Ценовник за веб услуги

Член од
15 ноември 2008
Мислења
153
Поени од реакции
9
Вака...тој сајт ми го пофалија на сите дизајнерски форуми :/ не велам дека сум некој голем мајстор али цените ваши што ги гледам се прескапи :/ премногу е скапо 6000 за една ХТМЛ страница ма дајте .. :/ не рушам никој имиџ туку сакам само да работам ефтино а не со ненормални цени :)

П.С.
Мал оглас:
Сакам да отворам веб хостинг...кој е заинтересиран нека ми пише на ПП ќе почнеме со мал реселер ако ни тргне ќе го зголемиме :) ... заинтеерсираните ве молам контактирајте ме на ПП :)
ako ne mu se dopadne sajtot na onoj koj mu ja pravis dzabe ti se forumi i sekakvi drugi sranja .... taka da ostaj ti drugite so zborat gledi da mu gi soberes parite na toj so ti ja naracal

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Може да ни дадеш твое портфолио да видиме што имаш сработено ти лично? И дај молимте не треси глупости, ти го пофалиле на сите дизајнерски форуми? Кои дизајнерски форуми, дај те молам некој линк да видам што ти пофалиле???
Многу ме интересира кои сметки ќе ги платиш со 300 денари сајт. Тие 300 денари ни за една пица да ручаш не ти стигаат. Срамота си.
300 денари.???? Мала исправка бате имам видено таква цена за хтмл страна, само знајш има една ситница кој не ја спомнувате. 300 денари кошта за општа употреба. Значи прам сајт и го шиткам на 50 мина по 300 денари, па кој сака нека си го доадаптира. Ако се работи за ексклузивен сајт е тука тој шо го купва сајтот треба да ја сноси цената за сите други 49 мина.

Вака...тој сајт ми го пофалија на сите дизајнерски форуми :/ не велам дека сум некој голем мајстор али цените ваши што ги гледам се прескапи :/ премногу е скапо 6000 за една ХТМЛ страница ма дајте .. :/ не рушам никој имиџ туку сакам само да работам ефтино а не со ненормални цени :)

П.С.
Мал оглас:
Сакам да отворам веб хостинг...кој е заинтересиран нека ми пише на ПП ќе почнеме со мал реселер ако ни тргне ќе го зголемиме :) ... заинтеерсираните ве молам контактирајте ме на ПП :)
1. Кажи од кај ти се цените :D Ако ти се од сајт како она шо го кажав пред малку или од некој Индијци ќе те разберам комплетно.
2. Кажи нешто појќе за веб хостингот можи ќе напрајме некој бизнис.:pipi:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Не гледате дека се средношколци кои научиле да инсталираат џумла и симнале темплејти кои само ги преведуваат.

Од вакви се добива лоша слика за овој бизнис. Ќе се залета некое газдуле на продавница кое несака да фрли денар а сака да постои на интернет, ќе налета на вакви дечиња, ќе се исценка за тие 1000 денари ако може и за 700 да завршат работа, овие ќе склепаат некоја наказа од сајт и овие 2-3ца (што работат) кога ќе поделат по 200 денари ќе се запрашаат за што ние работаме?

Со вакви цени можеш да поврзеш крај со крај само ако месечно имаш по 30 проекти и се убиваш од работа по цел ден.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
а што мислиш ти ако ставиш најефтино - 2пати помалку од нормалната цена
сите ќе доаѓаат кај тебе ???
луѓето бараат ефтино - да , ама со смешни цени ќе изгледаш доста сомнително : )

btw малку оф-топик ме интересира нешто
вие кој се бавите со веб дизајн , сакате да ми кажете дека овде можете со таква работа да преживеете ? :O

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
а што мислиш ти ако ставиш најефтино - 2пати помалку од нормалната цена
сите ќе доаѓаат кај тебе ???
луѓето бараат ефтино - да , ама со смешни цени ќе изгледаш доста сомнително : )

btw малку оф-топик ме интересира нешто
вие кој се бавите со веб дизајн , сакате да ми кажете дека овде можете со таква работа да преживеете ? :O
Зависи што подразбираш под веб дизајн. Еве јас работам веб програми (значи и веб страни и веб апликации од најпрости до најсложени). Работам како фри ленсер од дома, имам неколку луѓе во МК и надвор што ми праќаат проекти, нешто и сам наоѓам. Горе долу сум задоволен со тоа што немам никакви трошоци, ваѓам една пристојна плата месечно, не сум многу оптеретен, се дешава по 2-3 недели да сум слободен па за 1 недела да се покиријам итн.

Но сепак мора да се најде постојана работа каде ќе си осигуран и ќе имаш фиксна плата. Но пошто во овој регион кај што живеам (Струга-Охрид) нема фирма која се бави со софтвер па ова ми е единствен извор

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Зависи што подразбираш под веб дизајн. Еве јас работам веб програми (значи и веб страни и веб апликации од најпрости до најсложени). Работам како фри ленсер од дома, имам неколку луѓе во МК и надвор што ми праќаат проекти, нешто и сам наоѓам. Горе долу сум задоволен со тоа што немам никакви трошоци, ваѓам една пристојна плата месечно, не сум многу оптеретен, се дешава по 2-3 недели да сум слободен па за 1 недела да се покиријам итн.

Но сепак мора да се најде постојана работа каде ќе си осигуран и ќе имаш фиксна плата. Но пошто во овој регион кај што живеам (Струга-Охрид) нема фирма која се бави со софтвер па ова ми е единствен извор
Браво чоек само ти пожелувам да си најдеш уше некое работиче кај шо ке ти тече стаж немора сеа од струкава али бар да не ти мине време без стаж.
Иначе за работава наша е предност тоа што можеш да работиш на едно место осигуран све тоа плата зимаш и рабптиш приватно за тебе во слободно време закон иначе и јас така сум насочен преку нетов да работам повеќе иначе сега работам и 3д па имав еден човек кој му работев за 3 дена една склуптура и така се наоѓа париче ако си снаодлив , а децава што црцорат хаха казжав мора ли па на форумов да пишуваат чувајте си го за вас гледате дека не се фклопувате во бизнисот сериозно друго овдека можете да прашате ако имате нешто неасно околу цените околу веб а не да докажувате нешто што несте во право подобро прашајте и ве молам сите рекламирање само по пп :toe:

Член од
16 февруари 2006
Мислења
459
Поени од реакции
48
1. Обработка на готов темплејт HTML - ~1000 денари
2. Инсталација и подесување на Џумла/Друпал со дополнителни модови со готов темплејт - ~300 денари
3. Детална обработка на темплејт +1000 денари на основната цена
4. Креирање на уникатен темплејт (HTML) ~3000 денари (Flash) ~6000

Сајт на мојот дизајн тим: www.NGDesign.info

P.S Ако не е дозволено тоа што го поставив овој линк ве моалм избришете...Ви благодарам :)

Поздрав до темплејтот што ти го пофалиле на дизајнерските форуми :pos2::pos2::pos2:
Овој темплејт го сретнав кога правев страница за средно , и со кој памет се представуваш дизајнерски тим со преведен флаш и 2 реда текст :nenene:

Член од
7 септември 2008
Мислења
62
Поени од реакции
44
Дали знае некој како да платиме Онлине
во пај пал не постои Македонија како држава и со кредит картичка не е сигурно како ми кажале
и сега барам совети од некој што има искуство ??
каква карта да отворам во банка и дали може со нив да се наплати онлине

сакам да купам веб страна со хостинг од еден странски веб сајт
фала од напред

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Дали знае некој како да платиме Онлине
во пај пал не постои Македонија како држава и со кредит картичка не е сигурно како ми кажале
и сега барам совети од некој што има искуство ??
каква карта да отворам во банка и дали може со нив да се наплати онлине

сакам да купам веб страна со хостинг од еден странски веб сајт
фала од напред
Извади си VisaElectron од УниБанка или ПроКредит или ..... и немаш проблем .. извади си дебитна ...

Kir4e

OdPrilep Ebago
Член од
1 февруари 2007
Мислења
269
Поени од реакции
5
Извади си VisaElectron од УниБанка или ПроКредит или ..... и немаш проблем .. извади си дебитна ...
Od ProKredit ne cini za online Shopping dzabe ke se maltretiras samo :)

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Едно прашанње ако знае некој на интернетов некое место некој сајт за продажба на дизајн значи општо да продадеш некој дизајн сработен од лично тебе пример темплејт ,анимација и сл. поззз

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
623
Едно прашанње ако знае некој на интернетов некое место некој сајт за продажба на дизајн значи општо да продадеш некој дизајн сработен од лично тебе пример темплејт ,анимација и сл. поззз
DeviantART? :)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.861
Поени од реакции
8.251
а кои се цените за графички дазајн во македонија знае некој ??Онака ме интересира
за оние што дизајнираат постери, флаери, визит карти,календари и др

Kajgana Shop

На врв Bottom