Дали машките знаат вистински да сакаат?

Член од
20 септември 2008
Мислења
23
Поени од реакции
0
Секако дека знаат,но мора да ја најдат вистинската. Барем така е кај мене. Си знам кога треба да се заљубам а тоа не е во блиско време :baeh:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Шо е обично, а што вистинско сакање?

Член од
10 септември 2009
Мислења
142
Поени од реакции
14
Значи не ми е целта да го дознаам она што не сакам да го знам туку целта ми е да видам како вие гледате на тоа дали има вистинска љубов која можат да ја пружат машките или не, знам дека не треба дискриминација али женските важат за поемотивни и обично полесно се вљубуваат, затоа мислев дали машките знаат вистински да сакаат, бидејќи ги гледам сите машки околу мене како гледаат на нас женските, добро газе, добра цицка, само јадат бурек како сакаат да ја легнат некоја, имаат женски гледаат по други, во рок од една вечер се муваат со по 3 женски, 24/7 зборат за секс секс и секс. Целта на отварањето на темата е да видам дали ств има вистинска љубов или сите си ги сфаќаат женските ко за заебанција .. само за добар провод и забава. Да знам дали да очекувам дека некој може да не сака или да си го сфатиме и ние ова со дечковците само како една добра забава...

А да и грешката во мене лично е што слепо верувам на личностите кои ми значат и правам се што можам за нив , и успат некој паметен се појавува и ме заебува...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Значи не ми е целта да го дознаам она што не сакам да го знам туку целта ми е да видам како вие гледате на тоа дали има вистинска љубов која можат да ја пружат машките или не, знам дека не треба дискриминација али женските важат за поемотивни и обично полесно се вљубуваат, затоа мислев дали машките знаат вистински да сакаат, бидејќи ги гледам сите машки околу мене како гледаат на нас женските, добро газе, добра цицка, само јадат бурек како сакаат да ја легнат некоја, имаат женски гледаат по други, во рок од една вечер се муваат со по 3 женски, 24/7 зборат за секс секс и секс. Целта на отварањето на темата е да видам дали ств има вистинска љубов или сите си ги сфаќаат женските ко за заебанција .. само за добар провод и забава. Да знам дали да очекувам дека некој може да не сака или да си го сфатиме и ние ова со дечковците само како една добра забава...

А да и грешката во мене лично е што слепо верувам на личностите кои ми значат и правам се што можам за нив , и успат некој паметен се појавува и ме заебува...
Кажи ми де, шо е вистинска љубов? А шо е обична љубов?
Пошо ја ти гарантирам дека мажот има вистинска љубов кон пивото..
Ја на пример, ко шо можам да сакам едно фризби, повеќето жени така неможат да сакаат маж..

Член од
10 септември 2009
Мислења
142
Поени од реакции
14
хахаха ете гледате колку сериозно не сфаќате нас жените... љубовта спрема нас се споредува со љубов спрема фризби и пиво хахаха

Х

Ханзо

Гостин
Пак истото го вртиш, пак генерализираш. Кога ќе го тргнеш половиот филтер од пред очи и луѓето ќе ги судиш како „овој човек, оној човек и тој човек“ место „тој маж и таа жена“ фино ќе сфатиш што сакаше да ти каже Кире Мали. Викаш дека жените полесно се вљубуваат, јас не сакам да влезам во генерализирачкото оро, ама на ова би одговорил со прашањето дали тоа значи и дека вистински се вљубуваат? Не е тоа истата работа како гледањето жена по жена кај мажите манифестирана позади поинаква фасада? Ако полесно се вљубуваш, значи почесто се вљубуваш. Не е тоа истото менување чорапи кај мажите за кое зборуваш? Понекогаш несвесно играме со зборови. Одбранбен механизам.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Секако дека знаат,но мора да ја најдат вистинската. Барем така е кај мене. Си знам кога треба да се заљубам а тоа не е во блиско време :baeh:
Блазе си ти!
Кај мене заљубувањето и љубовта доаѓаат прилично спонтано.
Потоа се` зависи од тоа колку реалност има тука,дали е љубовта возвратена, колкави се сличностите и разликите и мал милион околности за една врска да биде успешна.

Секако дека машките знаат да сакаат, исто колку и жените.
Прашање е само дали меѓу две личности постои или не постои љубов.
И двете страни можат да бидат лицемерни.
Веројатно ние љубовта ја изразуваме на поинаков начин од жените. Тоа не значи дека не сакаме.
Секогаш ќе постојат луѓе кои се неспособни за љубов, но тоа е психичка осакатеност, а не обележје на полова припадност.

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Е, фино. Грешката во тебе, си ја најде. Клише е, ама да веруваме.

Пак генерализираш, што значи не ги прочита мислењата од погоре целосно. Али ај, нека ти биде.

Да, машките (под нив се подразбирам јас и тие што ги знам, пошо не генерализирам) знаат да сакаат. Многу искрено и многу предадено. Сигурно, не би сакале секоја девојка со која би оделе, многу јасно е дека секој за секого има различни пориви, потреби и мислења - според нив се оформува емотивната слика за некого. Но, во тие емотивни слики, постојат некои кои се многу јасни и комплетно ја дефинираат љубовта кон одредени личности.

Машките знаат да сакаат, исто колку и женските. Ништо не е поразличен емотивниот склоп помеѓу двата пола. Менталниот, е една друга, и сосема поинаква тема. Ако некој го пали добар г’з, некоја ја пали добро BMW. Тука нема да навлегувам, за да не бидам погрешно сфатен и да не пишувам надвор од темата.

И не се секирај. Луѓе кои искрено ќе те сакаат, не се наоѓаат насекаде... ни во школо, ни во секој кафич, ни на секоја забава. Не барај, и не се обидувај залудно да се прашуваш дали некој некогаш нема да те смета како заебанција. Не поради она романтичното и прилично глупаво „љубовта доаѓа кога најмалку ја очекуваш“, туку поради тоа што додека се обидуваш да пронајдеш некого, несвесно даваш напор, и кон средината (или тој што мислиш дека си го нашла) и кон самата себе. А тоа е паркирна кочница за тек на една врска - пријателска или романтична, сеедно.

едит: Гадхејтасол, аман не треси и овде, некои од нас се обидуваат да постигнат поента.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
хахаха ете гледате колку сериозно не сфаќате нас жените... љубовта спрема нас се споредува со љубов спрема фризби и пиво хахаха
Сите машки се исти.
Зарем не е тоа едно ОГРОМНО искуство?

И да, ова ќе забораев.
,,Вистински да сака’’. Не ми е јасно. Ако те сака ќе те сака. А ако не само глуми дека те сака. Ти треба да процениш дали навистина те сака или глуми. Не постои обично и вистинско сакање, како што кажа GoD.HateUSaLL погоре. Или те сака или не те сака. Трето нема.

Член од
6 јули 2009
Мислења
491
Поени од реакции
16

Ок, женско сум, но сепак од една страна и на некој начин ги оправдувам за некои постаки. А и да признаеме и ние не сме цвеќе за мирисање, и ние знаеме да ја заебеме работата и тоа гадно.
За првиот болд: Како што прстите на раката не се исти, така и машките не се сите исти. За тоа дека загледуваат по други, тоа и не е толку страшно, па Господ дал очи за гледање а не да се мижи кога некоја јака пичица или јак момак ќе пројде, не се вртат само они и ние го правиме истото. А за тоа дека 24/7 зборат само за секс, хмм.. ќе морам да те демантирам тука, не би рекла дека е вака, не дека е ова изоставен дел од нивните машки муабети но сепак никогаш не се сведува целиот муабет само на таа тема, си имаат машките и други теми за муабет, не сме секогаш ние женските центарот на нивното внимание.
За вториот болд: Има вистинска љубов, но треба вистинската персона да се најде за таа работа. А машките знаат да сакаат вистински и тоа без граници, се заљубуваат кога знаат дека е тоа она вистинското и дека со таа личност би можели и пеш по светот да одат и никогаш да не им здосади, нивната љубов трае многу подолго за разлика од кај нас женските иако има и такви кои се карпа во душа и не ги искажуваат така лесно чувствата.
И за ова последново: сето ова ќе го научиш во животот, дека никогаш на никој нетреба да имаш целосна довеба, барем од тие сто посто да остане еден процент како резерва за секој случај.

п.с. Може сето ова звучи како еден вид напад на женската и застанување на страна на машката поплулација од моја гледна точка но сепак да не заборавам ова е мое мислење кое само го искажувам. :pipi:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
А,демек ако си женско знаеш повеќе да сакаш од кое било машко?
Нема врска, машките мислам дека знаат да сакаат многу поискрено и посилно од женските,само разликата е во тоа што женските се поемоционални и општо гледано женско,кога плаче за машко пред другарките тие ја тешат бла бла со еден збор сочувстуваат со неа,а кај машките (според мене) другарите би го мислеле за геј,така да мора да си чути и да си трпи во себе.
Како и да е да се вратам на темава.
Да, машките знаат вистински да сакаат само што се помалку од оние што ме тераат да помислам дека сите машки се исти.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
А,демек ако си женско знаеш повеќе да сакаш од кое било машко? Нема врска, машките мислам дека знаат да сакаат многу поискрено и посилно од женските да сакаат,само разликата е во тоа што женските се поемоционални и општо гледано женско,кога плаче за машко пред другарките тие ја тешат бла бла со еден збор сочувстуваат со неа,а кај машките (според мене) другарите би го мислеле за геј,така да мора да си чути и да си трпи во себе.
Како и да е да се вратам на темава. Да, машките знаат вистински да сакаат само што не се помалку од оние што ме тераат да помислам дека сите машки се исти.
Зависи од друштвото. Ако ти се вистински другари никогаш нема да помислат на тоа, него ќе гледаат да помогнат на некој начин. Зборам за вистински другари, а не за оние едномесечни ( ако може така да ги наречам :) )

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Зависи од друштвото. Ако ти се вистински другари никогаш нема да помислат на тоа, него ќе гледаат да помогнат на некој начин. Зборам за вистински другари, а не за оние едномесечни ( ако може така да ги наречам :) )
Па затоа напишав општо гледано, а се разбира дека секаде има исклучоци.

N

navivacka

Гостин
Добро бе што сте се фатиле сега сите за нејзе,девојката како и многу други(вклучувајки ме и мене)сме повредени и нормално дека го поставуваме тоа прашање...и јас имав такви моменти кога мислев дека се сите исти дека не знаат да сакат...мојата приказна е многу многу да не речам трагедија но пак верувам во љубовта...но навистина има некои машки кои знаат да претерат до максимум барајки само забава со нас а додека некои знаат да сакат ама како да ги препознаеме.Во мојот град едноставно машките се кој од кој поидиот,некој си ја тепа девојката,некој е со тебе за забава онака да му помине време и нормално ке помислеме така.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Па затоа напишав општо гледано, а се разбира дека секаде има исклучоци.
Ретки се случаите на вистинско другарство. Да се надоврзам на темава, како што кажа VeS, женските се многу поемоционални од машките. Доколку некое машко збори многу за љубовта обично искача ко папучар. А тоа е лошо. Ем те гледаат како нестабилна личност, ем повредено ти е егото. Затоа и можеби се мисли дека машките не знаат да сакаат. Можеби само не го искажуваат тоа. :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom