Мики,ти кажал некој дека имаш смисла за иронија и сарказам?Тууууу, е ми, нели го кажав магичнио збор: „please„, и пак не кажуеш? Ц,ц,ц....
Да....Мики,ти кажал некој дека имаш смисла за иронија и сарказам?
Се согласувам: ево, Ти штотуку ме потсети на мојата смисла за иронија и сарказам.Ако ти кажал, мора да бил потполно луд...
Повторно логичка грешка. Ти си навистина антителент за мислење. Јас не ти реков дека имаш смисла за иронија и сарказам, јас те прашав дали некој ти рекол. Мора како на седумгодишно дете некој да ти објаснува елементарни работи...Да....
--- надополнето ---
Се согласувам: ево, Ти штотуку ме потсети на мојата смисла за иронија и сарказам.
...затоа и велам: духовната и рационалната логика не се „компатибилни„...Повторно логичка грешка.
Не збори во името на сите духовни верувања затоа што не сите се сложуваат со тоа. Биди попрецизен и кажи: православната и рационалната логика не се компактибилни....затоа и велам: духовната и рационалната логика не се „компатибилни„...
Во ред, ево, ќе бидам попрецизен: православната христијанска духовна логика не е компатибилна со рационалната и протестантската логика/логики од овој Свет.Биди попрецизен и кажи: православната и рационалната логика не се компактибилни.
Луци ти е ко рецимо Морана во словенската митологија.Божество,но никој не го слави оти е лошко.Ангели, архангели, нефилими се посебна дружина Луци у мои очи си е божество on its own right. А светците, си знаеме што репрезентираат :smir:
Не бе! Се знае све! Имаме документација на нотар оверена.Доволно профано е тоа?Извини, друже, ама морам да ти кажам дека ЛАЖЕШ за ова. Тоа е ного нехристијански (и сарказмот влегува тука). За Матеј, АМА БАШ НИШТО не се знае. АПСОЛУТНО ништо! Нула!
Ај за другиве, чат-пат, некој нешто ќе исшпекулира. За Матеј - ИЧ! А од него трга целата приказна...
Шо ќе праиш...
Хехехе! Не биди толку сигурен! :smir:Луци ти е ко рецимо Морана во словенската митологија.Божество,но никој не го слави оти е лошко.
Хехех,океј но сепак има помалце фанови и не толку добар имиџ ко Јахве.Хехехе! Не биди толку сигурен! :smir:
Абе види....барем за мене квантитетот не е побитен од квалитетот! Колку само "фанови" на Јахве нити библија прочитале, ниту во црква биле, ама се декларираат како негови фанови - христијани или евреи! На пример јас имам колеги кој мислат дека 10-те божји заповеди му биле кажани на Исус....кој мислат дека собирање тревки за ѓурѓовден е нешто кое библијата го бара...! И ред други дешавки за кој ќе треба две три страни за да ги кажам сите. Колку само работи сум им кажувал дека немаат врска со библијата....и види иронија, мене ме сметаат за религиозен афторитет! Кога само би знаеле...!Хехех,океј но сепак има помалце фанови и не толку добар имиџ ко Јахве.
Да повториме уште еднаш:
1. Дали Исус е Бог?
2. Дали Бог се знае?
3. Дали Бог лаже?
1. Ок, констатиравме според вас дека Исус е Бог.Ајде:
1. Да, Исус Е Бог-Господ Исус Христос, Синот Божји Единороден.
2. Да, Бог знае се: минато, сегашност, иднина...
3. Не, Бог не лаже-лаже лажгото.
Се гледаш у огледало?Овде некој очигледно незнае се, башка и лаже?
Од сето погоре што е истакнато само огледалото ( кое го нема) ти беше интересно?Се гледаш у огледало?