Дали Исус навистина воскреснал?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Во ред е BDack, еве се „слажем„: Христос не воскресна(л) па модераторите под „хитно„ нека ја закатанат темева! :icon_lol:

А за верните важи Великденскиот поздрав: Христос воскресна! Навистина воскресна! Така до Вознесението Христово да биде...

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
СИТЕ цркви се ЛАЖНИ. Ниту една од овие 38.001 не е поблиску до ВИСТИНАТА, затоа што конечна вистина, Мики, НЕ ПОСТОИ!!!
Се само негации. Никаок бре да објасниш барем еднаш за еедно најмало нешто, зошто истото го негираш. Не постои ова, не постои она (УЧК? :) ) Од кај знаеш ти што постои, а што не?

Дибек - Негаторот. Негацијата е доволен доказ за тебе а? Да почнам и јас тогаш?

Атеистите се грешка - ете кажав и тоа треба да е сосема доволен доказ дека сте грешка?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Се само негации. Никаок бре да објасниш барем еднаш за еедно најмало нешто, зошто истото го негираш. Не постои ова, не постои она (УЧК? :) ) Од кај знаеш ти што постои, а што не?

Дибек - Негаторот. Негацијата е доволен доказ за тебе а? Да почнам и јас тогаш?

Атеистите се грешка - ете кажав и тоа треба да е сосема доволен доказ дека сте грешка?
Ај да видиш колку е лесно со негација да стигнеш до вистината.
1.Прашање: Дали постои Алах?
2.Прашање: Дали постои Зевс?
3.Прашање: Дали светот настанал од лотосов цвет?
Одговори.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Одговори.
Ова како заповед да е, а? Но не е мое да негирам. Тоа е особина на дибек. Тој е негаторот овде на форумов. Јас единствено што ќе ти кажам е: Јас верувам во Господ. А Господ вели дека нема други богови освен Него, и дека Тој е Создателот на се.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ова како заповед да е, а? Но не е мое да негирам. Тоа е особина на дибек. Тој е негаторот овде на форумов. Јас единствено што ќе ти кажам е: Јас верувам во Господ. А Господ вели дека нема други богови освен Него, и дека Тој е Создателот на се.
Го негираш постоењето на други богови?
Тие си постојат, документирани се во светите списи на соодветните религии, не чини да негираш така однапред...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Одговори.

Иј да си ибеш векот, ова треба да го патентираш и д апочнеш да го презентираш по телевизии, како се стига до вистината у 3 чекори. Како ли се роди бе толку паметен? Да не си од некоја божествена лоза?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169

Дали Хиндусите се грешка? Не е заповед, само те прашувам.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Дали Хиндусите се грешка? Не е заповед, само те прашувам.
Да не ме прашуваш одделно за сите еве вака ќе ти речам: Само Христијанството е вистинаската религија. Претпоставувам сега какви коментари ќе следуваат.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Иј да си ибеш векот, ова треба да го патентираш и д апочнеш да го презентираш по телевизии, како се стига до вистината у 3 чекори. Како ли се роди бе толку паметен? Да не си од некоја божествена лоза?
Еми ако си толку паметен одговори на прашањата.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Да не ме прашуваш одделно за сите еве вака ќе ти речам: Само Христијанството е вистинаската религија. Претпоставувам сега какви коментари ќе следуваат.
Да, Црквата на Христос и светците на последните денови е онаа вистинската религија, отелотворена во божјиот гласник Џозеф Смит.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Зошто?

Во светите списи на секоја религија стои дека само таа религија е вистинската.

Што го прави христијанството посебно, освен твојата желба да биде така?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Е браво....

Јас тврдам Дека ФК од с. Дељадровце ќе ги истепа Барса и Ливерпул заедно да играат. Докажи дека е поинаку.

за тебе Христијанството е вистинска, за Муслиманот Исламот, за Хиндуистот Хиндуизмот за Шинтоистот Шинто....итн, за мене ниедна......
Зошто си ти во право?

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Зошто?

Па ќе си прочиташ Библијата, ќе споредиш со другите. Ќе си размислиш која книга е онаа точната. Понатаму, Христијанството е најраспространетата религија. Втора е исламот, која исто се заснова на Библијата (преработена, едитирана во куран). Многу исчезнаа, некои тек ќе се родат. Христијанството постои 2000год, плус уште некоја илјада година наназад како јудејство, и плус уште наназад. А и кога ќе почнеш да живееш Христијански живот - читање на писмото, присуствување на литургии, молитви, пост, исповед, причест итн ќе се увериш дека си на вистинскиот пат.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Зошто?

Ти си посебен во очите на мајкати затоа што тоа е нејзина желба и поради ништо друго. Ама никој не ја обвинува дека не е во право. Да, христијанството е посебно само заради лична желба нечија, и што со тоа?

Што у ствари се обидуваш да докажеш?

Еве јас ќе ти одговорам (во свое име се разбира) велам да Христијанството е посебно затоа што јас така сакам. И сеа нема да те тупам да сакаш и ти исто што и јас. А ти цело време се обидуваш да покажеш дека нечија желба, како што ја нарекуваш не е во ред, и дека треба да има друга желба, односно да ВЕРУВА дека не постои господ?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
итн, за мене ниедна......
И Ти си во право!

И Твојата религија на неверието, Ти вели дека е вистинската така?

И Ти си Македонија! И Ти си А1 телевизија!

Kajgana Shop

На врв Bottom