ЕУ држава?

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Точно така ... но да живеат како сакаат ... а не како некој ќе им каже да живеат или како треба да живеат ....

До неќна Белград, сега Брисел ...

но како и да е те разбирам ...
постојат луѓе кои неможат/несакаат да живеат по свои критериуми, и им се потребни некои туѓинци да ги водат и им кажуваат што/кога и како да прават .... нешто налик на модерно робовладетелско општество ... или едноставно неспособни луѓе без свое Јас, секој друг е попаметен од нив и се препуштаат на негово водство :toe: (во овие спаѓаш и ти гледајќи ги твоиве постови)

Во кои спаѓам рече, поточно - робовите или тие без свое јас?:) Чисто за да си знам де, статистички можда ќе притреба таа информација...:)
Меѓу Брисел и Гвујо (преку Грујо мислам на целата наша владеачка постава, сосе таа што беше пред неа) - Брисел го бирам без да размислувам, морам да ти кажам. Од сите со кои сум била во контакт, нема поиспрограмирани, поиспрани и пожални мозоци од оние на Македонците.
И да... Благодарница за разбирањето, љубезно од твоја страна:)

Во кои спаѓам рече, поточно - робовите или тие без свое јас?:) Чисто за да си знам де, статистички можда ќе притреба таа информација...:)
Меѓу Брисел и Гвујо (преку Грујо мислам на целата наша владеачка постава, сосе таа што беше пред неа) - Брисел го бирам без да размислувам, морам да ти кажам. Од сите со кои сум била во контакт, нема поиспрограмирани, поиспрани и пожални мозоци од оние на Македонците.
И да... Благодарница за разбирањето, љубезно од твоја страна:)

а ти не си Македонка?

Брисел го бираш? + болдот погоре = го потценуваш Македонскиот народ ..
ќе те разберам ако не си Македонка ... ама ако си ... срам да ти е и да не ми реплицираш ... затоа шо нели според тебе јас сум испран, испрограмиран , жален мозок ... :tapp:

Da, da , vie od Bugarija i Romanija, kje im rmbate, za po 200 evra plata, vo nivnite Zapadni kompanii, za VISTINSKITE EVROPEJCI,da mozat da imaat 5-6 nedeli platen odmor, podelen na dva dela , naleto vo Spanija ili Grcija, nazima vo Tajland ili Sejseli. Da si menuvaat avtomobili na sekoi 3-4 godini, i da imaat besplatno zdravstvo po site standardi na socijalizam(citaj Francija)..a i besplatno visko obrazovanie...pa potoa penzionerite da im ziveat 101, so penzii so koi moze slobodno sekoj mesec da si imaat eurotrip weekends po evropskite metropoli..dodeka Vasite penzioneri umiraat za lekovi...

Abe so da ti kazam, EU e za merak..ja "edvaj cekam" Makedonija da vleze vo toa drustvo na robovi na Germanija i Francija....
Neli nie Balkancite sme vredni narodi?!?!
Езак за бившите богати тогава и по-богати и днес Хрвати които сакат да работата за тази пуста ЕУ.Па словенците както са веке внатре и еврото приеха,направо са црни изгорели.
Ако знаеш колко милиарди дава само ЕУ за напредак и изравнjaване на сите држави,просто фантазиjaта ти е бедна.
Е да ти кажам предпочитам да работам за 200 евро,вместо за 50 евро преди 5-10 години.

а ти не си Македонка?

Брисел го бираш? + болдот погоре = го потценуваш Македонскиот народ ..
ќе те разберам ако не си Македонка ... ама ако си ... срам да ти е и да не ми реплицираш ... затоа шо нели според тебе јас сум испран, испрограмиран , жален мозок ... :tapp:

Со тоа што го бирам Брисел го потценувам Мак народ?:))
Да, по мене си испран, ем испрограмиран. Тоа те прави жален. Исто како што јас сум нели, без свое јас...:) Тука се работи за лични ставови, нели така...
Не ми е срам да ти реплицирам, не мислам дека е срамно тоа што ја замислувам Македонија како дел од Европа. За мене не е срамно тоа што имам желба да го видам моето пошироко семејство средено финансиски, не мислам дека е срамно што сакам и сестра ми да не студира на Кирил и Методиј, не ми е срам што сакам да патувам без како идиот да висам пред амбасади...
Од друга страна, ич не ми е срам да кажам дека сум дел од нација која има сериозен проблем со реалноста.... И сега?

Со тоа што го бирам Брисел го потценувам Мак народ?:))
Да, по мене си испран, ем испрограмиран. Тоа те прави жален. Исто како што јас сум нели, без свое јас...:) Тука се работи за лични ставови, нели така...
Не ми е срам да ти реплицирам, не мислам дека е срамно тоа што ја замислувам Македонија како дел од Европа. За мене не е срамно тоа што имам желба да го видам моето пошироко семејство средено финансиски, не мислам дека е срамно што сакам и сестра ми да не студира на Кирил и Методиј, не ми е срам што сакам да патувам без како идиот да висам пред амбасади...
Од друга страна, ич не ми е срам да кажам дека сум дел од нација која има сериозен проблем со реалноста.... И сега?

и сега оди обеси се ... :toe:
и да .. ти го потценуваш Македонскиот народ и со постот предходно го генерализираше цел народ како испран мозок, жален, програмиран ...

и сега оди обеси се ... :toe:
и да .. ти го потценуваш Македонскиот народ и со постот предходно го генерализираше цел народ како испран мозок, жален, програмиран ...

Да де, тоа го заклучи и во претходниот пост... Или да не е само бесењето, да се шкртне било што...:)

И каде е разликата?
Пак граганка на РМ.

ајде и се јавија „европејците“ браќата болгари да ја бранат :tv:

ние испраните мозоци од Конго значи ич не ја разбираме политикава :pos2:

не е она Македонка бе, Македонците според неа се нижа раса на луѓе со испрани жални програмирани мозоци :tapp:
немој да викаш дека е граѓанка на РМ .. се срами она од тоа .. ќе ја навредиш ...
она е wanna be европејка :toe:

И каде е разликата?
Пак граганка на РМ.

провоцирам очигледно

не е она Македонка бе, Македонците според неа се нижа раса на луѓе со испрани жални програмирани мозоци :tapp:

Не е скроз за игнорирање секое мислење,излегло чупето видело свет,ме интересира и та шо мисли.

Ако има нејзино мислење незначи дека е апсолутно вистинито и дека на било каков начин можи да влијај врз реалната состојба...нема потреба од паника.

Ние сме дел од европа и историски и цивилизациски па макар останале и надвор од унија уште век.ме направи мене расист ( не дека не сум циган не поднесувам:pos2:) ради примерот со мојот зет од конго, еве и да беше арап од алзир пак истото ќе го кажев..змачит не бојата туку земја на потекло.....
Туку за да Македонец биде Европеец Анастазија мисли дека мора да се трансформираме во сива маса подложна на желбите на унијата. башка таа унија нас и не условува ( но за тоа во друга прилика). И место мешањето на европските нации при што етникумот си го задржува своето обележје да биде квалитет на таков сојуз, обично малите народи треба да се космополитизираат по терковите на европската бирократија.
Ине мој молим те не ми кажувај изолации ова она, демек ти живееш тамо и знаеш, на денешницава знаеме многу повеќе со помалку движење сите, бтв ни јас ни ти имаме одено на месечина ама знаеме дека луѓето стапнале тамо.
Најстрашно е што ние бевме истите тие луќе кои пред 20 години слободно одеја по цел свет, за разлика од многу други кои денес се демек Европејци, се сменавме ли ние овие 20 год поинакви..и да сме се сменале во оваа ера на глобализација ние сигурно по стандардите на креаторите на политиката на унијата само сме можеле да напредуваме зашто сакале европа или не ние заедно во оваа ера напрредуваме со сите останати.
Посебно криво ми е што за својот народ имаш мнение на талибани, истиот тој народ за кој пред 20 год немаше никкава граница( пола од мои познаници се и родени во дијаспората , па како мали деца се вратени назад).
Ние сакала ти или не сме дел од таа европа, новиот берлински ѕид кој таа унија го става за земјите како мојата го осликува нивното демекратско уредување.

Оние народи кои до пред половина век го терорризираа сиот свет со војни и колонии, кои 2 векови за алзас очи си вадеја, кои до ден денс ја имаат северна ирска и баскија во окупација ,тие што мешале секогаш прсти и во судбината на мојот народ токму тие во пола век станале космополити и либерали..тешко.На сите нив им треба пазар и работна сила...ширењето за нив на исток не е воопшто поразлично од хитлеровиот источен животен простор.

немој да викаш дека е граѓанка на РМ .. се срами она од тоа .. ќе ја навредиш ...
она е wanna be европејка :toe:
Е девоjката сама рече дека има македонски пасош бе.Македонска граганка е.:wink:

Ти с'што македонски б'лгарин.:smir:
(znam, che niama da priznaesh v tozi forum-zashtoto ne iskash da te pratiat v idrizovo, no tova e istinata)

и после ако рече некој татар плачиш.....ми се гледаш азар за бан:smir:

Ти с'што македонски б'лгарин.:smir:
(znam, che niama da priznaesh v tozi forum-zashtoto ne iskash da te pratiat v idrizovo, no tova e istinata)

Аз с'м македонски битолчанец,нјама да признам,заштото м'рсните фиромци ште ме пратат в идризово

Да живее свободна и независима Битола !
:pishtoldz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom