NBA сезона 2009/2010

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
А планира ли некоја ТВ оваа сезона да врши пренос од НБА ?

член1став3

сеирџија
Член од
10 февруари 2009
Мислења
446
Поени од реакции
13
http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=151365

Иначе сезонава треба да е интересна вкрај :) ...Бостон,Кливленд,Лејкерси...Од нив очекувам некој да го земе прстенот а типувам на келтите ...
А Орландо кај ти се, ако ги пратеше у пред сезона, а и првите две утакмици страшно играат, плус Рашард Луис е суспендиран на 10 утакмицу, значи уште 8, кога ќе се врати ќе врати ќе бидат дупло појаки, само види им го ростерот Двајт Хаувард, Џамир Нелсон, Винс Картер, Џејсон Вилијамс, Рашард Луис итн. Лани играа у финале, не глеам зашто не и оваа.
Се играат у 7 со Торонто, ќе се троши нет. Вчера на Атдхе.нет глеав Њу Џерси - Вашингтон, тој Аренас не е нормалчен колку е добра, плус незнае да промаши, играше се вкупно 11 минути у прво полувреме а даде 20 поени.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Во првата утакмица денеска Орландо го победи тимот на Торонто Репторс..
Резултат 125-116.
Го глеав прво полувреме и можам да кажам дека Орландо дефинитвно е мн јак тим. Играа без Винс Картер кој има повреда на зглобот и ке паузира излеа уште една утакмица,Петруш се разболел од грип(обичен ваљда). а Рашад Луис излужува суспензија ..
И покрај тоа изиграа одлично,уште у втора четвртина напраија плус 20..

Најдобри стрелци кај Орландо,цела прва петорка со над 10 поени..
Нелсон 30,ЏЏ Редик 27,Хауард 24,Рајан Андерсон 20,Мет Барнс 12..

Кај Торонто Бош 35,Барџани 26,Туркоглу 19..

Член од
23 август 2009
Мислења
111
Поени од реакции
6
Значи ова е многу интересна сезона во НБА не се знае ништо до крај :).Мој фаворит е "затворската екипа" Денвер.Алал да му е на Карл што може да излезе на крај со вакви момци.

А и овие Rookies ме изненадија посебно ова во Денвер и во Милвоки.Се на се Сезона на ниво и мислам дека ќе заслужи да се скрати времето на спиење :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.940
Поени од реакции
8.841
Во првата утакмица денеска Орландо го победи тимот на Торонто Репторс..
Резултат 125-116.
Го глеав прво полувреме и можам да кажам дека Орландо дефинитвно е мн јак тим. Играа без Винс Картер кој има повреда на зглобот и ке паузира излеа уште една утакмица,Петруш се разболел од грип(обичен ваљда). а Рашад Луис излужува суспензија ..
И покрај тоа изиграа одлично,уште у втора четвртина напраија плус 20..

Најдобри стрелци кај Орландо,цела прва петорка со над 10 поени..
Нелсон 30,ЏЏ Редик 27,Хауард 24,Рајан Андерсон 20,Мет Барнс 12..

Кај Торонто Бош 35,Барџани 26,Туркоглу 19..
Без Картер,Луис и Пјетруш и повторно ај да речам убедлива победа и тоа против тим кој минатиот натпревар го сомели Кливленд, епа значи стварно се многу јаки Орландо, браво само така нека продолжат

член1став3

сеирџија
Член од
10 февруари 2009
Мислења
446
Поени од реакции
13
Збесна ЏЏ Редик, минатите неколку сезони многу мала минутажа имаше, овие три утакмици му даваат многу повеќе и до сеа одлично ја искористи, ќе биде интересно, се спремам да фрлам нет за Чикаго - Мајами, ама неможам да најдам нигде кај ќе ја има, за Њу Орлеанс - Бостон има стрим, ама повеќе сакам да го глеам Флешот Вејд како игра, Бостон ги глеав со Кливиленд.

Дали го видовте Џинобили лови слепи мишеви ѕвер е дечкото, еве ви го клипот

Ако некој најде стрим за Чикаго - Мајами нека постира.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50

Dwayne Wade vs Chicago Bulls!

Инаку очекувани победи на Лејкерс и Бостон. А и колку шо можам да видам и Денвер игра одлично.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
Ја гледав вчера малце Мемфис - Клиперс. И еден од коментаторите рече, Ајверсон најверојатно после тоа што се случи на прошлиот меч нема да заигра веќе во нба најверојатно. Едно е сигурно во овој тим нема да заигра више.

Дан знае некој што е тоа што се случило немоем да најдем инфо нигде:toe:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Ја гледав вчера малце Мемфис - Клиперс. И еден од коментаторите рече, Ајверсон најверојатно после тоа што се случи на прошлиот меч нема да заигра веќе во нба најверојатно. Едно е сигурно во овој тим нема да заигра више.

Дан знае некој што е тоа што се случило немоем да најдем инфо нигде:toe:
Memphis Grizzlies guard Allen Iverson returned to his home in Atlanta after receiving permission to leave the team to attend to personal business. Iverson, a 14-year veteran, complained again Friday about coming off the bench.

Owner Michael Heisley came out and said that Allen Iverson's absence is indeed of a personal nature, and not related to his current playing situation.
"I’m not going to get into the personal reason but it has nothing to do with the other stuff," Heisley said. "I’m the guy who said he could go. It’s a real family issue that I don’t think should be reported." Heisley goes on to talk about the parties getting on the same page by saying, "he understands what the conditions are," and that "we need to be less hyper about this along with Allen." The problem is that most rumors point to Iverson being done with the team, and a trade is unlikely. It's possible we've seen A.I. on the court for the last time, but it's a bit too early to tell.

Член од
23 август 2009
Мислења
111
Поени од реакции
6
Да ќе го видиме во Макаби,Олимпијкос или Милано :).Каде што ќе игра прва петорка нели он е роден за во први пет

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
Да ќе го видиме во Макаби,Олимпијкос или Милано :).Каде што ќе игра прва петорка нели он е роден за во први пет
Абе сеа ако пробуеш да бидеш саркастичен, не си у право тотално. И на оваа возраст здрав Ајверсон е за класа бољи од целиот тим на Мемфис.
Убав коментар даде сега коментаторов на утакмицата Оклахома - Орландо ( води оклахома моментално 15 разлика :vozbud: )
Зазбореа коментаториве за ситуацијата за Ајверсон и едниот вика, ја го оправдуем тотално, мислим свите знаемо које и што е Ален Ајверсон, он немора да се докажува допрва ни кога би играл у Лејкерс, а не да му е замена на Ронли

Човекот не можеше да биде повеќе у право. Незнам како се правилата у НБА за вакви ситуации, може некој да ми каже дали може Ајберсон да потпише сега за друга екипа ако му го раскине мемфис договорот ?

Член од
23 август 2009
Мислења
111
Поени од реакции
6
Абе сеа ако пробуеш да бидеш саркастичен, не си у право тотално. И на оваа возраст здрав Ајверсон е за класа бољи од целиот тим на Мемфис.
Убав коментар даде сега коментаторов на утакмицата Оклахома - Орландо ( води оклахома моментално 15 разлика :vozbud: )
Зазбореа коментаториве за ситуацијата за Ајверсон и едниот вика, ја го оправдуем тотално, мислим свите знаемо које и што е Ален Ајверсон, он немора да се докажува допрва ни кога би играл у Лејкерс, а не да му е замена на Ронли

Човекот не можеше да биде повеќе у право. Незнам како се правилата у НБА за вакви ситуации, може некој да ми каже дали може Ајберсон да потпише сега за друга екипа ако му го раскине мемфис договорот ?
I’m not trying to figure out how to contribute to no team. I contribute to a team by just playing. That’s it. I don’t have to figure it out. Obviously, they signed me for a reason.

Ова кажува се за тоа каде во моментов ментално се наоѓа Ајверсон, што е всушност тажно за некој кој долго време беше дел од НБА елитата, редовен ол-стар и миленик на фановите, кои последниве години си најдоа некои нови ликови за обожување.

А и ме мрзи да гуглам може ли да ми каже некој дали Ајверсон има освоено прстен ?

Kajgana Shop

На врв Bottom