NBA сезона 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Овие ќе бидат на 13 Февруари во American Airlines Center, а All-star-ot ќе биде на 14 Февруари на Cowboys Stadium in Arlington.
Има 80.000 седишта ама вика 111.000 можело да собере, целата работа им е да лапнат поише пари него у сала што ќе собере трипати помалце, а не верувам дека некој не би отишол само ради што е стадион.
јас мислам дека и тоа како ќе соберат пошо знам за сите all-star утакмици е секогаш препуно и одма се земаат влезници...сигурно рачунале на тој ризик,нема тукутака да организираат на стадион од 100.000 а да мислат дека нема да го напунат...

Вратен е играше preseason, so R.Wallace би требало да праат парче под кош.
Хаха нека праат парче ќе видиме против Лејкерс дали ќе праат парче :helou:

јас мислам дека и тоа како ќе соберат пошо знам за сите all-star утакмици е секогаш препуно и одма се земаат влезници...сигурно рачунале на тој ризик,нема тукутака да организираат на стадион од 100.000 а да мислат дека нема да го напунат...
А јас мислам дека ќе го напунат ако ги смалат цените на влезниците и ако има многу промотивни спотови.

Хаха нека праат парче ќе видиме против Лејкерс дали ќе праат парче :helou:

А јас мислам дека ќе го напунат ако ги смалат цените на влезниците и ако има многу промотивни спотови.
нормално дека ќе смалат...али тие за први-втори редови ќе бидат ИЗГОР!додуша нема да најдеш влезници за тие редови...а инаку почнаа со промоција уште последново финале кога се играше...

нормално дека ќе смалат...али тие за први-втори редови ќе бидат ИЗГОР!додуша нема да најдеш влезници за тие редови...а инаку почнаа со промоција уште последново финале кога се играше...

во првите и вторите редови се знае кој седат таму, самите кошаркари кои не учествуваат на ол стар викендот и многу познати фаци од шоу бизнистот

први редови= тие шо секоја година си наоѓаат влезници
останато = тие шо не успеваат да најдат карти и што им е скапо тоа е

Одвај чекам да почне сезоната од неколку причини. Прво мислим дека оваа сезона ќе биде една од најинтересните од кога ја пратам, и ќе има највише конкуренти за титулата.
Второ повторно мојот Детроит е силна екипа, и иако не е изразен според мене е од оние фаворити од Сенка. Со Гордон, Вилануева, па и Бен Валас, рукито Остин Деј кој игра многу добро у предсезоната и сто стариот кадар Хамилтон, Браун, Стаки, Принс и ко повторно имаме еден силен Детроит:vozbud::vozbud:

Да се вратимо на фаворитите според мене фаворит број 1 е Бостон, кој доколку нема проблеми со повредите на играчите го гледам како најголем фаворит, најкомплетна екипа, ја засилија клупата со високи играчи (она што им фалеше лани кога Гарнет беше повреден ) и големата тројка на број сеуште.

Втор фаворит ми е Орландо, страшно добра и компактна екипа се пред Се. Двајт Хауард е се подобар и подобар и позрел во играта пред се, Рашард Луис ќе си држи стандард он плус Винс Картер кој без проблем може да придонесе со 20 поени просек, мислим дека Орландо е кадарен за титула.

Лејкерс. Баш ме интересира како зен-мастерот ке го уклопи Артест у мозаикот, Артест е неспорен квалитет, но има проблеми со карактерот. Еднаш коментаторот на ОБН рече дека Еди Хаус и Рон Артест се играчи кои немаат грижа на совест кога шутот е во прашање, или у превод шутира од кај ќе стигне кога ке му ќејфне. Тоа нема да го гледа Артест кај Фил Џексон. Причината која Орландо како фаворит кај мене е пред Лејкерс е (иако некој нема да се сложи со мене ) Тревор Ариза. Дечкото беше феноменален у плеј-офот посебно во одбрана, херој беше у неколку утакмице со Денвер кога им крадеше, Рашард кога го изблокира на крај со Орландо и тн. Не требаше да го загубат.

И Кливленд не смее да се изостави од оваа листа. Лебронси се истите од лани + Шек и Поу. За Шек нема потреба од коментар иако е у поодминати години од него може да се очекува дабл дабл без проблеми. Поу пак е одличен 6-ти играч нешто што го немаа лани.

Ова се според мене главните фаворити, но мора да се споменат и оние тн фаворити од сенка кои може да изненадат секого од овие горе споменативе у плеј-офот. Тука пред се мислам на Спарси, Денвер, Далас, Њу Орлеанс на запад и Детроит, Атланта и Мајами на исток

А и баш сакам да видим шо ќе се деси со првите 3 избори на драфтот. Мојот фаворит пред драфтот беше Табет кој замина у Мемфис дечкото може да стане доминантен центар. Грифин ќе биде добар у Клиперси кои имаат солидна екипа. А Харден беше алката што недостасува у Оклахома. Со Дурент ако останат и двајцата за 3-4 сезони ке прават партал.

Moжно е оваа да биде една од најинтересните сезони во НБА.

Јас лично мислам дека фаворитите за титулата треба да се бараат во истите екипи кои ланската сезона дојдоа до самиот крај но и да има доста изненадувања во текот на самата сезоната од екипи како Филаделфија, Хјустон, Портланд и Мемфис.

Убаво ќе биде да се види како ке соработуваат Леброн и Шек како и Коби со Артест.
Токму овие две екипи ги сметам за главни фаворити. Од една страна Кливленд го задржа костурот а од друга страна го донесоа Шек, донесоа многу искуство со него а тука е и феноменалниот Леброн.Мислам дека токму Шек му фалеше на Леброн прошлата сезона. Што се однесува на Лејкерс...ке видиме како Артест и неговиот темперамент и карактер ќе влијаат врз Лејкерс односно врз Коби и ако Фил успее тоа убаво да го спакува едноставно има дечките да газат.

После овие 2 екипи ги ставам екипите на Бостон и Орландо под услов да немаат многу повредени играчи во текот на сезоната како и во плеј-офот а посебно овде мислам на Бостон и Гарнет.

А тек после нив екипи кои исто така би се вмешале во самата завршница се екипите на Сан Антонио, Далас и Денвер.

Moжно е оваа да биде една од најинтересните сезони во НБА.

Јас лично мислам дека фаворитите за титулата треба да се бараат во истите екипи кои ланската сезона дојдоа до самиот крај но и да има доста изненадувања во текот на самата сезоната од екипи како Филаделфија, Хјустон, Портланд и Мемфис.

јас иако сум голем фан на Lakers,искрено сакам Мемфис да земат оваа година...криво ми е за Iverson и ДАЈ БОЖЕ оваа година да изиграат феноменално!
значи оваа година или Лејкерс пак да земат или Мемфис хехе
ама за тоа дека ќе биде една од најинтересните сезони имате право...ќе гледаме квалитетна кошарка...а тек па плеј офот :vozbud:

Во последниве години мислам немало ваква нетрпеливост пред стартот.Главни фаворити: Кавс,ЛАЛ,Меџик и Селтикс(распоредот по кој ги пишав нема везе)...
На Западот ЛАЛ ќе биде убедлив.Ако Спарси ги послужи здравјето може да направат изненадување.И другите скоро изедначени екипи како целина го прават Западот посилен.
Но на Истокот со трите од четирите фаворити го прави поединечно посилен.Јаките се појачаа,послабите ослабнаа па така очекувам исто како лани трите фаворита да се одвојат.

За моите(кавалирс) очекувам драстично да се почуствува присуството на Шек.Да отвори дополнителен простор за ЛеБрон.Се надевам ќе издржи 60-65 утакмици и ќе стига до просек од 15+ поени.Продолжената клупа со Лион Поув,Џамарио Мун,Ентони Паркер со поискусен Гипсон не прави едни од главните фаворити.Како и нани така и оваа година сакам финале ЛеБрон вс Коби...

Кога официјално почнува сезонава и со кој утакмици ајде неможам да издржам више :vozbud::tv:

не не исклучувајте нас секогаш доаќаме од сенка :)
chicagobulls1.gif

иако сезонава немаме некој тим за пофалба....:)

Ќе има пренос на некоја наша телевизија ? Или никој ги нема откупено правата ?

Инаку добар натпревар ќе биди Бостон против Кливленд. Мислам дека Шек има сили барем за уште една сезона да изигра на ниво, и заедно со Леброн ќе бидат многу опасен тандем.
Исто и Клиперс против Лејкерс. Интересно е да се види играта на првиот пик Грифин, кој според мене ќе ги истурка клиперси барем до плејоф-от.

им пишав на Тв Алфа дали ќе пренесуваат па се надевам дека ќе вратат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom