Picasso`
Schizophrenic!
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 4.149
- Поени од реакции
- 197
Еј,еј,еј...полека.Ние зборуваме за Али Ахмети 2001-денес,а не за нешто што се случило пред 500,1000,2000 г.Додека не го видам јас Али на прес позади него да има и македонско знаме,пред седиштето да има исто така мак. знаме,на секој нивни конгрес да се пее македонска химна,јас Али го сметам дека е против соживот.И немој со муабети дека знамето и химната Албанците не ги чуствувале за свои.Тие се симболите сакале или не.
Бош бош бош...
Многу глупости не вреди да се чита.
Али се залага за соживот додека е во позиција, кога ќе треба да собира пак поени кај рајата ќе го сврти пак добропознатиот став, истото што сега го прави Тачи. Само за потсетување, кога доби Вмро и требаше да коалицира со ДПА(барем така си планираше ДПА) нивните симпатизери и покрај поразот од ДУИ скандираа ВМРО-ДПМНЕ низ улиците на Тетово, што значи се се сведува на собирање поени и политики и на никого не му чуе за народот.
Втора работа, да не се навраќам погоре да те цитирам околу читањето исклучиво албанска литература од локалните албанци и индиферентноста према македонската, како е можно после толку прочитана литература истите да не си го знаат сопствениот литературен јазик и да се чудат за што се збори на предавањата кога доаѓа професор од Албанија да им предава на идните академски граѓани?
Можеби тука е причината поради која г-нот што го нагрдил Тачи за создавање меѓуетничка нетрпеливост или како веќ, зошто овие албанци што живеат на оваа територија не ги чувствува како свои браќа? :smir:
И ова се глупости кои не требало да ги читам, ама еве сум ги прочитал.
Замисли да посакаа Американците да ја нема Македонијава, не знам тогаш, колку само ќе дадеше и ти другите, и знаме, и јазик, и грбови, и стомаци...

Глупости до глупости, што наликува на вака закржлавени форумски ликови, еден до еден.
Албанците оти читале Албанска литература не знаеле да зборуваат албански јазик... Ој ти куре по муре... :baeh:
Не за друго, ги срамите асалните Македонци...