- Член од
- 27 октомври 2008
- Мислења
- 1.680
- Поени од реакции
- 266
Планетата марс не ја пише,соцвездието млечен пат,антраксот,парамециумо...
sto ti e poentata ...tepanje postovi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Планетата марс не ја пише,соцвездието млечен пат,антраксот,парамециумо...
Бравос, значи според тебе сите освен христијаните се спремни за во казани...како бре се најдовте само вие христијаните избрани за миленици на бога...и патем ако некој не го прифаќа учењето на црквата и библијата не значи дека по дефолт е атеист...немој да бидеш толку кратковид...
Библијата ја кажува вистината. Сите кои се нарекуваат христијани, треба да погледнат во неа и вистината не им бега. Се што не е библиско-од лукавиот е.
Да цртам...ај вака,нив не ги пише во библијата значи се дело на лукавиот.
Сите христијани и гледаат во библијата.
И католици и православни и протестанти и баптисти и англикани
И сите тврдат дека баш тие ја нашле вистината
Кај кој е највистинската вистина??
Кај оние кои навистина ја нашле.
П.С. Билијата не е научна книга, па да дискутира за соѕвездија, амеби и нилски коњи, туку за духовни и морални вистини. Иако објаснува нешта (кои и научно се издржани) за кои модерната наука нема сигурен одговор, сепак тоа не ја прави факултетска скрипта, туку водич за животот.
П.С.С И чукнете глава малу, зборував за христијанските доктрини.
More Let, po glupi prasanja ne mozes da smisles! :pos2:Према библијата човекот е направен од кал и бог му вдахнал живот на таа кал.
Кога во некоја несреќа човек ќе изгуби рака или нога или прст а се уште е жив, духот е во него, дали можат докторите да му прилепат нога рака или прст од кал како тоа вели библијата и таа да си зарасне??
More Let, po glupi prasanja ne mozes da smisles! :pos2:
Библијата ви се допаѓа затоа што ви го храни егото - ете зошто.
Ќе постапуваш според правилата и ќе си мислиш „Па јас сум добар човек;Јас ќе одам во рајот“и бла бла бла.
А каде ќе стигнеш, кога твојот ум те вози?:smir: