NBA сезона 2009/2010

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
Па не е германски, али Најгермански е у НБА :icon_lol:

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
У Никс заминува Леброн догодина тоа е више јавна "тајна".
Јавна тајна е дека сака да иде и игра во Њујорк,но тоа најверојатно нема да бидат Никси.. туку Нетси :)..

Од неколку причини..

Никси имаат мн лош тим.. секако со Леброн одма ке отскокнат многу но ипак.. немаат простор да праат големи измени.
Значи немаат доволно кеш,нема довлно добри играчи.. така да нема да биде така едноставно..да го донесат..

Од друга страна Нетс имаат(или ке имаат) се она што на Никс им фали..
Талентирани млади играчи.. од супер солиден плеј,до одличен талент на позиција Центар..Нетс ке бидат тимот кој ке има најголем простор во селари капот ,што значи ке може да му понудат на Џејмс повекее од сите други..и пак ке им остане некое милионче за некој друг слободен играч..

Друго исто така многу важно е тоа што веке при крај се сите судски спорови околу Атлантик Јард проектот..што значи дека тоа ке биде најексклузивната арена во Њујорк и се што следи околу неа..

На крај знаеме дека при крај е и превземањето на Нетс од страна на милијардерот Михаил Прокохоров..(побогат е од Абрамович) и пошто на тој тип не му е проблем вложувањето во спортски клубови поготово идењето преку границата на селари капот.. јасно кажува у каква позиција се Нетс во однос на Леброн Џејмс..
Го забораив и Џеј Зи(има малце акции во Нетс).. и он е тука и ке придонесе за евентуалното доагање на Леброн.,пошто се френдови .. :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.940
Поени од реакции
8.841
Јавна тајна е дека сака да иде и игра во Њујорк,но тоа најверојатно нема да бидат Никси.. туку Нетси :)..

Од неколку причини..

Никси имаат мн лош тим.. секако со Леброн одма ке отскокнат многу но ипак.. немаат простор да праат големи измени.
Значи немаат доволно кеш,нема довлно добри играчи.. така да нема да биде така едноставно..да го донесат..

Од друга страна Нетс имаат(или ке имаат) се она што на Никс им фали..
Талентирани млади играчи.. од супер солиден плеј,до одличен талент на позиција Центар..Нетс ке бидат тимот кој ке има најголем простор во селари капот ,што значи ке може да му понудат на Џејмс повекее од сите други..и пак ке им остане некое милионче за некој друг слободен играч..

Друго исто така многу важно е тоа што веке при крај се сите судски спорови околу Атлантик Јард проектот..што значи дека тоа ке биде најексклузивната арена во Њујорк и се што следи околу неа..

На крај знаеме дека при крај е и превземањето на Нетс од страна на милијардерот Михаил Прокохоров..(побогат е од Абрамович) и пошто на тој тип не му е проблем вложувањето во спортски клубови поготово идењето преку границата на селари капот.. јасно кажува у каква позиција се Нетс во однос на Леброн Џејмс..
Го забораив и Џеј Зи(има малце акции во Нетс).. и он е тука и ке придонесе за евентуалното доагање на Леброн.,пошто се френдови .. :)
замисли Херис(25-26),Леброн(26),Даглас(22),Џаинлиџиан(22-23) и Лопез(22) ова би бил тимот доклку никој не донесат освен Леброн, на ова додајте уште некој солиден и искусен висок играч под кошот... уф уф одличен тим ќе бидат, годините ги пишував од прилика со оглед дека овој тим би функционирал од другата година, па незнам кој колку точно години би имал, ама се на се многу млади играчи со голем талент
пс. Даглас се здобил со свински грип, ако го додадеме и неиграњето на Херис може да се каже дека Нетс се моментално најлесниот противник за секоја екипа:toe:

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
замисли Херис(25-26),Леброн(26),Даглас(22),Џаинлиџиан(22-23) и Лопез(22) ова би бил тимот доклку никој не донесат освен Леброн, на ова додајте уште некој солиден и искусен висок играч под кошот... уф уф одличен тим ќе бидат, годините ги пишував од прилика со оглед дека овој тим би функционирал од другата година, па незнам кој колку точно години би имал, ама се на се многу млади играчи со голем талент
пс. Даглас се здобил со свински грип, ако го додадеме и неиграњето на Херис може да се каже дека Нетс се моментално најлесниот противник за секоја екипа:toe:
Да бе .. Штета за CDR.. има и твитер типот ,интересни изјави дава.. поготво и перидодов кога е болен :D:D

A иначе претпоставките се такви да и да го земат леброн ке има можност уште за некој слободен играч ,од висока класа ..
Плус ,колку ли играчи ке сакаат да се приклучат кон Леброн,ке има трампи ке има нови подобри играчи.. Едноставно тимо за година две ке биде во врвот на Истокот..

И заборавив..пошто ке бидат мн слаби оваа година.тоа значи ке бираат мегу првите 3-4 тима на Драфтот.. што значи или Супер Талент или пак добра мамка за трампа ..

Мислам дека им престои добра иднина на Нетс..
Штета што сегашноста не им е таква.. имаат премногу болни,повредени.. едвај со 8 души играат.. :S

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.940
Поени од реакции
8.841
Да бе .. Штета за CDR.. има и твитер типот ,интересни изјави дава.. поготво и перидодов кога е болен :D:D

A иначе претпоставките се такви да и да го земат леброн ке има можност уште за некој слободен играч ,од висока класа ..
Плус ,колку ли играчи ке сакаат да се приклучат кон Леброн,ке има трампи ке има нови подобри играчи.. Едноставно тимо за година две ке биде во врвот на Истокот..

И заборавив..пошто ке бидат мн слаби оваа година.тоа значи ке бираат мегу првите 3-4 тима на Драфтот.. што значи или Супер Талент или пак добра мамка за трампа ..

Мислам дека им престои добра иднина на Нетс..
Штета што сегашноста не им е таква.. имаат премногу болни,повредени.. едвај со 8 души играат.. :S

да да и јас заборавив кога ќе се додаде ова, иднината им е загарнтирана:)

е сега кажи ја гледаше ли Орландо со овие Оклахома за да ми кажеш што се издешавало просто не ми се верува:nesvest:

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
да да и јас заборавив кога ќе се додаде ова, иднината им е загарнтирана:)

е сега кажи ја гледаше ли Орландо со овие Оклахома за да ми кажеш што се издешавало просто не ми се верува:nesvest:
Не ја глеав таа.. а мислев дека ке ги добијат..иако беа без Рајан Андерсон,Картер и Луис ..а Мет Барнс играше болен.. али во секој случај лошо изданије дефинитвно.
Вечер играме со Бобкетс таму,утре со Кливленд дома..
Картер се врака најверојатно или денес или утре ..Луис уште 3 утакмици.. :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
By Man!!!

Sakam da kazam deka LJ23 od drugata sezona e vo NY,
tukaa e cel eden krem nesto kako L.A.L. taka da,zavrsena prikazna, Nets
cto bi pravel tamu bi igral kolku da se rece? ,Devin Harris ok,tuka ima igraci,
od tipot na :Al Harrington,Nate Robinson,David Lee...i LJ,
ke zemat nekoe zasiluvanje igrac od sredna klasa i konkurentni se za
tim za prsten koj ke se bori,istoto go napravija Yankees,
vo MLB...voa e balkan taka da...ne se gleda...MLB,nema veza.
Inace samo vo PETOKOT gi izgledav SAMO 6 utakmici,
poradi vikendot i site davaat,a sekoja vecer od 2 pa nagore 3do4.
Lani gi izgledav samo 300utakmici,za toa uzivajte ja sezonava
vi ja najavuvam strasna NBA sezona,gledajte malce,
na NBA TV,razni emisii ima, pa malku da se imformirate,
analiticarite se bivsi NBA zvezdi,bukvalno ima analizi za se,
i sesto cto se odnesuva za NBA top teni,napredok na igraci
vo izminataa nedela,halajci itn..pozz.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
Не ја глеав таа.. а мислев дека ке ги добијат..иако беа без Рајан Андерсон,Картер и Луис ..а Мет Барнс играше болен.. али во секој случај лошо изданије дефинитвно.
Вечер играме со Бобкетс таму,утре со Кливленд дома..
Картер се врака најверојатно или денес или утре ..Луис уште 3 утакмици.. :)

Убав коментар даде сега коментаторов на утакмицата Оклахома - Орландо ( води оклахома моментално 15 разлика :vozbud: )

Jaс ја гледав.
Се деси Оклахома, која нема да биде истата Оклахома од лани

Дурант станува зверотиња у секоја смисла на зборот. Ги земаа Сефолоша и Шон Ливингстон, Ненад Крстиќ е туе , плус да ги додадеш Грин, Колисон и Томас од клупа. Сосема солиден тим се, без тројца првотимци Орландо немаше никакви шанси на утакмицава
Леле каков тим ќе има Оклахома да останат истиве деца

Џејмс Харден не ме импресионираше, слабо изигра иако не многу, ипак промаши два три зицера, уште не е уходан.

Како и да е со многу внимание ке ги следим годинава дечкиве

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Од Кевин се очекуваше да стане зверотиња. Неправедно Грег Оден беше потиснат да биде прв пик само поради недостатокот на центри во лигата. Дурант и тогаш беше подобар, а сите знаеме што се случи со Оден, иако оваа сезона би требало конечно да се врати, но прашање е шо ќе прави со такво колено. Иако Стадемаер докажа дека и така се успева. Ај, си го имаат Портланд Олдриџ, и очекувам од нив да стигнат далеку.
Зборот ми беше дека Дурент пред да влезе во НБА беше споредуван со ЛЏ, мора да го искористи талентот. Има се. И по малку потсеќа на Коби, не ? По стилот ?

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.940
Поени од реакции
8.841
Jaс ја гледав.
Се деси Оклахома, која нема да биде истата Оклахома од лани

Дурант станува зверотиња у секоја смисла на зборот. Ги земаа Сефолоша и Шон Ливингстон, Ненад Крстиќ е туе , плус да ги додадеш Грин, Колисон и Томас од клупа. Сосема солиден тим се, без тројца првотимци Орландо немаше никакви шанси на утакмицава
Леле каков тим ќе има Оклахома да останат истиве деца

Џејмс Харден не ме импресионираше, слабо изигра иако не многу, ипак промаши два три зицера, уште не е уходан.

Како и да е со многу внимание ке ги следим годинава дечкиве
се работи за ветеранот Тим Томас што играче во Њу Јорк едно време???

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
By Man!!!

се работи за ветеранот Тим Томас што играче во Њу Јорк едно време???
Misli na Etan Thomas centarot na Oklahoma,letovo
bese donesen od Washington,poradi problemi so srceto,
ne igrase vo Washington dolgo vreme,tuka se snaga dobro,
i e soliden,inaku Tim Thomas e vo Dallas i e povreden podolgo vreme.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.940
Поени од реакции
8.841
Misli na Etan Thomas centarot na Oklahoma,letovo
bese donesen od Washington,poradi problemi so srceto,
ne igrase vo Washington dolgo vreme,tuka se snaga dobro,
i e soliden,inaku Tim Thomas e vo Dallas i e povreden podolgo vreme.
фала на информацијат, инаку Тим Томас ми беше од оние поомилените центри, посебно во Њу Јорк кога играше, заедно со Глен Рајс,Латрел Спривел и Алан Хјустон претставуваа добро тимче

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Треба да доведат Њујорк уште еден солиден играч покрај Леброн нормално за да станат конкурентни за прстен догодина.

Ми текнува Финалето 99-та Њујорк против Сан Антонио. Многу добри утакмици се изиграја. Фантастичен состав имаше Њујорк тоа време. Со Крис Дадли, Курт Томас, Алан Хјустон и Латрел Спривел во најдобрите денови. Штета што не зедоја прстен тогаш. Сан Антонио со Дејвид Робинсон и Тим Данкан ги јадоја под кошот.

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Aaa Вујачич ја лапна Шарапова...

Зафатен е со женска му, па заборави да игра кошарка...да се надеваме дека барем некаде годи :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
Aaa Вујачич ја лапна Шарапова...

Зафатен е со женска му, па заборави да игра кошарка...да се надеваме дека барем некаде годи :)
Prsten zema i fraerce stana i toa so Mareto,prvpat sega gledam,
ubavo si ja postiral,cekala da stane popoznat,neka roka,L.A.odmor malku,
na Kobe ne e tolku ubava taa crnkata,ako e nesto poaren vo zivotot e
sega neka si gi gleda zaedno,vaa po primer na Longoria,srekno :)

Kajgana Shop

На врв Bottom