Турција: повторно воспоставување на Отоманската Империја

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Лани мислам беше еден руски аналитичар кажа дека се договорени одредени свери на влијание и дека Балканот повторно е даден на Турција.
После стабилизирање на Балканот следува друга фаза, распарчување на Русија на региони.
Нешто слично што нам ни се деси кога бевме империја пред 2000 години со поделбата на Македонија од страна на римјаните.

Јас вооошто не го гледам како позитивен делот од историјата на отоманското ропство.
На толку злосторства, на толку палења, турска да ми биде поблиска од моите словенски браќа, треба да сум мрднат или самоубица.
Јас сакам, јас да си бидам господар на мојата земја а тоа ќе биде кога Славјаните ќе си се обединат.

Ова брате не личи на ништо, влегуваш како најголем просјак како последно дупче од свиралото, кој стигне те соблекува облекува, те наведнува у кичма.

?

..........

Гостин
Uhuu некој намерно игра на карта заплашување со “клетите Турци“ :)

На повидок е сојуз кој ќе возобнови граници на една многу постара империја од Турската :smir:
За која империја станува збор Брат..или воена тајна е:helou:

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Uhuu некој намерно игра на карта заплашување со “клетите Турци“ :)

На повидок е сојуз кој ќе возобнови граници на една многу постара империја од Турската :smir:

jAS VELAM VAKA,DA SE OBNOVI OTOMANSKATA IMPERIJA,A NA MAKEDONCITE DA IM SE DAVA POKLON NEKOI DELOVI OD GRCIJA

En Büyük Türkiye ve Makedonya:smir:

Член од
23 октомври 2009
Мислења
78
Поени од реакции
2
А на кjурдите, ерменците и грците што ке им се даде :wink:?

Член од
23 октомври 2009
Мислења
78
Поени од реакции
2
Што, нели Турциjа е демократска? Или греша?
Нова Отоманска империjа този господин може да си jа има като сон. Нема как да биде!

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Што, нели Турциjа е демократска? Или греша?
Нова Отоманска империjа този господин може да си jа има като сон. Нема как да биде!

Ke bide po poleka,ke marsirame niz Sofija i Atina,pa ke terame posle do Viena..

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.489
Мислам дека обнова на Отоманската империја го изјавиле во контекст дека со подела на интересни сфери Турција како голема држава ке има предност во пласирање на своите производи и нивните компании ке бидат местени да се угнездат во бившите провинции.

Е сега дали тие провинции, од кои 3 се членки на ЕУ ке го прифатат тоа......нешто не ми се верува.

Инаку во време на Отоманската империја имало некои позитивни работи од кои јас лично мислам дека двете најдобри се:

1. Секој е сопственик на својата земја, додека во феудална Европа или не дај Боже феудална Русија селанецот се продава со земјата (која е сопственост на феудалецот) во Отоманската империја секој си има тапија и тоа си е негово. Може да се продаде, поклони,замени и слично.

2. Слобода на движење на стоки и луѓе. Да кажеме селанецот од првата точка ја продал земјата и отишол во Солун и се зафатил со трговија, па ако му фаќа црпката може да стане чорбаџија или да изгуби се, али пак тоа си е негова среќа и способност.

Е сега во последните 200 години империјата слабее и корупцијата си го прави своето па се евентуално иде у п.м. Големците си зимаат се повеке и повеке за право, ја отуѓуваат немуслиманската раја која дига бунтови кои ја слабеат империјата, евентуално и не-Турските муслимани се бунат...........

Али за обновување на класична империја - немет шанси.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588

До Polaris и сите Турци на форумот - честит денот на републиката!

.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Па откако се инамуабетивме за Отоманската империја време е да ја обновиме и Римската.Или да почекаме Италијаните да повлечат?

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Италијаните и војната.....попрво Малта ке го освои Париз.....

Се придружувам на честитките.
Абе нема везе да оживевме некоја империја.Па акотреба нека биде и онаа од војна на звездите.:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom