Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Хаха темава мислам дека е за во канта... Како може да напишеш што е Исус Христос и одоздола поткрепено со докази..

Како прво сигурен доказ нема.. Библијата не се знае од кој е напишана а во неа има и многу нереални работи..
како второ најдимити доказ како земјата настанала?
Мислам сосема смотани работи пишувате.. Секој верува во господ без разлика како е наречен,или за која религија станува збор.. Но да не навлегувам повеќе не ми се свиѓа темава..
Остај, не навлегувај...

--- надополнето ---

ako sakas da komentiras za islamot podprocitaj malce a ako ne nemora i ti samo citajsi ko mene jas ne sum dovolno zapoznaet so hristijanstvoto i ne pisam nekoi lagi so mi padnale na pamet istoto go ocekuvam od tebe dokolku imas nekoi fakti dokazi poveli
А да ставиш некој знак за интерпукција? Некоја точка ваму и таму, запирка...

--- надополнето ---

ako sakas da komentiras za islamot podprocitaj malce a ako ne nemora i ti samo citajsi ko mene jas ne sum dovolno zapoznaet so hristijanstvoto i ne pisam nekoi lagi so mi padnale na pamet istoto go ocekuvam od tebe dokolku imas nekoi fakti dokazi poveli
Ако не си запознаен со христијанството, од каде знаеш дека она што го напишав е лага?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

И верувај дека те патосира. :)
Dream on...:icon_cool

--- надополнето ---

Да повториме уште еднаш:

1. Дали Исус е Бог?
2. Дали Бог се знае?
3. Дали Бог лаже?
Ајде:
1. Да, Исус Е Бог-Господ Исус Христос, Синот Божји Единороден.
2. Да, Бог знае се: минато, сегашност, иднина...
3. Не, Бог не лаже-лаже лажгото.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Исус е по потекло од татко бог и мајка обична смртница значи тој е полубог, дали браќата на Исус и сестрите негови беа полубогови или тие имаа друг татко дали Марија раѓаше од повеќе особи деца?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Исус е по потекло од татко бог и мајка обична смртница значи тој е полубог,
...нешто „као„ елинските полубогој, а?....

--- надополнето ---

дали браќата на Исус и сестрите негови беа полубогови или тие имаа друг татко дали Марија раѓаше од повеќе особи деца?
Браќата и сестрите Христови Му беа браќа и сестри согласно старозаветниот Закон, оти беа деца Јосифови, не Мариини, а не биолошки браќа и сестри. Како што Синот Божи Е Еден на Небесата, така и Синот Божји Е Еден на Земјава. Улогата од мајката Божја, меѓу другото, беше и да Го роди Богочовекот, т.е. овоплотениот Бог, Синто Божји, Кој зеде човеково тело и стана сличен со нас, освен штон иеднаш не згреши...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
...нешто „као„ елинските полубогој, а?....
По правило така треба да е , исто така Завс ќе бендисаше некоја невеста шо плавеше јамболии на река и ќе и пријдеше онака одпозади и дсето после исто праеше чудесии оти во него имаше и божја и смртничка крв.
А кој е доказот дека бог му е татко на Исус? имаше некои ДНК анализи? или некоја изјава дадена од бог дека го признава Исус како свој син?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
или некоја изјава дадена од бог дека го признава Исус како свој син?
„...Овој Е Мојот возљубен Син, Кој Е по Мојата волја!„ (Матеј, 3.17).

А? Шо ќе речиш за оваа изјава од Отецот?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Изјава ја запишал некој си Матеј.
кој е тој Матеј, што знаеме за него, кога е роден каде што правел кој му го издиктирал тоа и кога......
Изјави и записи има купови и купови , како што записи имале и египќаните и евреите и зоостаријанците и хиндусите....
значи , кој е тој Матеј на кој треба да му веруваме дека изјавата ја запишал точно онака како му е издиктирана

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Никој тоа не го знае. Ни кој е, ни што е, од каде е, што факултет има завршено, од каква фамилија е... ништо!

А неговиот збор е основата за сите подоцнежни евангелија....

Тотален непознаник, а врховен авторитет кога се зборува за христијанството...

Go figure!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Верификувана е изјавата на Матеј и проверена e DNK-та Бог. Ги имам документите и после ќе ги постувам.
Друго некое остроумно прашање од атеист или АлКаеда некој?

--- надополнето ---

Никој тоа не го знае. Ни кој е, ни што е, од каде е, што факултет има завршено, од каква фамилија е... ништо!

А неговиот збор е основата за сите подоцнежни евангелија....

Тотален непознаник, а врховен авторитет кога се зборува за христијанството...

Go figure!
Не е точно. Знаеме све. И која фамилија е човекот и кај учел средно и кој му бил класен и што служел у војска.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не е точно. Знаеме све. И која фамилија е човекот и кај учел средно и кој му бил класен и што служел у војска.
Воа не се издржуе...морам малку да се турам од смеење... :)pos:). Јо-јо, ништо лично до Тебе, ама морам да се изнасмеам на духовитоста од напишаното :)pos:).

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
....и ангелите (сите редови) и архангелите, нефилимите и Луци со дружината, нели, + Баал и Ашера...

Ептен монотеистички.
Ангели, архангели, нефилими се посебна дружина :) Луци у мои очи си е божество on its own right. А светците, си знаеме што репрезентираат :smir:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А светците, си знаеме што репрезентираат :smir:
Алал да Ти е! Е ај сподели го тоа знање и со нас, неупатениве на форумов, please?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Верификувана е изјавата на Матеј и проверена e DNK-та Бог. Ги имам документите и после ќе ги постувам.

--- надополнето ---

Се што е напишано во Библијата е точно. Тоа се докажува со тоа што е напишано во Библијата.

Лудница. Еврејските народни преданија и зборовите на некој полуписмени селани, Матеи, Луки, се авторитет во вашите животи...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

--- надополнето ---

Извини, друже, ама морам да ти кажам дека ЛАЖЕШ за ова. Тоа е ного нехристијански (и сарказмот влегува тука). За Матеј, АМА БАШ НИШТО не се знае. АПСОЛУТНО ништо! Нула!

Ај за другиве, чат-пат, некој нешто ќе исшпекулира. За Матеј - ИЧ! А од него трга целата приказна...

Шо ќе праиш...

Kajgana Shop

На врв Bottom