Теории на заговор vs. Coincidence theory

• Креатор на темата Креатор на темата Toecutter
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто се напуштаат официјалните верзии за кои има доста докази и логика и се оди на нешто друго?!
Зошто мора се да е конспираси, а не коинсиденс?!
хахаха , правото прашање.
Знаеш зошто?
Затоа што тоа е вистината.:toe:
Крсти го како сакаш , конспираси или незнам како.
И знаеш што не е тоа конспираси теорија него конспираси факти.
Еве ти ја вистината пред очи
Ако си слеп што да ти правам

--- надополнето ---

А со пирамидите имаш милион докази дека не се градени од оваа цивилизација , а нула докази дека се градени од Египканите пред (што знам 5000 год. заборавив која е официјалната верзија од Вики-лажотија).

abe Igore deckoto ne znae angliski ..pred ocite mu e vistinata on seuste mu veruva na Al Gore

i naglasuvam ..ova e posledniot govor na Kenedi pred da mu go rasturat mozokot

ama Human ke kaze ..ne beeeee toa e Lee Harvey Oswald ...najprecizniot i najbrziot strelec vo istorijata na covestvoto :pos2:

abe Igore deckoto ne znae angliski ..pred ocite mu e vistinata on seuste mu veruva na Al Gore

i naglasuvam ..ova e posledniot govor na Kenedi pred da mu go rasturat mozokot

ama Human ke kaze ..ne beeeee toa e Lee Harvey Oswald ...najprecizniot i najbrziot strelec vo istorijata na covestvoto :pos2:
Како прво, за Кенеди немам ништо спомнато.
Како второ, не ми даде никакви одговори за темата Глобално затоплување, не одговори на моите постови, туку само кукање дека уште сум верувал во тоа дека е предизвикано од човекот. Контра докази нема.
Како трето темата 9/11, се уште чекам таму одговори (можеби не од тебе Фајрвол) на доста логични прашања.
Како четврто, пред овој пост, прашав и пак прашувам Фајрвол:
Пирамидите се од вонземјани или од напредна цивилизација изградени?
Слетавме на Месечината или таму имаме подземни лаборатории?
Светот го владеат рептили, НВО, вонземјани или сатаната?
Како петто, според религиозните луѓе светот го создал Бог, зошто да не му веруваме нив?
Како шесто, на темата за вонземјани немаш одговорено на доста логични прашања.
Како седмо, и Путин беше припадник на КГБ, (знае Фајрвол зошто зборувам) па што ако Мусолини бил припадник на разузнавачката служба на Англија? -Тоа е еден од полесните начини да се дојде на власт.
Како осмо, имам кажано и пак..... секогаш постои некој кој ќе профитира од некоја ситуација.....еве конкретно со свинскиот грип. Епидемии постоеле од секогаш и ќе постојат. Што е чудно што некој профитирал!?
Како деветто, можеш да престанеш да ме споменуваш ви секој пост без контра докази за тоа што јас го тврдам.
Како десетто, прочитај и нешто надвор од тие конспираси теории и извади ја тоа фолијата...... погледни го светот поинаку.

--- надополнето ---

Како единаесетто, одговори на постот, па прочитај го единаесеттово:
Знам дека ќе ме цитираш само за десеттото. :)

Немало никаква потреба да ја остават на раат германската индустрија.

И не ја Оставија-ја десеткуваа!!

Паралелно можеле да ги бомбардираат и логорите.

МОЖЕЛЕ?????

Јас мислам стручни лица ги планирале тие воздушни операции-НЕ ТИ,оттука не кажувај што можеле а што не.

Дрезден бил однапред осуден.
Класичен пример за најтежок вид воен

злочин,кој единствено може да се мери со оној во Нанкинг,Кина.

Не бе...Токио...НАПАЛМОТ:)

Дрезден...цивилите биле колатерална штета?

ДА!

Тоа е Технички термин за ДЕМОРАЛИЗИРАЊЕ-зарем подобри беа нацистите???

И де не си јасен малце ја и предвреме кажав

--- надополнето ---

е дека дрезден беше МАСАКР врз цивили.

СЕПАК-имај предвид комуникациски центри БЕА УНИШТЕНИ,А по Дрезден дезертирањето во Наци-армијата забележа....пораст:)

--- надополнето ---

Зошто се напуштаат официјалните верзии за кои има доста докази и логика и се оди на нешто друго?!

ПРОФИТ-на сметка на ФОЛИЈАШИТЕ.

Пак Исто:)

Овие ако сакаат да најдат конспираси ВЕРУЈ ќе најдат и во прдежот на путин и дисперзијата на честиците од истиот(преку видео):)

Еве им....

Како прво, за Кенеди немам ништо спомнато.
Како второ, не ми даде никакви одговори за темата Глобално затоплување, не одговори на моите постови, туку само кукање дека уште сум верувал во тоа дека е предизвикано од човекот. Контра докази нема.
Како трето темата 9/11, се уште чекам таму одговори (можеби не од тебе Фајрвол) на доста логични прашања.
Како четврто, пред овој пост, прашав и пак прашувам Фајрвол:
Пирамидите се од вонземјани или од напредна цивилизација изградени?
Слетавме на Месечината или таму имаме подземни лаборатории?
Светот го владеат рептили, НВО, вонземјани или сатаната?
Како петто, според религиозните луѓе светот го создал Бог, зошто да не му веруваме нив?
Како шесто, на темата за вонземјани немаш одговорено на доста логични прашања.
Како седмо, и Путин беше припадник на КГБ, (знае Фајрвол зошто зборувам) па што ако Мусолини бил припадник на разузнавачката служба на Англија? -Тоа е еден од полесните начини да се дојде на власт.
Како осмо, имам кажано и пак..... секогаш постои некој кој ќе профитира од некоја ситуација.....еве конкретно со свинскиот грип. Епидемии постоеле од секогаш и ќе постојат. Што е чудно што некој профитирал!?
Како деветто, можеш да престанеш да ме споменуваш ви секој пост без контра докази за тоа што јас го тврдам.
Како десетто, прочитај и нешто надвор од тие конспираси теории и извади ја тоа фолијата...... погледни го светот поинаку.

--- надополнето ---

Како единаесетто, одговори на постот, па прочитај го единаесеттово:
Знам дека ќе ме цитираш само за десеттото. :)

kako prvo ...Kenedi go nemas spomnato zatoa sto ne mozes da dades soodveten detski odgovor ...toj vo posledniot govor ti kazuva otvoreno i javno i vo faca na takvite slepci kako tebe za tajnite drustva sto se navlezeni vo site pori na SAD .

kako vtoro za ovaa tema izleze golem skandal vo svetot narecen Climate Gate i imase mnogu ostavki od vrvni klimatski naucnici i nemoj da lazes deka ne sum ti odgovaral ..imam milion postovi na ovaa tema tokmu tuka od ovaa od mene otvorena tema ..OVDE SE KE NAJDES ----> http://forum.kajgana.com/showthread...%EC%E0%F2%E0+%EB%E0%E3%E0+%ED%E0+20+%E2%E5%EA

treto ..tuka ne se zamaram imas tema kade imam napisano mnogu postovi i postaveno iljadnici dokazi za toa deka 9/11 e inside job ...i malite deca ne veruvaat poveke na oficijlanta teorija za 19 teroristi so nozovi ..i kako NORAD otkazal da funkcionira i uste MNOGU drugi raboti ...treba da se zasramis sto veruvas deka pesterski covek moze da izvrsi takov napad

kako cetvrto ne sum mnogu invovliran vo temata za piramidite i tuka nemam nekoe moe crvsto mislenje sto se zabelezuva i vo soodvetnata tema zatoa sum otvoren i samo sum obicen nabljuduvac na taa tema .Jas sozdavam moe mislenje ne kako tebe od istorija za 8 odd ili od ljada zosto i iljada zatoa, jas prvo gi sogleduvam site teorii i dokazi sto mi se dostapni pa potoa si sozdavam moe mislenje i so toa kakvo e go prenesuvam ovde na forumot.

kako petto i jas ne znam koj so sigurnost go vladee svetot i nikade vo moite postovi ne tvrdam reptili go vladeat ...vonzemjani ...ama so sigurnost moze da ti potvrdam deka toa ne e Obama, Sarcozy, Medvedev,SAD,RUSIJA,Kina..odnosno oficijalnite lica sto gi gledas na tvojot televizor
kako petto ne sum religiozen covek i so fakti mozam da ti potvrdam deka religijata ima poveke krv na sebe otkolku site Hitleri ,Stalini i Mao Ce tungovci zaedno ...

kako sesto ..na temata vonzemjani ako gi sledis moite postovi postavuvam izjavi od poranesni rabotnici na NASA, Vojnici , ministri za odbrana na "seriozni " zemji , presedateli na astronomski drustva , vrvni astrnomi , Astronauti ....i nikade ne gi spomenuvam 13 te milioni svedostva od 1930 navaka od "obicni" luge

kako sedmo Putin e Rusin a KGB e ruska razuzunavacka agencija a MI- 5 e Angliska a Musolini e Italijanec i Italija e neprijatel na Anglija vo vtorata svetska vojna ...i nemoj da mi zboris logika ona ova .ova pod sedmo ti e cista glupost i nema nikakva logika(ne se blamiraj)

kako osmo toa bese Pandemija ama lazna Pandemija 4000 mrtvi vo celiot svet a SZO proglasi Pandemija (poveke umiraaat od alergija od kikiritki) ...i taka golemite Farmacevtski kompanii pocnaa da gi prodavaat svoite vakcini koi ovde za sreka vo Makedonija lugeto ne gi zemaa vo golem broj brlagodarenie na internetot i informiranosta) no sepak Makedonija gi kupi(od nasite dzepovi preku danocni obvrznici) ..znaci imase samo finansika steta . jas za ova trubev od januari minatata godina sto mozes da vidis po moite postovi na soosdvetnata tema vo Zdravje .... sega sekoj znae deka pandemijata bese laga ..i nekoi naucnici ke odgovaraat , onie svrzanite so BIG Pharma. Isto e cudno nekoj da profitira od tvojot dzepot na smetka na zdravjeto na lugeto a? ova vistinski covek ne go pisuva ..sepak se nadevam deka si covek...

kako deveto ke mozes li da prestanes da pisuvas na temi od koi nemas nikakva vrska i najmalku znaenje i ovde da ja zalazuvas pomladata generacija ..postarata sekako ne ti veruva ..jas ne sum postavuval dokazi? ..jas imam postaveno iljadnici dokazi ..ti ne postavuvas nisto !!! ti samo postavuvas nekoi slikicki od motika i tvoite odgovori se bezlicni od tipot ..ova nema logika ...bla bla

i deseto, dojdi na kafe da mi ja vidis mojta biblioteka pa i ke ti dadam nekoja kniga od mene poklon ...na srpski ...ako dotogas ne naucis anglsiki

Фактите.... тоа е интересна работа, кој како сака ги толкува.
Еве случајот со пирамидите, исто како што за некои има логика да ги граделе напредни цивилизации, за некој има логика да ги граделе вонземјани (поставеноста, соодносот со некои ѕвезди итн..).
И сега? Вонземјаните, напредна цивилизација или Египќаните?! Логичности и нелогичности има во сите...

Или еве случајот со Месечината, едни тврдат дека таму има подземни лаборатории (последниот случај која НАСА испука проектил кон Месечината за истражување, некои конспираси теоретичари тврдеа дека ги уништуваат тоа лабораториите) други тврдат дека никогаш не сме слетале, а трети пак дека само Аполо 11 не слетал...
И? На кој да веруваме?!

Официјалните верзии и тие што ги поддржуваат не оставаат простор за поинакво мислење.
Се додека не стане толку очигледно.
Во минатите векови постоело кривично дело “вештичарење“ кое повлекувало смртна казна.
Како доказ се земале изјави од луѓе кои наводно сведочеле како дотичната особа на која и се суди лета на метла,се ебе со ѓаволот,киднапира и готви деца,прави маѓии...
Доволно било и некој поп да каже дека особата е оспедната од лукавиот...
Чувањето на црна мачка можело и се користело како доказ за служење на темните сили од пеколот.
Таква била официјалната верзија.
Жртвите тврделе дека мачките ги чувале за да ловат глувци и стаорци.Тоа им била логиката.
Иако официјалната верзија била - каква што била...
Тоа бил официјален став.Колку и денес да ни изгледа апсурдно и нелогично.
Официјалната верзија била таква и луѓето верувале во тоа.
Милиони луѓе,претежно жени биле бесени,им била сечена главата,биле черечени,мачени...
Оваа верзија веројатно и ти доколку би живеел во тоа време би ја поддржал.
Така е кажано и толку.
Тоа е лоботомија.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ipse-dixitism

Терминот заговор го имаш и во правосудниот систем...
Заговор за вршење кривично дело,кражба,убиство...

Дали нешто е случајно или не зависи од случај до случај.
Обично кога во игра се власт,моќ,интереси...случајноста е ретка...

kako prvo ...Kenedi go nemas spomnato zatoa sto ne mozes da dades soodveten detski odgovor ...toj vo posledniot govor ti kazuva otvoreno i javno i vo faca na takvite slepci kako tebe za tajnite drustva sto se navlezeni vo site pori na SAD .

kako vtoro za ovaa tema izleze golem skandal vo svetot narecen Climate Gate i imase mnogu ostavki od vrvni klimatski naucnici i nemoj da lazes deka ne sum ti odgovaral ..imam milion postovi na ovaa tema tokmu tuka od ovaa od mene otvorena tema ..OVDE SE KE NAJDES ----> http://forum.kajgana.com/showthread...%EC%E0%F2%E0+%EB%E0%E3%E0+%ED%E0+20+%E2%E5%EA

treto ..tuka ne se zamaram imas tema kade imam napisano mnogu postovi i postaveno iljadnici dokazi za toa deka 9/11 e inside job ...i malite deca ne veruvaat poveke na oficijlanta teorija za 19 teroristi so nozovi ..i kako NORAD otkazal da funkcionira i uste MNOGU drugi raboti ...treba da se zasramis sto veruvas deka pesterski covek moze da izvrsi takov napad

kako cetvrto ne sum mnogu invovliran vo temata za piramidite i tuka nemam nekoe moe crvsto mislenje sto se zabelezuva i vo soodvetnata tema zatoa sum otvoren i samo sum obicen nabljuduvac na taa tema .Jas sozdavam moe mislenje ne kako tebe od istorija za 8 odd ili od ljada zosto i iljada zatoa, jas prvo gi sogleduvam site teorii i dokazi sto mi se dostapni pa potoa si sozdavam moe mislenje i so toa kakvo e go prenesuvam ovde na forumot.

kako petto i jas ne znam koj so sigurnost go vladee svetot i nikade vo moite postovi ne tvrdam reptili go vladeat ...vonzemjani ...ama so sigurnost moze da ti potvrdam deka toa ne e Obama, Sarcozy, Medvedev,SAD,RUSIJA,Kina..odnosno oficijalnite lica sto gi gledas na tvojot televizor
kako petto ne sum religiozen covek i so fakti mozam da ti potvrdam deka religijata ima poveke krv na sebe otkolku site Hitleri ,Stalini i Mao Ce tungovci zaedno ...

