste mu ziveat vo makedonija.Kolku sto jas znam decata na predsedatelot ne ziveat vo Makedonija.

Член од
28 октомври 2009
Мислења
11
Поени од реакции
0
Ednooki mnogu dobra dusa ima. Covek saka razbiranje mir a ne blokadi

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Ednooki mnogu dobra dusa ima. Covek saka razbiranje mir a ne blokadi
ne znaev deka vo grcija gledate i pratite ednooki ))))))
posto gledam na druga tema ``sto se slucuva vo grcija`` pisis - mnogu dobro tuka, a od druga strana pratis ednooki...e sega ili ti voopsto ne zives vo grcija i se registriras tuka za da se filmas ili si vasko

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Мора да работиш во полиција.
kakva policija neli gledas ``grk`` pise na makedonski ama probuva da iskrivuva zborovi za da nametne lazna aftenticnost.
makedoncite vo egejska sto se ostanati tesko se spravuvaat so pisenje na makedonski jazik ( radi dobro poznati okolnosti) ovaj pa grk ke pi[e na makedonski...grkofil od tukla 100% ili nekoj provokant zaradi ramnoteza na forum ))))

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Уште малце ќе биде на форумов, колку да се насмееме...

skywallker77

realen pragmaticar
Член од
1 октомври 2009
Мислења
223
Поени од реакции
28
Staro pederiste da mu ebam sortata i nego i na site so se kako nego a gi imaaaaa oooo taa partija negova polna e vakvi poltroni i pederana bez pez pocit kon sopstveniot narod i drzava.

Samo za vlast se............garant ima zemeno nekoja para od grcive za vo vakvo vreme nevreme da dava vakvi izjavi GNASA.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Staro pederiste da mu ebam sortata i nego i na site so se kako nego a gi imaaaaa oooo taa partija negova polna e vakvi poltroni i pederana bez pez pocit kon sopstveniot narod i drzava.
Ти бе јаден си од сабајле или на диета те држат?
Samo za vlast se............
Токму сеа (92г) е у сред кампања за иден премиер на Македонија.
garant ima zemeno nekoja para od grcive za vo vakvo vreme nevreme da dava vakvi izjavi GNASA.
Па зошто до сега нема никакво обвинение за велепредавство ?

Всушност еве што (за тебе) Господин (со големо Г) Киро Глигоров вели за твоите алузии:
„Имаше разни мислења за тоа, едни сметаа дека сум го продал името Македонија на Грците кои неколку пари ми дале итн., а јас и ден денес живеам од плата“, вели Глигоров.
„Имам дома 8 члена, нема за сите соби, живеат по двајца во една соба и чекаат насабајле да влезат во купатило, но да имаше таква работа досега, сто пати било кажано, би бил на некоја обвинителска клупа, ама нема“.
Срамота е така да се зборува за човекот кој стави темел на Македонската независност.

Б

Бат Елохим

Гостин
На Киро Глигоров не треба да му се суди што работи за Грците овој период! Туку треба да му се суди што цел век скоро работи против Македонија!

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
На Киро Глигоров не треба да му се суди што работи за Грците овој период! Туку треба да му се суди што цел век скоро работи против Македонија!
Што на пример ?

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
па на пример БЈРМ....на пример ЗНАМЕТО ...на пример изјавите дека сме дошле овде во 6:toe:‘ ВЕК
FYROM и промената на знамето се наметнати од страна на Грција со условувањето на нашето членство во ОН, исто како што денес сме приморани на компромис во замена за влез во НАТО и ЕУ.

Тезата за словените не е не Киро, туку на поголем дел од македонската научна јавност.
Дури и во контроверзната Енциклопедија објавена неодамна стои дека Македонците се воглавном потомци на словените. Истата таа енциклопедија од страна на премиерот беше оквалификувана како врв на научната мисла во Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom