NBA сезона 2009/2010

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Не беше Дурант толку лош, колку што беше Артест добар. Нема, едноставно се лепи до играчот кој треба да го чува и не му дава ни да мрдни. Сеуште е најдобар дефанзивец во лигата.

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Ако е здрав , дефинтивно Артест е крал на дефанзивниот крај. Не го може тоа секој, тоа е пасија, тоа е опсесија.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Секој најмал контакт врз Дирк го судат,претеруваат...
Тоа на Данкан што му го свирнаа беше ептен безвезе,5 разлика на полуврме за Маверикс,очекувам пресврт :)

интересна замисла има Попович,му прават фаул цело време на Дампиер да пуца слободни,ама за беља добро ги шутира,6 за Мавс е,ништо не е изгубено...

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
Vecer:vtorata utakmica CAVSI i BULLS i DENVER i UTAH,OKUR OUT za playoffot,STRASNO!!!

Koja Drama vo Phoenix prviot tim e Portland sto pobeduva nagosti strasna,
utakmica,CAMBY sam vo kontra ne uspea da zabije vo obracot basketot mu udri derilim haha,na na nikoj ne mu se
veruvase,Bayless na 100-103 gi promasi 2 slobodni,ama za prodolzenie promasi 3 ka Nash, ke bide vaa serija cudesija 100-105 ili 1-0 za Portland,
igraat bes ROY,isfrustiran do maksimul AMAR'E 6 licni i pred vreme ja zavrsi
utakmicata,ne mi se veruva kako igraa posle ALL STAROT kako vecerva,ke bide interesno MVP Andre Miller 31 poen,Aldridge 22 poena,super Batum 18 poena.
Ron Artest go izede Durant,koja odbrana ne e zdrav,zivee za odbrana,fino
si gi mavnaa,na OKLAHOMA im je prv playoff na decata,dobar Westbrook 23poena,mi se sviga kaj LAKERS Gasol a mnogu go mrazev,na nivo sekogas
I zamene naj ubavata serija Dallas-San Antonio vopsto vo playoff,uzivanje
Dirk Nowitzki,ako Artest e odbrana voj ne e normalen vo napad,sut od pole
12-14, za slobodni 12-12 sevkupno 36 poena,novite MAVSI fantasticni Butler
22 poena,Haywood 10 poena,na nivo PARKER,DUNCAN i MANU samo za poraz,ama playoffs milina,cto li ke gledame ponatamu!!!

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.863
Поени од реакции
6.897
Ах Феникс, Феникс домашен пораз :nenene: Тешко ќе биде овие Портланд се сериозна екипа.

M

Mario Gómez

Гостин
Aa Nowitzki on fire, си ја изгледав репризата денес без да го знам резултатот, и одличен натпревар на Дирк и Батлер, down spurs!:baeh:

Заслужи Дирк аватар да стам од него.:back:

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Судиите катастрофа на Далас и Сан Антонио. Бенет Салваторе е еден од најлошите судии во NBA. Плус до него го имаше Тони Брадерс - катастрофа.

Еве го Бенет како му дава техничка на Ајверсон, затоа што ја стишил атмосферата во салата :S

P.S Еве видео од одбраната на Артест од вчерашниот натпревар.

G

grande-juve

Гостин
Каков натпревар на Портланд, во 7 сабајле гледав како да е 7 попладне. Како што кажав, Кемби, со помош на Олдриџ може да го запрат Стадемаер, и го запреа, само 4 слободни за Амаре и 6 лични. Исто кажав и за Неш дека одговорот ќе биде Милер, и тоа каков одговор. Неш си беше на стандардно ниво, ама Андре беше незапирлив, па уште кога ќе даде клучна тројка, а во цела сезона има дадено само 16 тројки, неверојатен, играч на натпреварот. Олдриџ стигна до просекот, но со, за него слаб процент на шут, најверојатно поради вирусот од пред 2 дена, Батум одигра многу добро, само 21 година, одличен дефанзивец и ако се подобри во напад ќе биде топ играч. И оки мен кажа, во завршницата Кемби оди сам на забивање и промашува, не ми се веруваше, плус во последната минута Портланд имаше 7 или 9 предност, ама се случи кемби, промашувања од слободни, лична во напад, и феникс 2 пати шутираа за продолженија, ама за моја среќа утнаа. Огромна победа за Блејзерс, без Рој, и имаше еден јак транспарент на крај од навивач на Портланд, кој не гласал за Нејт Мекмилан, за тренер на сезоната, нека си удри шамар.

А налетав и на една страна што го симулирала плејофот, добиле финале Портланд-Кливленд, што се однесува до мене, може.

http://www.whatifsports.com/nba_playoffs_2010/bracket.asp

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Ме изненади оваа победа на Портланд.Мислев дека без Оден и Рој ќе биде лесно за Феникс но очигледно не е така.На почетокот Портланд тргна добро,Феникс се врати.Сум задремал а кога станав веќе се поздравуваа.По атмосферата во ЈУЕС арена се познаваше дека изгубиле.Мислам дека оваа серија ќе биде долга и јако неизвесна

Стив Неш е милина за гледање.Игра како да има 26 години.Комотно може да си изигра уште 2-3 сезони...Синоќа неможеше сам.Му го немаше Амаре и затоа неговите асистенции не преминаа над 10

G

grande-juve

Гостин
Ме изненади оваа победа на Портланд.Мислев дека без Оден и Рој ќе биде лесно за Феникс но очигледно не е така.На почетокот Портланд тргна добро,Феникс се врати.Сум задремал а кога станав веќе се поздравуваа.По атмосферата во ЈУЕС арена се познаваше дека изгубиле.Мислам дека оваа серија ќе биде долга и јако неизвесна

Стив Неш е милина за гледање.Игра како да има 26 години.Комотно може да си изигра уште 2-3 сезони...Синоќа неможеше сам.Му го немаше Амаре и затоа неговите асистенции не преминаа над 10
Оваа сезона Феникс најслаби бројки има против Портланд, мислам под 100 поена во просек, друго, Портланд е трет во лигата и прв во западот во одбрана според противничкиот процент на шут, потоа, после олстарот, феникс е најжешкиот тим, ама и Портланд е во топ 5 после паузата, и најважно, Блејзерс се навикнати да играат во некомплетен состав, така е цела сезона и најмногу заради одличниот коуч Нејт Мекмилан, затоа не треба да е преголемо изненадувањето. Како и да е, мислам дека серијава ќе има најмалку 6 натпревари

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
Ah cto igraci ni otidoa od INDIANA,a sega drmaat vo svoite timovi,S.Jackson,mnogu se!

Судиите катастрофа на Далас и Сан Антонио. Бенет Салваторе е еден од најлошите судии во NBA. Плус до него го имаше Тони Брадерс - катастрофа.

Еве го Бенет како му дава техничка на Ајверсон, затоа што ја стишил атмосферата во салата :S

P.S Еве видео од одбраната на Артест од вчерашниот натпревар.

Ima mnogu nearni sudii,kakvi gluposti se sudat,sto mu sudea na DENVER,
gi otepaa,kaj niv e toa sto kompenziraat,sudi za ednite pa posle bes veza,
ako se domakini pa niv ke im dosudi a nema veza,gledav emisija na NBA TV,
samo za sudiski greski,ali RON RON e CVER da potsetam igrase vo INDIANA.

Оваа сезона Феникс најслаби бројки има против Портланд, мислам под 100 поена во просек, друго, Портланд е трет во лигата и прв во западот во одбрана според противничкиот процент на шут, потоа, после олстарот, феникс е најжешкиот тим, ама и Портланд е во топ 5 после паузата, и најважно, Блејзерс се навикнати да играат во некомплетен состав, така е цела сезона и најмногу заради одличниот коуч Нејт Мекмилан, затоа не треба да е преголемо изненадувањето. Како и да е, мислам дека серијава ќе има најмалку 6 натпревари
Jas mislam deka ke ima 7 utakmici,sega 2 va ke ja tepa,SUNS,edna ke zemat
vo PORTLAND,se vrakaat doma vo Arizona,3-2,PORTLAND 3-3 i doma 7 vo SUNS,sega oti site utakmici odat na nacinalnite TV TNT,ESPN,site komentatori gi smetaa,vo tesniot krug NATE McMILLAN,za trener na godinata,tuka e i toa kako zasluzeno Scott Brooks za mene trener na godinata,ednas so L.A.analiziravme,ako ti teknuva,i sekako tuka e i
Scott Skiles cto napravi so MILWAUKEE,strasna rabota eden odniv e koj
e ke vidime naskoro,I LOVE THIS GAME!!!
VECER LeBron i Rose i naj klucna utakmica na sezonata na UTAH,Melo i Deron,perfekcija za DUSA,vecer.

Kajgana Shop

На врв Bottom