1. немозам да одолеам на форумдзиски ехперти и галамџии и стално им стојат на пат и во фаца да ги корегирам со вистиснки аргументи - не субјективни/ со бројки / со математика .со статистика.......едниствено што се забележува е дека колку толку знаеш доволно барем јазик за да украдеш/преведеш некој пост/мисла од нба и на тој начин глумиш во филм нба критичар....copy/paste.....т.е мислиш дека којзнае со си ни открил.......уствари експерти на готово во дрзавава и форумдзиски аналитичари колку сакаш...........
2. тие што ти мислиш дека си ги фасцинирал го згрешиле подфорумов.....и едноставно мислат дека шахот и формулата се спортови каде доагаат до израз атлетските способности на спортистите ..........на крај ...нека си гледаат фудбал!!!!
3. беше одлична и на двата тимаодбранта , само што на бостон далеку подобра........и одбраната и нападот.......лакерс не знаеше едноставно оваа утакмица што значи термниот напад во кошарка......отсечени во нападот ......без решение......тоа е разликата!!!!!!.....ili vo prevod na lakers koga beshe najpotreno tuka bese linijata za slobodni !!!!!!
4. да но со катастрофално прво полувреме се влегува и во hall of fame на смешно добиени натпревари........
5. за одбраната и за копцето..дефниититвно јас ке ти помогнам со бројки............
def skokovi lakers 30 boston 32
blokadi 3 7
blagodarenie na odbranata 32.5% 40.8%
raalizacija
------------------------------------------------------------------
Los Angeles assisted on only 11 baskets.
The Lakers took 83 shot attempts. mashala !!!!!!!!!!
nemoj samo pak da mi drvish ofanzivni skokovi....zborime odbrana !!!!!
jazik si za 4 matematika kako stoish ????????
=========================================
i sega lazat brojkite ?!!!!
8. sto kopaat lagendite be........abe go zakopaa be.............t.e pak ti mi filozofirash i sakash da me prekrstish da veruvam deka on sam se doveduval vo takvi tehski situacii(zivej ti so tvoa tvoe udeduvawe)......a ne deka odlicnata odbrana naboston go forsirala.........pa ako e legnda nema tablata od zadna strana da ja pogoduva........ni L od legenda kaj kobe na ovaa utakmica...............
.....legendite ne cekaat nekoj da gi odnese pred linijata za slobodni i na sto e mozno polesen nacin da poentiraat/realiziraat.......
legenda ne se stanuva so vadewe na jazikot na zorle so cel da imitirame drugi legendi (pravi legendi) MJ....tuku so potenje gz i realen ucinok...........the hard way...........!!!!!!!!!
10. "Game 7 was determined at the free-throw line, where the Lakers took 20 more attmpts (37) than the Celtics (17)."
http://www.nba.com/celtics/game_recap/keys-20100617-BOSLAL.html
znaci definitivno imash problemi so matematika !!!!!
plus dadovte edvj 50 poeni za 3 cetvrtini a realiziravte 12 slobodni poslednite 6 min ........od vkupno 30 poeni poslednata cetvrtina !!!
11. jas mislam so svoja glava.......ja gledav utakmicata i nosam zaklucoci.......ti si toj so ceka da mu napishta od medii, tv......pa on na gotovo da prepisehe.........toa e megu mene i tebe big difference!!!!!!
12. nema sto da mislam.....esapot vika
Los Angeles assisted on only 11 baskets.
The Lakers took 83 shot attempts. mashala !!!!!!!!!!
plus blagodarenie na off reb......imavte scond chance.......taka da i so second chance udari imavte mizerija realizacija !!!!
vie nemavte ni mozsnot ni prostor da ja vrtite topkata normalno....a ne pa da upatite udar!!!!............
13. pa dobro ja lazam .........eve vidi go presot na phil po utakmicata pa da cuesh deka samiot prizna deka ron artest e mvp za ovaa utakmica..........jasno i glasno.........samo ti se prasih na udren!!!!!!
sto se odnesuva za phoenix ...tikvata na artest vo 5ta utakica ve izvadi.....najdobrata igra na artest vo voj playoof beshe tokmu vo slednata 6ta utakmica so 25 poeni.......od koj 17 vo prviot del !!!!!!!
sto ne ejasno tuka !!!!!!!
pa golemiot rival od kogo minatat godina so houston ke ve izduvaa...vi stana ikona.........pa treba kobe poster od artest da stai .....i kaj nego i kaj zena mu vo sobata !!!!
14. jas pak ke povtoram : ova garnitura ke ostane zapisana kako ona koja stanala shampion vo 7 utakmica so najslab procent na realizacija !!!!
2008 taa garnitura ke ostane zapisana po najubedliviot poraz sto lakers go dobil u final i playoff so 40 poeni razlika !!!!!!
i toa tokmu protiv bostondziska odbrana .......ne e slucajno neli.....sto se javuva boston vo dvata slucai ???????
za ovie "recordi" od istorijata na lakers timot slobodno proveri.......ne sum greshka !!!!!
===========================================
da rezimiram : igravte protiv superioren tim vo napad i ushte po superioren tim vo odbrana !!!!!!.........ednostavno ne zasluzivte da pobedite..........
tepavte edvaj vo 7 utkamica na domashen teren so edavj edna trojka.....svrti 2008 da vidihs boston kako tepa..........ubedlivo......pobeda za vek i vekov da vi prai koshmaari !!!!!
ako imash stavrno da pises so argumenti i brojki i fakti arno.....ako ne dzabe si go troshish vremeto so subjektivni ubeduvanja i si praish bajram na mozokot !!!!!!!!