Дали машките знаат вистински да сакаат?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.950
Поени од реакции
12.557
epa ako vistinski sakash nekogo ne treba da dozvolis drugite raboti da te preovladat ;)
i da gledate samo na vas da vi e ubavo,da izgledate deka ste sebicni.nie zenite nisto ne dobivame od toa sto sakame,i zatoa ponekogas zamisluvame nesto sto ne e mozno da ni go ispolnite vie ;)
mozebi vi izgledame dosadni ponekogash,amaa vasata gordost ja pokazuvate na glupavi raboti ;)
a za da iskazesh ljubov treba da si sposoben,sto pogolemiot del od vas najverojatno i ne se,ne go sfakjaj tolku licno ova ;)
Не го сфаќам лично :) уствари те разбирам. Влијанието на одредени настани во мојата историја ме направија поделена личност т.е. на моменти ве сакам сите жени такви какви што сте, секакви врсти- сите сте ми мили и ве обожавам и поштовам. Додека на моменти не можем да ве смислам, ве презирам, одбивни ми сте. Кое од овие две е опревдано и кое од овие две сум јас?! :)

--- надополнето ---

Така си е матиме вода да не е бистра после машките криви, овој-оној, се додека немаат изградено свој став и мислат дека ќе поминат со солзи ќе се изначекаат за оној кој навистина ќе ги сака без оглед на се:smir:
Ете, тука веќе говори искуството :back: . Иначе сите подеднакво умеат да сакаат или не умеат, само можеби едните тоа го искажуваат полесно од другите.

Член од
3 февруари 2011
Мислења
12
Поени од реакции
3
epa toa e sudbinata,zavisi niz sto proagjas u toj moment.i jas na moment mislam deka ste prekrasni ,na momenti ve mrazam poradi vasata "gordost".
fintata e sto se uste nemas oformeno mislenje za zenite.ako eden moment ne mrazis drugiot sakash togash ni samiot ti neznaes sto ocekuvash od zenite.i nie sme lugje kako vas,site niz isto proagjame,taka da koa ke ja najdes vistinskata ke sfatis dali treba da gi sakash ili ne treba da gi sakash zenite.a do togash slobodno menuvaj go mislenjeto,toa nikoj nemoze da ti go odzeme.pobitno vi e mislenjeto na drugite,i toa sto ke kazat drugite za vas ,deka ste "poebale "nekoja ste smuvale za edna vecer ,namesto da pojdete vo potraga po vistinskata.taa vi izleguva vo presvrt tokmu koga najmalku ke se nadevate ;)

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.304
Не го сфаќам лично :) уствари те разбирам. Влијанието на одредени настани во мојата историја ме направија поделена личност т.е. на моменти ве сакам сите жени такви какви што сте, секакви врсти- сите сте ми мили и ве обожавам и поштовам. Додека на моменти не можем да ве смислам, ве презирам, одбивни ми сте. Кое од овие две е опревдано и кое од овие две сум јас?! :)

--- надополнето ---

Ете, тука веќе говори искуството :back: . Иначе сите подеднакво умеат да сакаат или не умеат, само можеби едните тоа го искажуваат полесно од другите.

Магус бејб, треба да се потрудиш да го извадиш тоа од лицето кое ти значи и го сакаш, ако толку ти е важно да ти покаже некој колку те сака нема да ти каже те сакам како фраза, доволно ќе прегратката и бакнежот па немора и страстен онака нежен в уста ќе си го добиеш одговорот и ќе се вцрвиш, него прашање е дали можат момите или момците да го осетат тоа не може секогаш на тацна сервирано, мене ми е поинтересно да истражувам, затоа и си го одбрав сопатникот мој потежок карактер на човек амин, арно ама секој ден ми е ЉУБОВ му го матам умот со потези и сакал нејќел и камен да е ке се отвори и ќе те облее со наплив на љубов и емоции нели ? :pipi:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.950
Поени од реакции
12.557
epa toa e sudbinata,zavisi niz sto proagjas u toj moment.i jas na moment mislam deka ste prekrasni ,na momenti ve mrazam poradi vasata "gordost".
fintata e sto se uste nemas oformeno mislenje za zenite.ako eden moment ne mrazis drugiot sakash togash ni samiot ti neznaes sto ocekuvash od zenite.i nie sme lugje kako vas,site niz isto proagjame,taka da koa ke ja najdes vistinskata ke sfatis dali treba da gi sakash ili ne.
:) Имам оформено мислење, конечно мислење за жените - вие сте божици, најслатките суштества на светот! А тоа што на моменти ве презирам е искомплексираност од моја страна, свесен сум за неа а на моменти не можам да ја исконтролирам. Иначе мене во врска најмногу ми значи искреноста, другарството - партнерот да ти биде најдобриот другар на светот, онаков другар кој е за цел живот, една душа во две тела. Ја имам пронајдено вистинската но тоа ги нема умртвено одредени комплекси т.н. ставови за жените :)

--- надополнето ---

,i toa sto ke kazat drugite za vas ,deka ste "poebale "nekoja ste smuvale za edna vecer ,namesto da pojdete vo potraga po vistinskata.taa vi izleguva vo presvrt tokmu koga najmalku ke se nadevate ;)
Тоа за една вечер ни е во крвта, а богами и вам :) Ама тоа не значи дека не знаеш да сакаш. Па мувањето за една вечер е всушност потрага по вистинската. Треба много да се проба пријатељице :smir:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.950
Поени од реакции
12.557
Магус бејб, треба да се потрудиш да го извадиш тоа од лицето кое ти значи и го сакаш, ако толку ти е важно да ти покаже некој колку те сака нема да ти каже те сакам како фраза, доволно ќе прегратката и бакнежот па немора и страстен онака нежен в уста ќе си го добиеш одговорот и ќе се вцрвиш, него прашање е дали можат момите или момците да го осетат тоа не може секогаш на тацна сервирано, мене ми е поинтересно да истражувам, затоа и си го одбрав сопатникот мој потежок карактер на човек амин, арно ама секој ден ми е ЉУБОВ му го матам умот со потези и сакал нејќел и камен да е ке се отвори и ќе те облее со наплив на љубов и емоции нели ? :pipi:
Мразам фрази! Така е, истражувањето е како освежување кое доаѓа како оаза во едноличната пустина наречена живот.

--- надополнето ---

epa togash problem e vo tebe ne vo zenite,prijatelju ;)
Тоа си го признав, а пошто сум свесен за проблемот тоа е еден чекор кон оздравување. Но ти викаш дека проблемот е во мажите, дали? Да не случајно проблемот секогаш е личен и од искуствена природа? Кога станува збор за т.н. вистинско сакање генерализација паѓа во вода ;)

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
А што е тоа сакање ?
Нешто у стилот ја сум изгубен и ќе барам спас, нешто у стил на потреба?
Ако е тоа сакање тогаш лошо ни се пишуе.:) Жените имаат поголема потреба од барање на тој спас.
Хипокризија тешка...машките се барем поискрени у тој поглед па изгледа дека не "знаат" да сакаат(барем у поголем %).
За жал ова е суровата реалност, искористување на некого од другиот пол за пополнување на празнина.
Не за одење нанапред туку за остварување лична потреба, заради страв.
Јас ќе те искористам тебе а ти мене.
Тоа е сакање ?
И секако дека има отстапки од ова правило...ама многу ретко за жал.

P

Peaceful Anger

Гостин
Pa seksot e del od sakanje, barem fizicko ako ne drugo inace ne bi sakal da te onadi... e sea ako go sakas ona drugoto sakanje treba da si pazis poso ili ke ti se pogodi nekoj so ke te razocara ili nekoe mule so misli deka znae da saka a nema poima od zivotot... tie so znaat da sakaat se taka poretki

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
[/COLOR]
:) Имам оформено мислење, конечно мислење за жените - вие сте божици, најслатките суштества на светот! А тоа што на моменти ве презирам е искомплексираност од моја страна, свесен сум за неа а на моменти не можам да ја исконтролирам. Иначе мене во врска најмногу ми значи искреноста, другарството - партнерот да ти биде најдобриот другар на светот, онаков другар кој е за цел живот, една душа во две тела. Ја имам пронајдено вистинската но тоа ги нема умртвено одредени комплекси т.н. ставови за жените :)

Магус малку ќе се убацам во муабетов. Ме интересира нешто. Девојката со која си, го знае твојот став за жените?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.950
Поени од реакции
12.557
Магус малку ќе се убацам во муабетов. Ме интересира нешто. Девојката со која си, го знае твојот став за жените?
Зависи кој став? Пошто испадна дека сум поделена личност :) Освен ако мислиш на ставот дека сте божици и најслатки суштества на светот?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Зависи кој став? Пошто испадна дека сум поделена личност :) Освен ако мислиш на ставот дека сте божици и најслатки суштества на светот?
Не, не, не мислам само на убавата страна, мислам на целокупиниот став. Еве и зошто те прашувам. Јас немам проблем со шовинисти, може искуството им вели дека шовинизмот си има сосем цврсти темели, а и како тргнала работава, скоро сите машки што ги знам шовинисти ќе станат. Работата е колку од нив тој став го покажуваат пред својата девојка. Во дискусија со пријател кој криеше некои ставови од девојката, кога го прашав дали девојкава знае за она што тој го мисли, он ми возврати со цитирам: Па се не се кажува. Јас стојам на тоа дека кога се работи за мислење и ставови тие треба да се кажат на личноста што е со нас. Оти тоа сме ние, човек не засакаува заради ставови, не почитува ради тоа, ако се криеш со помисла, поарно да не и/му кажам којзнае што ќе мисли, тогаш не си ти.

Да не ме сфатиш погрешно, не викам дека ти си таков, затоа и прашувам. Инаку ако си наишол на девојка која ја прифаќа твојата поделеност ондак two thumbs up, стварно е реткост...:)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.950
Поени од реакции
12.557
Не, не, не мислам само на убавата страна, мислам на целокупиниот став. Еве и зошто те прашувам. Јас немам проблем со шовинисти, може искуството им вели дека шовинизмот си има сосем цврсти темели, а и како тргнала работава, скоро сите машки што ги знам шовинисти ќе станат. Работата е колку од нив тој став го покажуваат пред својата девојка. Во дискусија со пријател кој криеше некои ставови од девојката, кога го прашав дали девојкава знае за она што тој го мисли, он ми возврати со цитирам: Па се не се кажува. Јас стојам на тоа дека кога се работи за мислење и ставови тие треба да се кажат на личноста што е со нас. Оти тоа сме ние, човек не засакаува заради ставови, не почитува ради тоа, ако се криеш со помисла, поарно да не и/му кажам којзнае што ќе мисли, тогаш не си ти.
Го делиме истото мислење кога станува збор за негативните ставови (понекогаш на шега и викам: нормално дека одбивни ти се жените, пошто си жена се разбира дека во нив гледаш конкуренција хахах).
Не можам да кријам никакви ставови без разлика за што станува збор. Сакам да биде на чисто што и кој сум јас за да нема понатамошни недоразбирања и глупости. Е сега човек со годините се менува па така и ставовите. Најбитно (барем мене) ми е да нема криење, лажење и глумење пошто е глупо и нема смисла.

Е сега можеби има некои карактеристики кои можат да се земат како генерални и кај едните и кај другите (сепак не сме потполно исти :) ). Но тие карактеристики се одраз на природата и треба да се поштоваат како светињи. Ако продолжам ќе заминам во мистицизам хахахаха. Ние сме совршени затоа што не сме...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ние само сакаме да се сексаме со вас а вие да готвите и чистите.
Еве ви го вистинскиот одговор.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.950
Поени од реакции
12.557
Да не ме сфатиш погрешно, не викам дека ти си таков, затоа и прашувам. Инаку ако си наишол на девојка која ја прифаќа твојата поделеност ондак two thumbs up, стварно е реткост...:)
какво погрешно нема шанси :) Реткост е...затоа што претежно повеќето сме глумци, лажливи, себични и љубоморни суштества и не знаеме што сакаме :smir:

--- надополнето ---

Ние само сакаме да се сексаме со вас а вие да готвите и чистите.
Еве ви го вистинскиот одговор.
Си играш со оган хахаха

Kajgana Shop

На врв Bottom