Дали Исус навистина воскреснал?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ова Твоево е уште еден жив пример дека атеизмот е вера на верување „на невидено„: ем не ме знаеш (седи бе...) ем си убеден дека немам „ова„ или „она„ а не си видел...Св. Апостол Тома може да Ти позавиди на верата...
Мики, не се грижи. Јас сум сигурен дека ти ќе одиш во рајот. Имам доказ за тоа.

Библијата вели, Блажени да се сиромашните по дух, зашто нивно е царството Божје...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ова Твоево е уште еден жив пример дека атеизмот е вера на верување „на невидено„: ем не ме знаеш (седи бе...) ем си убеден дека немам „ова„ или „она„ а не си видел...Св. Апостол Тома може да Ти позавиди на верата...
Ова твоево е жив доказ на елементарно непознавање. Твојата вера можеш да си ја докажуваш на друго место, ама нема да помогне. Јасно е од 10 божји твои заповеди ги почитубваш само првите 4. за другите не си достоен.

--- надополнето ---

Библијата вели, Блажени да се сиромашните по дух, зашто нивно е царството Божје...
:pos2: како не. Ни во пеколот нема да го примат. Премногу е грешен

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ова твоево е жив доказ на елементарно непознавање.
Важи: штом ми „зафали„ знаење, ќе го барам од Тебе...

--- надополнето ---

Заратустра,
ми ги отекуваш втор ден во континуитет...

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Важи: штом ми „зафали„ знаење, ќе го барам од Тебе...

--- надополнето ---

Заратустра,
ми ги отекуваш втор ден во континуитет...
Ова ли е хрустујански одговор ? камо филозофијата на христијанството да ја спроведеш на дело а не само да ја збориш и да бладаш ? бедник

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Па то чак и ја го велам: ако не верувам во Бог, ако не верувам во „нешто„, ако не верувам во „ова„ и во „она„, во крајна инстанца, ми преостанува уште „јас„ па во што друго би можел да верувам, ако не во „јас„ оти саде „јас„ ќе ми преостане? А верувањето во себе е школски пример за идолатриски однос кон боготворење на себе си.
Зошто го отфрлаш бога од себе си?Зарем не се сметаш за дел од бога,за чедо божјо?Зошто не го бараш бога во тебе,туку надвор од тебе,а таквото верување не е ништо поразлично од верување во Дедо Мраз.Јас верувам во Бог,но јас и Бог сме Едно.

--- надополнето ---

Хахахах можеби ќе испадне дека боговите се вонземјани Енки и Енлил.
Кој беше добриот а кој лошиот(ако уште се живи).
Ситчин тврди дека се екстратерестијалци.Двајцата се добри во глобала само што на Енки сме му посимпатични.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Зошто го отфрлаш бога од себе си?Зарем не се сметаш за дел од бога,за чедо божјо?Зошто не го бараш бога во тебе,туку надвор од тебе,а таквото верување не е ништо поразлично од верување во Дедо Мраз.Јас верувам во Бог,но јас и Бог сме Едно.

--- надополнето ---

Ситчин тврди дека се екстратерестијалци.Двајцата се добри во глобала само што на Енки сме му посимпатични.
Абе они се добри ама прашањето е зошто не создадоа?

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Абе они се добри ама прашањето е зошто не создадоа?
Да им бидеме робови,на почетокот,потоа ни ја предадоа власта над земјата.(според сумерската митологија)

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Да им бидеме робови,на почетокот,потоа ни ја предадоа власта над земјата.(според сумерската митологија)
Чисто сумњам дека некој ни предал власт на нас.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Јас верувам во Бог,но јас и Бог сме Едно.
Алал да Ти е!

Како Ти успева, жив ти све? Арно ама, доцниш едно .... 2000 г., оти Синот Божји веќе дојде и не поучи дека Он, а не Ти, Е Синот Божји, отелотворен преку Исуса Христа.
И, ај што си бил „..едно...„ со богот, ама како можеш и да веруваш во тој бог, кога со него си бил единствен? Што Ве двои, за да мораш да веруваш во „она„ со кое со една целина?

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Алал да Ти е!

Како Ти успева, жив ти све? Арно ама, доцниш едно .... 2000 г., оти Синот Божји веќе дојде и не поучи дека Он, а не Ти, Е Синот Божји, отелотворен преку Исуса Христа.
И, ај што си бил „..едно...„ со богот, ама како можеш и да веруваш во тој бог, кога со него си бил единствен? Што Ве двои, за да мораш да веруваш во „она„ со кое со една целина?
Смотан,кога велам дека јас и Бог сме едно не велам само за мене.Целиот жив и нежив свет и Бог се Едно.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
ТВРДАМ дека АНТРОПОМОРФЕН бог каков што го замислуваат христијаните е НЕВОЗМОЖНО да постои во овој универзум.
Твоето тврдење, овака само кажано, а непотврдено, нити поткрепено со докази, (уствари не мора доказ него барем една реченица-две само да објасниш зошто го тврдиш тоа) нема никакво, ама апсолутно никакво значење. Оти ете и јас може да ти кажам тврдам дека постои, онака само без никакво дообјаснување, па ќе бидеме на исто, и нити едното, нити другото ќе биде поголемо. Така ако немаш ништо повеќе да кажеш освен: Не постои Бог, тогаш и нема повеќе потреба да пишуваш овде, оти ете твојот став веќе сите го знаеме.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Твоето тврдење, овака само кажано, а непотврдено, нити поткрепено со докази, (уствари не мора доказ него барем една реченица-две само да објасниш зошто го тврдиш тоа) нема никакво, ама апсолутно никакво значење. Оти ете и јас може да ти кажам тврдам дека постои, онака само без никакво дообјаснување, па ќе бидеме на исто, и нити едното, нити другото ќе биде поголемо. Така ако немаш ништо повеќе да кажеш освен: Не постои Бог, тогаш и нема повеќе потреба да пишуваш овде, оти ете твојот став веќе сите го знаеме.
Сакаш аргументи?! Ајде вака тогаш! Христијанството како и јуадеизмот и исламот тврдат дека бог е семоќен и сезнаен и се што се случува е по негова воља! Од друга страна, истиот тој бог според кој се што се случува е по негова воља, е решен да наградува и казнува.
Апсурдот е во следново: Оној што казнува, со својата постапка признава дека казнетиот постапил спротивно од вољата на казнувачот! Ако богот на монотеистичките религии е сезнаен, семоќен и се се одвива според негова воља, тогаш што мајка бара казната и наградата?!
Плус, во библијата истиов овој сезнаен и семоќен бог, првин констатира дека тоа што го создал е добро, за потоа да се покае и да го уништи во потоп! Сезнанен и совршен бог кој се кае?!

Kajgana Shop

На врв Bottom