kako sesto ..na temata vonzemjani ako gi sledis moite postovi postavuvam izjavi od poranesni rabotnici na NASA, Vojnici , ministri za odbrana na "seriozni " zemji , presedateli na astronomski drustva , vrvni astrnomi , Astronauti ....i nikade ne gi spomenuvam 13 te milioni svedostva od 1930 navaka od "obicni" luge

kako sedmo Putin e Rusin a KGB e ruska razuzunavacka agencija a MI- 5 e Angliska a Musolini e Italijanec i Italija e neprijatel na Anglija vo vtorata svetska vojna ...i nemoj da mi zboris logika ona ova .ova pod sedmo ti e cista glupost i nema nikakva logika(ne se blamiraj)

kako osmo toa bese Pandemija ama lazna Pandemija 4000 mrtvi vo celiot svet a SZO proglasi Pandemija (poveke umiraaat od alergija od kikiritki) ...i taka golemite Farmacevtski kompanii pocnaa da gi prodavaat svoite vakcini koi ovde za sreka vo Makedonija lugeto ne gi zemaa vo golem broj brlagodarenie na internetot i informiranosta) no sepak Makedonija gi kupi(od nasite dzepovi preku danocni obvrznici) ..znaci imase samo finansika steta . jas za ova trubev od januari minatata godina sto mozes da vidis po moite postovi na soosdvetnata tema vo Zdravje .... sega sekoj znae deka pandemijata bese laga ..i nekoi naucnici ke odgovaraat , onie svrzanite so BIG Pharma. Isto e cudno nekoj da profitira od tvojot dzepot na smetka na zdravjeto na lugeto a? ova vistinski covek ne go pisuva ..sepak se nadevam deka si covek...

kako deveto ke mozes li da prestanes da pisuvas na temi od koi nemas nikakva vrska i najmalku znaenje i ovde da ja zalazuvas pomladata generacija ..postarata sekako ne ti veruva ..jas ne sum postavuval dokazi? ..jas imam postaveno iljadnici dokazi ..ti ne postavuvas nisto !!! ti samo postavuvas nekoi slikicki od motika i tvoite odgovori se bezlicni od tipot ..ova nema logika ...bla bla

i deseto, dojdi na kafe da mi ja vidis mojta biblioteka pa i ke ti dadam nekoja kniga od mene poklon ...na srpski ...ako dotogas ne naucis anglsiki

1. Не ме интересирало тоа што се случило за Кенеди и за тоа немам став околу тоа. Иако знам дека кружат безброј теории дека бил убиен од ЦИА, КГБ, мафијата, one man action, Евреите, илуминатите, Чак Норис и многу други... Впрочем, за еден настан освен официјалната постојат и 3-4 па и повеќе други теории.

2. Имаме дискутирано за Глобалното затоплување и неможноста толку многу глечери и мраз да се стопат за кусо време (пола век) благодарејќи само на природните промени. И интересното е, како баш токму сега да се затоплува Земјата природно?

3. Имам поставено логични прашања на таа тема на кои нема одговор, еве едно од нив:
Доколку самите САД си ги имаат срушено кулите, каде нашле луѓе кои свесно ќе удрат со авионите во зградите, знаејќи дека одат во смрт носејќи илјадници со нив?

4. ОК, можноста за постоење на дамнешна напредна цивилизација не ја отфрлам, иако има доста нелогичности, како и логичности за оние кои тврдат дека се градени од вонземјани.

5. Од тоа што можам да видам не е можно неколку луѓе да го владеат светот. Мислам да управуваат со се. А тоа што Обама има "обрвски" кон своите донатори кои го донесле на тоа место е друго...

6. За вонземјаните и нивните договори со овдешни Влади мислам дека е смешно и мислам дека и ти го знаеш тоа. :)

7. Сакав да ти кажам дека нема врска тоа што бил некој си агент, всушност со тоа полесно се доаѓа до позиција. Можам и јас да бидам агент на Грција, ама ако ми се даде прилика за власт, тогаш ќе војувам против Грците.

8. Од историска гледна точка, пандемии имали отсекогаш и ќе има. Е сега тоа што некој ќе профитира од тоа е друго. Вирусот не е создаден вештачки.

9. Не можам да престанам да пишувам на вакви теми додека некој шири невистини и нелогичности, во најмала рака без докази. Тоа навистина нема смисла, и во тоа нема да верува никој кој добро познава некои работи, а обично знае да постави по некое прашање на кое нема одговор. :) Без лутење.

10. Сега ќе звучам како Тоекатер.... ај по облог дека го знам англискиот јазик...... дај ми текст и ако не го преведам го бришам профилот, ама ако го преведам ти го бришиш. Бива?

^ На постот од Тоекатер ќе одговорам подоцна....Have to go... :)

5. Од тоа што можам да видам не е можно неколку луѓе да го владеат светот. Мислам да управуваат со се. А тоа што Обама има "обрвски" кон своите донатори кои го донесле на тоа место е друго...

Обама нема никакви Обврски,ниту писмено ниту по каков и да е Основ,и на крај краеви СИТЕ партиски ЛОБОТОМИРАНИ донираат).

Инаку прочитајте ДАЛИ претседателот на САД е КУКЛА

There are not that many people who are not familiar with the concept of the “Nuclear Briefcase” or “Nuclear Button.” They were invented by Russian journalists working with international issues. They spoke good English, and when they came across a picture of the American President accompanied by an officer with a leather bag, they noticed the caption: Nuclear Football, President's Emergency Satchel, The Button. They read it and began thinking about an appropriate translation. “Nuclear football” did not sound well and was not clear. “President's Emergency Satchel” was a bit better. “The Button” was too drab. They thought a little more, broke the names down, mixed them back together and came up with the “Nuclear Briefcase” and “Nuclear Button,” short and politically correct. It was technically correct as well.

Pioneer Eisenhower

Nuclear Briefcase (NB) was first invented by the Americans.

Devices similar to NB appeared in the US under President Eisenhower (1953 - 1961). At the time, the US had 300 nuclear bombs against the Soviet Union’s 10.

The system took its current shape during the Caribbean crisis, when Kennedy developed doubts about the nuclear arsenal being under his control. He was pressed by both military and civilian people from his administration, who demanded that he “punishes those Russian commies.” First of all, he was concerned that the order regarding a nuclear strike could be given without his consent. Second, he worried that even if such order was necessary, he may not be able to give it without being at the control point. As a result, the nuclear briefcase was invented. Since then, only the US President can order to launch a nuclear missile, even from his own bedroom. Provided his has the nuclear briefcase handy.

“White Yankee”

What does the American nuclear briefcase look like? What is inside?

Generally, the contents and action mechanism are a state secret, but some information is available. This is a black leather bag with a heavy-duty titanium briefcase inside made by Zero Halliburton. The briefcase has a combination lock, weights 39.7lbs and is 17.7x13.8x9.8 inches.

The briefcase is guarded by the President’s special assistant 24/7. It is attached to the assistant’s wrist with a special cord-bracelet. Five such assistants working in shifts are recruited from the US Army and Coastal Guard. The assistants have to pass a rigid background check, and the highest clearance is called “White Yankee.” The assistants are armed, entitled to fire to effect and have to be near the President at all times. The assistant with the nuclear briefcase always stands near the President, walks next to him or sits near him on an airplane, helicopter or in a car. They are the President’s shadows.

The older Bush once left a tennis court in Los Angeles, and the “man in a uniform” had to catch him in a taxi. Clinton outran the rest of the Presidents when he left his special assistant in the middle of the street on the day of the celebration 50-year anniversary of NATO in Washington in 1999. The poor assistant had to run after him for 15 minutes, the heavy briefcase in hand. He did catch him, proving to be an excellent athlete. Clinton’s press secretary Joe Lockhart had to spend some time calming down scared Americans: “Things happen, but we are all safe.”
...од спална може да лансира нуклеарки:).....ај ќерата велат бил кукла...ццц

2. Имаме дискутирано за Глобалното затоплување и неможноста толку многу глечери и мраз да се стопат за кусо време (пола век) благодарејќи само на природните промени. И интересното е, како баш токму сега да се затоплува Земјата природно?

После индустриската револуција имаме Ц02 невиден раст,башка озонот.... ефект стаклена градина научен-ако некој има фолии на глава ил параноја од ХААРП нема помош хуман....тешко

8. Од историска гледна точка, пандемии имали отсекогаш и ќе има. Е сега тоа што некој ќе профитира од тоа е друго. Вирусот не е создаден вештачки.

И профитот е ХИПЕРБОЛИЗИРАН т.е Процентуално иако масовно производство сепак ТРОШОЦИТЕ за развој за СТУДИИ ги утнуваат нивните тези....конкретно баш за вакциниве.

И да Пандемии имало и ЌЕ ИМА и патем составот на вакцината против грип се менува на секои 5 години-причина ВИРУС:)
(не банкар!)

3. Имам поставено логични прашања на таа тема на кои нема одговор, еве едно од нив:
Доколку самите САД си ги имаат срушено кулите, каде нашле луѓе кои свесно ќе удрат со авионите во зградите, знаејќи дека одат во смрт носејќи илјадници со нив?

Ами Кој експлозив користен,кофга,поставен КАКО не приметиле(а има луѓе ПЛАТЕНИ за тоа)Каде имаме доказ за ЕКСПЛОЗИЈА од тој и тој ЕКСПЛОЗИВ по било КОЈ индикатор(Остава траги,треба огромна количина,ако е експлозив пола менхетн ќе беше ЕВАКУИРАН бидејќи само бајпродуктите од експлозивот ќе бидат ОТРОВНИ!!),каде се доказите за експлозив????

ПОДМОЛНА НАВРЕДА!!!!

Подмолна навреда кон САД и Кон семејствата на загинатите со ЕДНА ЦЕЛ-ПРОФИТ!!!!!!

Ете кои ПРОФИТИРААТ!!!!(конспираси имбецилните организации каде рајата Донира-хаха а ПРОТИВ банки се).:tapp::tapp::tapp:

9. Не можам да престанам да пишувам на вакви теми додека некој шири невистини и нелогичности, во најмала рака без докази. Тоа навистина нема смисла, и во тоа нема да верува никој кој добро познава некои работи, а обично знае да постави по некое прашање на кое нема одговор. :) Без лутење.

БРАВО!!!!:helou:

MK ULTRA CIA MIND CONTROL ...citni malku ,istrazuvaj za toa

И не ја Оставија-ја десеткуваа!!

МОЖЕЛЕ?????

Јас мислам стручни лица ги планирале тие воздушни операции-НЕ ТИ,оттука не кажувај што можеле а што не.

Не бе...Токио...НАПАЛМОТ:)

ДА!

Тоа е Технички термин за ДЕМОРАЛИЗИРАЊЕ-зарем подобри беа нацистите???

И де не си јасен малце ја и предвреме кажав

--- надополнето ---

СЕПАК-имај предвид комуникациски центри БЕА УНИШТЕНИ,А по Дрезден дезертирањето во Наци-армијата забележа....пораст:)

--- надополнето ---

ПРОФИТ-на сметка на ФОЛИЈАШИТЕ.

Пак Исто:)

Овие ако сакаат да најдат конспираси ВЕРУЈ ќе најдат и во прдежот на путин и дисперзијата на честиците од истиот(преку видео):)

Еве им....

:pos2:

Стручни лица без сомнение...
Истите тие лица кои организирале напади врз логори.
Напади од низкок лет над логори веќе имало.
Но логори за воени заробеници...и затвори...
Не и врз концентрационите логори.
Можело или не? :)

Кои комункациски центри???
Веројатно поштата во Дрезден...:pos2:
Или телефоните од дуќаните во центарот на Дрезден...

И профитот е ХИПЕРБОЛИЗИРАН т.е Процентуално иако масовно производство сепак ТРОШОЦИТЕ за развој за СТУДИИ ги утнуваат нивните тези....конкретно баш за вакциниве.

И да Пандемии имало и ЌЕ ИМА и патем составот на вакцината против грип се менува на секои 5 години-причина ВИРУС:)
(не банкар!)

Ами Кој експлозив користен,кофга,поставен КАКО не приметиле(а има луѓе ПЛАТЕНИ за тоа)Каде имаме доказ за ЕКСПЛОЗИЈА од тој и тој ЕКСПЛОЗИВ по било КОЈ индикатор(Остава траги,треба огромна количина,ако е експлозив пола менхетн ќе беше ЕВАКУИРАН бидејќи само бајпродуктите од експлозивот ќе бидат ОТРОВНИ!!),каде се доказите за експлозив????

ПОДМОЛНА НАВРЕДА!!!!

Подмолна навреда кон САД и Кон семејствата на загинатите со ЕДНА ЦЕЛ-ПРОФИТ!!!!!!

Ете кои ПРОФИТИРААТ!!!!(конспираси имбецилните организации каде рајата Донира-хаха а ПРОТИВ банки се).:tapp::tapp::tapp:

БРАВО!!!!:helou:

Пандемии имало и ќе има?
Каква пандемија бе хахахха
Таа завера веќе се разјасни и све околу неа е јасно.

Even doctors are now calling the pandemic a complete hoax. As reported on FoxNews, Dr. Wolfgang Wodarg, a leading health authority in Europe, says that drug companies "organized a 'campaign of panic' to put pressure on the World Health Organization (WHO) to declare a pandemic. He believes it is 'one of the greatest medicine scandals of the century,' and he has called for an inquiry." (http://www.foxnews.com/story/0,2933...)

H1N1 swine flu was never dangerous, and it never should have been escalated to a level-six pandemic in the first place. It was all a big marketing scam whose purpose was to simply sell vaccines. (And the CDC and WHO were in on it...)

And it worked! Big Pharma made out with billions of dollars in profits for a useless vaccine that's now being dumped by the truck load. These vaccines were, of course, paid for with taxpayer dollars, making the Great Swine Flu Hoax of 2009 nothing more than an elaborate financial scam whose goal was to transfer wealth from the People to the shareholders of Big Pharma.

In just the fourth quarter of 2009, GlaxoSmithKline shipped $1.4 billion worth of vaccines. (http://www.reuters.com/article/idUS...)

That's $1.4 billion worth of taxpayer dollars, by the way. Dollars that could have been spent on nutrition or real health education. $1.4 billion worth of free vitamin D supplements would have done far more to protect public health than vaccines could ever hope to accomplish.

Каков е профитот? Хиперболизиран?
Трошоците за развој на студии? :pos2:

Инакууу..каква навреда?
Семејствата на загинатите ги навредува официјалната верзија за 9-11...
И тие се организираат,сведочат и се трудат да се дојде до вистината...
Повторно луѓе кои биле на лице место сведочат и кажуваат за нелогичностите на официјалната верзија.
Да повториме,како и во претходните случаи...
Луѓе кои биле директно на местото на настанот и преживеле сето тоа што се случило самите си кажуваат...
Нивниот став е тој...
Штета што не го посетуваат форумов...:pos2:

И шо сега ?
Дрезденските жртви се колатерална штета?
Милионите жртви на холокаустот биле безвредни?
Свинскиот грип беше пандемија?
Полска ја нападна Германија?
Земјата е рамна?
Ја носат 4 китови на грб?
Вештерките роварат против богоугодната раја заедно со лукавиот?
За епидемиите на Чума и Колера е крив ѓаволот?
Летањето со машини потешки од воздухот е невозможно?
Нема лек за маларија?
А за ТБЦ?

