Perfecto
Rugged'n'Raw
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 1.408
- Поени од реакции
- 152
http://www.veetle.com/viewChannel.php?cid=48c2b9fa46820 Кливленд - Шарлот
А Орландо кај ти се, ако ги пратеше у пред сезона, а и првите две утакмици страшно играат, плус Рашард Луис е суспендиран на 10 утакмицу, значи уште 8, кога ќе се врати ќе врати ќе бидат дупло појаки, само види им го ростерот Двајт Хаувард, Џамир Нелсон, Винс Картер, Џејсон Вилијамс, Рашард Луис итн. Лани играа у финале, не глеам зашто не и оваа.http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=151365
Иначе сезонава треба да е интересна вкрај...Бостон,Кливленд,Лејкерси...Од нив очекувам некој да го земе прстенот а типувам на келтите ...
Без Картер,Луис и Пјетруш и повторно ај да речам убедлива победа и тоа против тим кој минатиот натпревар го сомели Кливленд, епа значи стварно се многу јаки Орландо, браво само така нека продолжатВо првата утакмица денеска Орландо го победи тимот на Торонто Репторс..
Резултат 125-116.
Го глеав прво полувреме и можам да кажам дека Орландо дефинитвно е мн јак тим. Играа без Винс Картер кој има повреда на зглобот и ке паузира излеа уште една утакмица,Петруш се разболел од грип(обичен ваљда). а Рашад Луис излужува суспензија ..
И покрај тоа изиграа одлично,уште у втора четвртина напраија плус 20..
Најдобри стрелци кај Орландо,цела прва петорка со над 10 поени..
Нелсон 30,ЏЏ Редик 27,Хауард 24,Рајан Андерсон 20,Мет Барнс 12..
Кај Торонто Бош 35,Барџани 26,Туркоглу 19..
Memphis Grizzlies guard Allen Iverson returned to his home in Atlanta after receiving permission to leave the team to attend to personal business. Iverson, a 14-year veteran, complained again Friday about coming off the bench.Ја гледав вчера малце Мемфис - Клиперс. И еден од коментаторите рече, Ајверсон најверојатно после тоа што се случи на прошлиот меч нема да заигра веќе во нба најверојатно. Едно е сигурно во овој тим нема да заигра више.
Дан знае некој што е тоа што се случило немоем да најдем инфо нигде![]()
Абе сеа ако пробуеш да бидеш саркастичен, не си у право тотално. И на оваа возраст здрав Ајверсон е за класа бољи од целиот тим на Мемфис.Да ќе го видиме во Макаби,Олимпијкос или Милано.Каде што ќе игра прва петорка нели он е роден за во први пет
I’m not trying to figure out how to contribute to no team. I contribute to a team by just playing. That’s it. I don’t have to figure it out. Obviously, they signed me for a reason.Абе сеа ако пробуеш да бидеш саркастичен, не си у право тотално. И на оваа возраст здрав Ајверсон е за класа бољи од целиот тим на Мемфис.
Убав коментар даде сега коментаторов на утакмицата Оклахома - Орландо ( води оклахома моментално 15 разлика)
Зазбореа коментаториве за ситуацијата за Ајверсон и едниот вика, ја го оправдуем тотално, мислим свите знаемо које и што е Ален Ајверсон, он немора да се докажува допрва ни кога би играл у Лејкерс, а не да му е замена на Ронли
Човекот не можеше да биде повеќе у право. Незнам како се правилата у НБА за вакви ситуации, може некој да ми каже дали може Ајберсон да потпише сега за друга екипа ако му го раскине мемфис договорот ?