Sakas da kazis deka SAD ja gubi mokta a ovie drugive odat napred?I da e taka brat ti nema da bidez ziv ko ce se sluci toa oti za takvo nesto se potrebni najmalku 100 god.
Jas sum pravoslaven Makedonec i poteknuvam od mesto grad kade sto ima samo Makedonci a se imam druzeno i razgovarano na razni temi so Albanciive da ti kazam malku mozebi preteruvaat ama jas licno nemam nisti protiv niv,i ako pocnime realno site da gi gledame rabotite togas ne treba na nieden Makedonec da mu smeta toa sto si zboruvaat Albanski sto citaat samo Albanska literatura i slicno.Deka islamski radikalizam ima kaj Albancite mislam deka ne e tocno,deka se za Golema Albanija i toa vo celost ne e, taka da mozebi ima poedinci sto se uste letaat no na poveketo mu e jasno deka tie se vo Makedonija i treba da rabotat za dobroto na ovaa drzava.
Albancite nikogas ne vojuvale kako drzava protiv nas i otsekogas sme ziveele tuka no nikogas ne posegnale kon nesto sto e nase dodeka pak drugive sosedi iako pravoslavni i demek bratski drzavi celo vreme nesto ni osporuvaat i gledano nanazat vo istorijata celo vreme imaat pretenzii i vojni protiv nas sto gi pravi i se polosi od Albancite vo pogled na nas i kako narod i kako drzava.Jas licno nemam nisto protiv Albancite,neka si imaat svoi prava,neka si ziveat onaka kako sakaat i dokolku e taka nikogas Makedoncite kako narod ne mi se veruva da imaat problem so niv.Mozebi vo minatoto imalo balisti i bandi koi plackale Makedonski sela no toa bile izolirani grupi a ako gledame taka imalo i Makedonski bandi pak sto plackale nivni sela no nisto od dvete strani ne bilo organizirano i ne bilo so poinakva cel t.e zazemajne teritorii ili pokoruvanje na narod,dodeka pak od strana na ostanatrite sosedi imame niza osvojuvacki vojni,podelbi,pa neznam tamu propagandi koi traat seuste i red drugi raboti.Deka odamna postoele i se realnost vo Makedonija i deka gi zasluzuvaat site prava Albancite mozeme jasno da vidime iako napisan pred poveke od 100 godini vo Krusevskiot manifest kade se spomnuvaat kako narod koj treba da gi uziva site prava vo Makedonija.Ne e bitno tolku mnogu za nas koga dosle od kade dosle ili se starosedelci(ILIRI)bitno e deka gi ima vo golem broj i tie se realnost i treba da gi imaat site prava vo ovaa nasa drzava.
Full RESPEKT. Zasluzuvas da ki kazam sto na nieden Makedonec ne sum kazal do deneska, bravo BRATE.
Pa ovoj citat zasluzuva bold i dekoracija so color

Sekoj ti cest na Iskrenosta.:bravo:
Ajde be drugar kazi, iskazi si ja dusata gledam si mnogu napnat pa moze ke ti olesni.
Ako sakas da si bides eden kulturno momce, zatoa bese zaedno so mene baniran 2 dena.
Ti mnogu dobro znaes deka so navredi doppel navreda dobijete od mene. Toa da zapamtite za sekogas , pa kome mu se ceshla dhupkata neka proba.
Pa odgovorot mi bese za poranesniot sto Gnasni kazuva za Albancite.
A ti ne izlezi pred nego kako (presh bafce) kako kazuvate ne mi se teknuva na presh na bafca.
Toa sto se stavi ne pite