Мики,ти кажал некој дека имаш смисла за иронија и сарказам?Тууууу, е ми, нели го кажав магичнио збор: „please„, и пак не кажуеш? Ц,ц,ц....
Да....Мики,ти кажал некој дека имаш смисла за иронија и сарказам?
Се согласувам: ево, Ти штотуку ме потсети на мојата смисла за иронија и сарказам.Ако ти кажал, мора да бил потполно луд...
Повторно логичка грешка. Ти си навистина антителент за мислење. Јас не ти реков дека имаш смисла за иронија и сарказам, јас те прашав дали некој ти рекол. Мора како на седумгодишно дете некој да ти објаснува елементарни работи...Да....
--- надополнето ---
Се согласувам: ево, Ти штотуку ме потсети на мојата смисла за иронија и сарказам.
...затоа и велам: духовната и рационалната логика не се „компатибилни„...Повторно логичка грешка.
Не збори во името на сите духовни верувања затоа што не сите се сложуваат со тоа. Биди попрецизен и кажи: православната и рационалната логика не се компактибилни....затоа и велам: духовната и рационалната логика не се „компатибилни„...
Во ред, ево, ќе бидам попрецизен: православната христијанска духовна логика не е компатибилна со рационалната и протестантската логика/логики од овој Свет.Биди попрецизен и кажи: православната и рационалната логика не се компактибилни.
Луци ти е ко рецимо Морана во словенската митологија.Божество,но никој не го слави оти е лошко.Ангели, архангели, нефилими се посебна дружинаЛуци у мои очи си е божество on its own right. А светците, си знаеме што репрезентираат :smir:
Не бе! Се знае све! Имаме документација на нотар оверена.Доволно профано е тоа?Извини, друже, ама морам да ти кажам дека ЛАЖЕШ за ова. Тоа е ного нехристијански (и сарказмот влегува тука). За Матеј, АМА БАШ НИШТО не се знае. АПСОЛУТНО ништо! Нула!
Ај за другиве, чат-пат, некој нешто ќе исшпекулира. За Матеј - ИЧ! А од него трга целата приказна...
Шо ќе праиш...
Хехехе! Не биди толку сигурен! :smir:Луци ти е ко рецимо Морана во словенската митологија.Божество,но никој не го слави оти е лошко.
Хехех,океј но сепак има помалце фанови и не толку добар имиџ ко Јахве.Хехехе! Не биди толку сигурен! :smir:
Абе види....барем за мене квантитетот не е побитен од квалитетот! Колку само "фанови" на Јахве нити библија прочитале, ниту во црква биле, ама се декларираат како негови фанови - христијани или евреи! На пример јас имам колеги кој мислат дека 10-те божји заповеди му биле кажани на Исус....кој мислат дека собирање тревки за ѓурѓовден е нешто кое библијата го бара...!Хехех,океј но сепак има помалце фанови и не толку добар имиџ ко Јахве.![]()
Да повториме уште еднаш:
1. Дали Исус е Бог?
2. Дали Бог се знае?
3. Дали Бог лаже?
1. Ок, констатиравме според вас дека Исус е Бог.Ајде:
1. Да, Исус Е Бог-Господ Исус Христос, Синот Божји Единороден.
2. Да, Бог знае се: минато, сегашност, иднина...
3. Не, Бог не лаже-лаже лажгото.
Се гледаш у огледало?Овде некој очигледно незнае се, башка и лаже?
Од сето погоре што е истакнато само огледалото ( кое го нема) ти беше интересно?Се гледаш у огледало?