It`s the DEVIIIIILLLLLLl :vozbud:

9/10 од официјалните верзии од минатото сега служат за потсмев.

Ваквиот начин на размислување довел до смрт на милијарди луѓе.
Науката и медицината со векови биле контролирани од официјалната верзија во која Ѓаволот,гревовите човекови и некакви демони и некаков „лош воздух„ биле причина за болештините кои ја десеткувале рајата во тие времиња.
Се додека тие официјални верзии не биле отфрлени и она што било логично и очигледно конечно добило право на глас.
А со тоа и спас за милијарди луѓе.

Официјалните верзии и тие што ги поддржуваат не оставаат простор за поинакво мислење.
Се додека не стане толку очигледно.
Во минатите векови постоело кривично дело “вештичарење“ кое повлекувало смртна казна.
Како доказ се земале изјави од луѓе кои наводно сведочеле како дотичната особа на која и се суди лета на метла,се ебе со ѓаволот,киднапира и готви деца,прави маѓии...
Доволно било и некој поп да каже дека особата е оспедната од лукавиот...
Чувањето на црна мачка можело и се користело како доказ за служење на темните сили од пеколот.
Таква била официјалната верзија.
Жртвите тврделе дека мачките ги чувале за да ловат глувци и стаорци.Тоа им била логиката.
Иако официјалната верзија била - каква што била...
Тоа бил официјален став.Колку и денес да ни изгледа апсурдно и нелогично.
Официјалната верзија била таква и луѓето верувале во тоа.
Милиони луѓе,претежно жени биле бесени,им била сечена главата,биле черечени,мачени...
Оваа верзија веројатно и ти доколку би живеел во тоа време би ја поддржал.
Така е кажано и толку.
Тоа е лоботомија.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ipse-dixitism

Терминот заговор го имаш и во правосудниот систем...
Заговор за вршење кривично дело,кражба,убиство...

Дали нешто е случајно или не зависи од случај до случај.
Обично кога во игра се власт,моќ,интереси...случајноста е ретка...

Види сега, луѓето порано верувале дека Земјата е рамна, ја носат желки...
Подоцна, луѓето верувале дека Земјата и луѓето се создадени од Бог...
Верувале дека постојат богови на Сонцето, громот, облаците, убавината... и тешко дека некој можел да ги убеди во спротивното (за среќа денес постојат послободоумни луѓе кои прифаќаат повеќе теории...)
Значи ВЕРУВАЛЕ, без докази.....
Сега одиме со претпоставки.... Еве пример НЛОата, претпоставуваме дека се вонземјани, т.е. постои теорија за тие необјаснети феномени.
Теорија е претпоставка за некој настан за која нема докази, затоа и се викаат консприаси ТЕОРИИ, затоа што нема докази.
Денес, можеш да одбереш во што да веруваш, никој не ти забранува. (освен ако не живееш на Блискиот исток...) Друга работа е тоа што нема докази (ај сега да те цитирам; терористите со џебни ножиња..... па ако е тоа масло на Амер. Влада треба да најдат некој да ги забие авионите и самиот да умри, така? а притоа ако тоа не се пилотите некој треба да го заземе кокпитот, а знаеме какви се правилата за оружје на авион, а + тоа го имаш и урнатиот авион кој не успеа да ја погоди својата цел), а доказите се добар начин за дознавање на вистината.

Како што реков погоре, верувањето е проблемот. Прикажи ми докази и ќе верувам во тоа.

ПС, оди Тоекатер или Фајрвол, убедете ги религиозните дека светот не е создаден од Бог. Ако успеете јавете се.

--- надополнето ---

MK ULTRA CIA MIND CONTROL ...citni malku ,istrazuvaj za toa
Одма одам со логични прашања:
Зошто Давид Ицке и сличните ко него шират пропаганда (да ја наречам така) кога постои мајнд контрол? Зошто денес воопшто дискутираме за ова ако постои мајнд контрол?
Едноставно, ќе му ги сменат мозоците и нема кој да ги шири овие теории. Ќе ги пресечат во корен. :)

Види сега, луѓето порано верувале дека Земјата е рамна, ја носат желки...
Подоцна, луѓето верувале дека Земјата и луѓето се создадени од Бог...
Верувале дека постојат богови на Сонцето, громот, облаците, убавината... и тешко дека некој можел да ги убеди во спротивното (за среќа денес постојат послободоумни луѓе кои прифаќаат повеќе теории...)
Значи ВЕРУВАЛЕ, без докази.....
Сега одиме со претпоставки.... Еве пример НЛОата, претпоставуваме дека се вонземјани, т.е. постои теорија за тие необјаснети феномени.
Теорија е претпоставка за некој настан за која нема докази, затоа и се викаат консприаси ТЕОРИИ, затоа што нема докази.
Денес, можеш да одбереш во што да веруваш, никој не ти забранува. (освен ако не живееш на Блискиот исток...) Друга работа е тоа што нема докази (ај сега да те цитирам; терористите со џебни ножиња..... па ако е тоа масло на Амер. Влада треба да најдат некој да ги забие авионите и самиот да умри, така? а притоа ако тоа не се пилотите некој треба да го заземе кокпитот, а знаеме какви се правилата за оружје на авион, а + тоа го имаш и урнатиот авион кој не успеа да ја погоди својата цел), а доказите се добар начин за дознавање на вистината.

Како што реков погоре, верувањето е проблемот. Прикажи ми докази и ќе верувам во тоа.

ПС, оди Тоекатер или Фајрвол, убедете ги религиозните дека светот не е создаден од Бог. Ако успеете јавете се.

--- надополнето ---

Зошто Давид Ицке и сличните ко него шират пропаганда (да ја наречам така) кога постои мајнд контрол? Зошто денес воопшто дискутираме за ова ако постои мајнд контрол?
Едноставно, ќе му ги сменат мозоците и нема кој да ги шири овие теории. Ќе ги пресечат во корен. :)

Очигледно тотално непознавање на авијацијата...

Уште пред 40-тина години е равиен систем за управување со авиони на далечина.
Има и други системи...
http://en.wikipedia.org/wiki/Fly_by_wire
На видеово го имаш Боинг 707 на пример...
Мислиш дека има пилот во него? :)

А кои докази се за Ал Каеда?
Некаков клип од Ал Џазира?
Има докази?
Си го видел Осама?
Или само веруваш на она што го кажале некои...

Како што кажав најголем дел од официјалните верзии од минатото сега служат за потсмев.
Како што порано верувале во духови и богови така и ти сега веруваш дека живееш во демократско и фер општество,дека 19 арапи кои не знаеле да управуваат авион со ножиња за лупење јаболка киднапирале 4 патнички авиони од кои ниеден не успеал да го вклучи транспондерот кој кај Б 757 и 767 е само едно дугме кое праќа сигнал (сквок) 7500 до контрола на летање што значи дека авионот е киднапиран.
Официјалната верзија именува 19 имиња на киднапери.
Подоцна излезе дека најмалку 7 од нив се живи.
Дали го преживеале импактот во зградите или...???
Друга е приказната со документите на “киднаперите“ кои нечепнати ги нашле на улица.
Хартија отпорна на оган од 30.000 галони керозин и отпорна на силата на ударот со 680км/ч + ...
Сериозно...
Треба доброволно себеси да се декларираш како ментално ретардиран за да веруваш во такви теории...

Ако веруваш во случајноста треба да играш лотарија,бинго,томбола,да гребеш грепки...никогаш не се знае...

Ти си во основа верник...:toe:

Мајнд Контрол постои.
Имаш тема за тоа.
Потвредно е одамна.
Бројни воени проекти во САД,СССР,Британија...
Цивилни проекти како на пример Еди Бернејз...

П.С.
Дискутираме на темата...
Зошто мислиш дека некој се обидува баше тебе лично да те убеди во било што???

--- надополнето ---

ova e post od pettoddelenec , ne me citiraj poveke ...nema potreba .. ili si trol , ili si ignoranten do beskonecnost , ili ne znam ......vakov nacin na diskusija :kesa:

--- надополнето ---

Очигледно тотално непознавање на авијацијата...

Уште пред 40-тина години е равиен систем за управување со авиони на далечина.
Има и други системи...
http://en.wikipedia.org/wiki/Fly_by_wire
На видеово го имаш Боинг 707 на пример...
Мислиш дека има пилот во него? :)

А кои докази се за Ал Каеда?
Некаков клип од Ал Џазира?
Има докази?
Си го видел Осама?
Или само веруваш на она што го кажале некои...

Како што кажав најголем дел од официјалните верзии од минатото сега служат за потсмев.
Како што порано верувале во духови и богови така и ти сега веруваш дека живееш во демократско и фер општество,дека 19 арапи кои не знаеле да управуваат авион со ножиња за лупење јаболка киднапирале 4 патнички авиони од кои ниеден не успеал да го вклучи транспондерот кој кај Б 757 и 767 е само едно дугме кое праќа сигнал (сквок) 7500 до контрола на летање што значи дека авионот е киднапиран.
Официјалната верзија именува 19 имиња на киднапери.
Подоцна излезе дека најмалку 7 од нив се живи.
Дали го преживеале импактот во зградите или...???
Друга е приказната со документите на “киднаперите“ кои нечепнати ги нашле на улица.
Хартија отпорна на оган од 30.000 галони керозин и отпорна на силата на ударот со 680км/ч + ...
Сериозно...
Треба доброволно себеси да се декларираш како ментално ретардиран за да веруваш во такви теории...

Ако веруваш во случајноста треба да играш лотарија,бинго,томбола,да гребеш грепки...никогаш не се знае...

Ти си во основа верник...:toe:

Мајнд Контрол постои.
Имаш тема за тоа.
Потвредно е одамна.
Бројни воени проекти во САД,СССР,Британија...
Цивилни проекти како на пример Еди Бернејз...

П.С.
Дискутираме на темата...
Зошто мислиш дека некој се обидува баше тебе лично да те убеди во било што???

oficijalnata verzija na 9/11 e najlosata i najneubedlivata od site oficijalni verzii vo istorijata na covestvoto

Фајрвол, смири се, имате профили за да расчистите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom