Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
38423_134509979921381_120805277958518_157828_8167126_n.jpg

ајт честито нека е ... xD

ne brat fala nemozam imam mnogu obvrski so pekarata koj ke go slusa stavre kolegata hehe fala sepak imas burek od mene gratis i beli peciva kakvi sakas :)

kazav ednas imam 28 godini zosto sto e problemot kazi?

vo milan samo honda i nikoj drug najdobar e ke n ise fatat site so nego vo tim hehe
New STAR is born:nesum:

Добро бе овие Галијани и Берлускони до толку се дебили?

Уште едно пропаднато лето а они на секое интервју кажуваат некој добар фудбалер и нормално на крај....па немаме пари
да го купиме блабла...
Гатузо ќе си иде...уште он и Пато ми беа од играчите што ги сакав...никогаш нема таков борбен играч да имаме...ке се осеќа и неговото отсуство.

Останаа старите истрошени играчи...и донесоа млади не многу искусни...нема добри играчи кои ке го водат тимот како Шева, Кака кога во ЛШ финалиња игравме и сериозно се боревме за скудето.

Затоа за помалце нервози сезонава дали само дербињата ке ги следам и ке се надевам ке им дојде памет на дебилите додека е време.

Гатузо како да не е стар и истрошен?
Не бе остај Гатузо е ѕвер,факт е дека ја изгуби формата и му заврши циклусот во Милан,ние сите сме му благодарни за се што направи,но тоа е,некогаш ке мора да си оди.
Последна шанса да извадиме некој денар од него.

--- надополнето ---

Ова се фудбалерите кој Милан ги пријавил за следната сезона:
Goalkeepers: Christian Abbiati, Marco Amelia, Flavio Roma

Defenders: Daniele Bonera, Sokratis Papastathopoulos, Mario Yepes, Alessandro Nesta, Luca Antonini, Thiago Silva, Gianluca Zambrotta, Massimo Oddo, Oguchi Onyewu, Marek Jankulovski, Kakha Kaladze

Midfielders: Ignazio Abate, Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf, Mathieu Flamini, Rodney Strasser

Forwards: Alexandre Pato, Marco Borriello, Ronaldo de Assis Moreira Ronaldinho Filippo Inzaghi, Klaas-Jan Huntelaar, Namdar Oduamadi, Dominic Adiyiah.

Има неколку млади играчи во нападот,и еден во средината,него знае некој зошто Верди не е на листава? И се надевам Страсер,Адиах и Одуаманди ке добиваат повеќе шанса,утре ке се види кој како ке се покаже.

Иначе можна формација е:

-----------------------Абиати

-Сократис--------Неста-----------Јепес----------Антонини

--------Амброзини-------------------------Фламини-----------

--------------------------Сидорф

-----Пато-------------------------------Роналдињо-----------

--------------------Бориело

Ако не ги растртиме тие,трупци сме жими се,и очекувам второ полувреме да влезат момците од Примаверата.

леле човече која бедна средина ја имаме... 2ца нови мора да земеме, вака не оди. Како мислат Сидорф,Амброзини и Пирло цела сезона да издржат..
А одбраната ни е со просек 32 години... БРУКИ еј! уште една пропадната сезона.
Како што гледам Берлускони е премногу задоволен од засилувањата и голема фама крена околу нив, така да ништо чудно гркот да ни биде последен трансфер летово.
Барем очекувам на Родни и Адијах оваа сезона да им се даде шанбса...

леле човече која бедна средина ја имаме... 2ца нови мора да земеме, вака не оди. Како мислат Сидорф,Амброзини и Пирло цела сезона да издржат..
А одбраната ни е со просек 32 години... БРУКИ еј! уште една пропадната сезона.
Како што гледам Берлускони е премногу задоволен од засилувањата и голема фама крена околу нив, така да ништо чудно гркот да ни биде последен трансфер летово.
Барем очекувам на Родни и Адијах оваа сезона да им се даде шанбса...

Ке се земе еден играч на позиција Сидорф,гарант.
Одбраната и средниот ред ке се комплетираат со доаѓањето на Силва и Пирло,и тоа е тоа,со среќа во новата сезона.

Не бе остај Гатузо е ѕвер,факт е дека ја изгуби формата и му заврши циклусот во Милан,ние сите сме му благодарни за се што направи,но тоа е,некогаш ке мора да си оди.
Последна шанса да извадиме некој денар од него.

--- надополнето ---

Ова се фудбалерите кој Милан ги пријавил за следната сезона:
Goalkeepers: Christian Abbiati, Marco Amelia, Flavio Roma

Defenders: Daniele Bonera, Sokratis Papastathopoulos, Mario Yepes, Alessandro Nesta, Luca Antonini, Thiago Silva, Gianluca Zambrotta, Massimo Oddo, Oguchi Onyewu, Marek Jankulovski, Kakha Kaladze

Midfielders: Ignazio Abate, Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf, Mathieu Flamini, Rodney Strasser

Forwards: Alexandre Pato, Marco Borriello, Ronaldo de Assis Moreira Ronaldinho Filippo Inzaghi, Klaas-Jan Huntelaar, Namdar Oduamadi, Dominic Adiyiah.

Има неколку млади играчи во нападот,и еден во средината,него знае некој зошто Верди не е на листава? И се надевам Страсер,Адиах и Одуаманди ке добиваат повеќе шанса,утре ке се види кој како ке се покаже.

Иначе можна формација е:

-----------------------Абиати

-Сократис--------Неста-----------Јепес----------Антонини

--------Амброзини-------------------------Фламини-----------

--------------------------Сидорф

-----Пато-------------------------------Роналдињо-----------

--------------------Бориело

Ако не ги растртиме тие,трупци сме жими се,и очекувам второ полувреме да влезат момците од Примаверата.
БРАТ ,БЕЗ ПИРЛО И СИЛВА ВО ПРВ СОСТАВ ХХАХАХ НЕ СИ НОРМАЛЕН

Абе мора да си оди или Хунти или Бориело, и со тие пари и со парите на спонзорот да се купат 2ца играчи од по 10-12 милјона.

Штета што играат со Арсенал на 31ви, нема да можам да ја гледам, дупе ми е интернетот, а на телевизииве нема теоретски шанси да ја даваат, единствено на Еуроспорт може ќе изненадат.. поздрав и Forza Milan!

Kога би се зеле Хонда и Ван дер Ваарт не би требало ништо друго. Дури ни Џеко не би ни требал ( под услов да остане Хунтелар).

Би имале екстра тимче и без Босанецот.

Според она што сум го глеал Каљари минатата сезона тоа би изгледало нешто као ова

Амелиа / Абиати

Сократис/Одо/Замброта Силва / Јепес / Огучи Неста/Бонера/Каладзе Антонини/Јанко/Замброта

Амброзини/Штрасер Пирло/Фламини

Хонда/ Абате/ Ван дер Ваарт /Сидорф

Роналдињо/Сидорф/Адија

Пато/Адија/ Оду Бориело/Инзаги/Хунтелар​

Интересен и што е најважно доста конкурентен тим. А и Берлу ќе биде задоволен што ќе гледа еден офанзивен Милан. Значи потребни се уште 2 засилувања само :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom