Мендух Тачи на ТВ Клан

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
Sakas da kazis deka SAD ja gubi mokta a ovie drugive odat napred?I da e taka brat ti nema da bidez ziv ko ce se sluci toa oti za takvo nesto se potrebni najmalku 100 god.
Jas sum pravoslaven Makedonec i poteknuvam od mesto grad kade sto ima samo Makedonci a se imam druzeno i razgovarano na razni temi so Albanciive da ti kazam malku mozebi preteruvaat ama jas licno nemam nisti protiv niv,i ako pocnime realno site da gi gledame rabotite togas ne treba na nieden Makedonec da mu smeta toa sto si zboruvaat Albanski sto citaat samo Albanska literatura i slicno.Deka islamski radikalizam ima kaj Albancite mislam deka ne e tocno,deka se za Golema Albanija i toa vo celost ne e, taka da mozebi ima poedinci sto se uste letaat no na poveketo mu e jasno deka tie se vo Makedonija i treba da rabotat za dobroto na ovaa drzava.
Albancite nikogas ne vojuvale kako drzava protiv nas i otsekogas sme ziveele tuka no nikogas ne posegnale kon nesto sto e nase dodeka pak drugive sosedi iako pravoslavni i demek bratski drzavi celo vreme nesto ni osporuvaat i gledano nanazat vo istorijata celo vreme imaat pretenzii i vojni protiv nas sto gi pravi i se polosi od Albancite vo pogled na nas i kako narod i kako drzava.Jas licno nemam nisto protiv Albancite,neka si imaat svoi prava,neka si ziveat onaka kako sakaat i dokolku e taka nikogas Makedoncite kako narod ne mi se veruva da imaat problem so niv.Mozebi vo minatoto imalo balisti i bandi koi plackale Makedonski sela no toa bile izolirani grupi a ako gledame taka imalo i Makedonski bandi pak sto plackale nivni sela no nisto od dvete strani ne bilo organizirano i ne bilo so poinakva cel t.e zazemajne teritorii ili pokoruvanje na narod,dodeka pak od strana na ostanatrite sosedi imame niza osvojuvacki vojni,podelbi,pa neznam tamu propagandi koi traat seuste i red drugi raboti.Deka odamna postoele i se realnost vo Makedonija i deka gi zasluzuvaat site prava Albancite mozeme jasno da vidime iako napisan pred poveke od 100 godini vo Krusevskiot manifest kade se spomnuvaat kako narod koj treba da gi uziva site prava vo Makedonija.Ne e bitno tolku mnogu za nas koga dosle od kade dosle ili se starosedelci(ILIRI)bitno e deka gi ima vo golem broj i tie se realnost i treba da gi imaat site prava vo ovaa nasa drzava.

Full RESPEKT. Zasluzuvas da ki kazam sto na nieden Makedonec ne sum kazal do deneska, bravo BRATE.

Pa ovoj citat zasluzuva bold i dekoracija so color:) :)

Sekoj ti cest na Iskrenosta.:bravo:

Ajde be drugar kazi, iskazi si ja dusata gledam si mnogu napnat pa moze ke ti olesni.

Ako sakas da si bides eden kulturno momce, zatoa bese zaedno so mene baniran 2 dena.
Ti mnogu dobro znaes deka so navredi doppel navreda dobijete od mene. Toa da zapamtite za sekogas , pa kome mu se ceshla dhupkata neka proba.

Pa odgovorot mi bese za poranesniot sto Gnasni kazuva za Albancite.

A ti ne izlezi pred nego kako (presh bafce) kako kazuvate ne mi se teknuva na presh na bafca.
Toa sto se stavi ne pite :) :) :)

Sakas da kazis deka SAD ja gubi mokta a ovie drugive odat napred?I da e taka brat ti nema da bidez ziv ko ce se sluci toa oti za takvo nesto se potrebni najmalku 100 god.
Jas sum pravoslaven Makedonec i poteknuvam od mesto grad kade sto ima samo Makedonci a se imam druzeno i razgovarano na razni temi so Albanciive da ti kazam malku mozebi preteruvaat ama jas licno nemam nisti protiv niv,i ako pocnime realno site da gi gledame rabotite togas ne treba na nieden Makedonec da mu smeta toa sto si zboruvaat Albanski sto citaat samo Albanska literatura i slicno.Deka islamski radikalizam ima kaj Albancite mislam deka ne e tocno,deka se za Golema Albanija i toa vo celost ne e, taka da mozebi ima poedinci sto se uste letaat no na poveketo mu e jasno deka tie se vo Makedonija i treba da rabotat za dobroto na ovaa drzava.
Albancite nikogas ne vojuvale kako drzava protiv nas i otsekogas sme ziveele tuka no nikogas ne posegnale kon nesto sto e nase dodeka pak drugive sosedi iako pravoslavni i demek bratski drzavi celo vreme nesto ni osporuvaat i gledano nanazat vo istorijata celo vreme imaat pretenzii i vojni protiv nas sto gi pravi i se polosi od Albancite vo pogled na nas i kako narod i kako drzava.Jas licno nemam nisto protiv Albancite,neka si imaat svoi prava,neka si ziveat onaka kako sakaat i dokolku e taka nikogas Makedoncite kako narod ne mi se veruva da imaat problem so niv.Mozebi vo minatoto imalo balisti i bandi koi plackale Makedonski sela no toa bile izolirani grupi a ako gledame taka imalo i Makedonski bandi pak sto plackale nivni sela no nisto od dvete strani ne bilo organizirano i ne bilo so poinakva cel t.e zazemajne teritorii ili pokoruvanje na narod,dodeka pak od strana na ostanatrite sosedi imame niza osvojuvacki vojni,podelbi,pa neznam tamu propagandi koi traat seuste i red drugi raboti.Deka odamna postoele i se realnost vo Makedonija i deka gi zasluzuvaat site prava Albancite mozeme jasno da vidime iako napisan pred poveke od 100 godini vo Krusevskiot manifest kade se spomnuvaat kako narod koj treba da gi uziva site prava vo Makedonija.Ne e bitno tolku mnogu za nas koga dosle od kade dosle ili se starosedelci(ILIRI)bitno e deka gi ima vo golem broj i tie se realnost i treba da gi imaat site prava vo ovaa nasa drzava.
немаме ние проблеми со нив туку тие имаат со нас,ние сме еден народ кој што може со секого да живее а другите со нас неможат,тоа се сведува на културата што ја имаме веќе 6 000 год а другите е немаат ниту денденес:toe:

немаме ние проблеми со нив туку тие имаат со нас,ние сме еден народ кој што може со секого да живее а другите со нас неможат,тоа се сведува на културата што ја имаме веќе 6 000 год а другите е немаат ниту денденес:toe:

Problemot e ovde. Sto ti ne akceptiras Albanecot kako covek.
Se falis da ti imas kultura a nie nemamo den denes , deka sme nekulturni.
Obvinish dve narodi, kako prvo ne zmees da zboris na ime na site Makedonci (zatoa sto toa e tvoe mislenje), i Albancite gi ponizuvash. Eden cel narod. Toa sto samo ti mislis a ne site Mk na primer skywallker77 mnogu pokulturen od tebe , a i celiot svet ne misli kako tebe.
A toa ja znam 100000% zatoa sto do deneska na 17 drzavi sum bil. I zivim vo srce evropa.
Zatoa bidi pameten. Deneska e 21 vek i budalli nema za zhall.
Ova e DISKRIMINACIA. Ete ja problemot.
Kako prvo pocni sam sebe da korigiras.Pa potoa drugite.
So lagi ne se zivi. Ili ke se zivi vaka so polni komplikaci i dvete narodi ke nemat rahat.
Seka razbere kade e problemot a ?

ТОКМУ ТАКА :bravo:

tuka se raboti za multietnicka drzava koja treba da gi pocituva pravata na site narodi, a ne da gi deklarira kako planinci i da ne im dozvoluva da zborit na majcin jazik.. zatoa vie imate problem :)

Problemot e ovde. Sto ti ne akceptiras Albanecot kako covek.
Se falis da ti imas kultura a nie nemamo den denes , deka sme nekulturni.
Ova e DISKRIMINACIA. Ete ja problemot.
Kako prvo pocni sam sebe da korigiras.Pa potoa drugite.
So lagi ne se zivi. Ili ke se zivi vaka so polni komplikaci i dvete narodi ke nemat rahat.
Seka razbere kade e problemot a ?
Е тука е проблемот што сакав да кажам, дека јас немам проблем со тебе него ти со мене!!!Незнам зошто ти се осеќаш како проблем?Можда и си проблем па затоа!!!

tuka se raboti za multietnicka drzava koja treba da gi pocituva pravata na site narodi, a ne da gi deklarira kako planinci i da ne im dozvoluva da zborit na majcin jazik.. zatoa vie imate problem :)
еве и со тебе да се разберам,јас немам проблем со тебе,изгледа ти имаш со мене!!!

ТОКМУ ТАКА :bravo:

Ete uste eden se pojavi.
Saka so bold da mi se protivi.
Ama za steta so bold samo istinata se pisuva a ne lagite.
Si pogresil.
Ako e taka drugarot ti kazuva deka MK ima 6000 god kultura , abe bravo sekoj vi cest, sto da kazam.
Samo gledaj ja vo tvoj avatar toa soncevite zrakovi kako zastava posle 6000 god uste nikoj ne vi ja priznala.
Sega misli se kade e problemot.
Zasto kulturata nikoj ne vi ja poznava(osim Albancite)

Sto da kazam osven toa ..... nauci ti i tie kako tebe da se pocrvenite malce. Koga lagate.

Е тука е проблемот што сакав да кажам, дека јас немам проблем со тебе него ти со мене!!!Незнам зошто ти се осеќаш како проблем?Можда и си проблем па затоа!!!
ajde ajde ne se vadi.. ubavo ti napomena drugarceto..

Nego koj rece deka 6000 godini nie imame problem megusebe>?

еве и со тебе да се разберам,јас немам проблем со тебе,изгледа ти имаш со мене!!!
културата што ја имаме веќе 6 000 год а другите е немаат ниту денденес

Eeeee da be ete ja tvojata kultura sto mozes slobodno eden cel narod da kazuvas deka se nekulturni.
Abe ti so decava imas rabota ili sto ti e.
Znaes li znaci da kazes za eden cel narod deka se nekulturni a?
Ajde idi na web stranici na igri i zabava poarno. Uste si kili kili kili za mene.

не ја почитувате државата во која живеете,затоа што на сите протести,во сите штабови,установи.... имате многу знамиња а македонското не
заборавате кај сте и што сте разбираш тоа е проблемот,и после тоа ќе ми зборич за култура сите добро ја знаеме вашаа култура
ова не е ништо лично со тебе незнам јас ти какво мислење имаш
јас немам никаков проблем со вас вие имате со нас затоа се појавува омраза затоа што вие плачете за глупости цело време

темава
Мендух Тачи на ТВ Клан
затоа погледни го клипот најверојатно си го гледал и се треба да ти стане јасно нема потреба од понатамошна дискусија негирање на нешто или спротиставени ставови :pos2:

Full RESPEKT. Zasluzuvas da ki kazam sto na nieden Makedonec ne sum kazal do deneska, bravo BRATE.

Pa ovoj citat zasluzuva bold i dekoracija so color:) :)

Sekoj ti cest na Iskrenosta.:bravo:

Ako sakas da si bides eden kulturno momce, zatoa bese zaedno so mene baniran 2 dena.
Ti mnogu dobro znaes deka so navredi doppel navreda dobijete od mene. Toa da zapamtite za sekogas , pa kome mu se ceshla dhupkata neka proba.

Pa odgovorot mi bese za poranesniot sto Gnasni kazuva za Albancite.

A ti ne izlezi pred nego kako (presh bafce) kako kazuvate ne mi se teknuva na presh na bafca.
Toa sto se stavi ne pite :) :) :)

So sto te navrediv? Samo te prasav cisto onaka da slusnam sto imas da kazes, i prethodno ne te navrediv koga me baniraa ama ne sakam da se zalam za toa pomina, a i togas ti rekov i sega ke ti kazam prvo ocigledno ne razbiras sto lugeto pisuvaat i sto sakaat da kazat vtoro ti si toj sto celo vreme sve nesto se zakanuvas i sakas da pokazvis nekoja sila a sakas tuka da zborvis za kultura. Mislis deka nekoj ti se plasi? ne be si se zaebal.

Eeeee da be ete ja tvojata kultura sto mozes slobodno eden cel narod da kazuvas deka se nekulturni.
Abe ti so decava imas rabota ili sto ti e.
Znaes li znaci da kazes za eden cel narod deka se nekulturni a?
Ajde idi na web stranici na igri i zabava poarno. Uste si kili kili kili za mene.

Абе културо даа почни со мак фонт да пишуваш очи ми истера ова латиницава а и на секој 2 пост ти ке*аш:tapp::tapp:

не ја почитувате државата во која живеете,затоа што на сите протести,во сите штабови,установи.... имате многу знамиња а македонското не
заборавате кај сте и што сте разбираш тоа е проблемот,и после тоа ќе ми зборич за култура сите добро ја знаеме вашаа култура
ова не е ништо лично со тебе незнам јас ти какво мислење имаш
јас немам никаков проблем со вас вие имате со нас затоа се појавува омраза затоа што вие плачете за глупости цело време

EJ bre mnogu dobro i u pravo si. Sve pravo samo na vrv krivo kazuvat starite ama ti si kazal vaka; Sve krivo na vrv pravo si kazuval.

Da se postuva edna drzva treba sigurno, ama i drzavata ke gi postuva svoite drzavnici. (Gradjani) bez razlika na etnicki pripadnost.

So sto te navrediv? Samo te prasav cisto onaka da slusnam sto imas da kazes, i prethodno ne te navrediv koga me baniraa ama ne sakam da se zalam za toa pomina, a i togas ti rekov i sega ke ti kazam prvo ocigledno ne razbiras sto lugeto pisuvaat i sto sakaat da kazat vtoro ti si toj sto celo vreme sve nesto se zakanuvas i sakas da pokazvis nekoja sila a sakas tuka da zborvis za kultura. Mislis deka nekoj ti se plasi? Ne be si se zaebal.

па тоа е таа нивна култура што на сите ни е јасна :pos2:
заканување,омаложување глупости
они тоа не го читаат од нас така да нека размисли малце

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom