Лесно се манипулира со народ кој е слаб по џебот, тоа е основна причина за омразата со етничка позадина во Македонија, зајакнување економски на Македонија нема да дозволи други немири и војни, ние овде сме осакатени што цел ден се занимаваме со пукања , убиства, дупки по патиштата, немири и други работи. Затоа европска Македонија му е мајката. Ова што беше со енциклопедијата беше крајно изманипулирана работа да се прикрие екомонски пад на Македонија и рецесија, но пропадна под било какви замисли на владата, која пред да се случи најлошото ја повлече енциклопедијата. Последниве 2 години соживотот беше одличен, имав многу другари албанци, се дружевме излагавме, научив албански тие научија македонски, се тоа се смени оваа недела кога почнаа да фрчат статуси на фејсбук, фак фиром, фак славомаќедонас, умрите сите и други работи. Па да кажам и ја нешо во Пикасо стајл, да ти ебам и МАНУ и глупи енциклопедии, а највише да ти ебам глупи академци, може мене да ме земат да им предавам јас историја нив, ти ебам глупи стари комунистички магариња.
Bobane.
Jas potuno te razbiram i ti davam pravo na toa sto si citiral.
ne sakam off topik da izlezam.
No sigurno zajaknuvanje ekonomski na Makedonija ke gi smiri i etnickite konflikti.
Koga vo edna kuka nema pari i muz i zena se karat.
No pred toa sto nekoj misli deka Albancite se krivi za toa, treba da bidat ili slepi ili nosat pogresen broj na naocari.
Mnogu dobro rece ti
да ти ебам и МАНУ и глупи енциклопедии, а највише да ти ебам глупи академци
Bobane.
Pazi ova sega vnimatelno. (Ne znam kolku ke me razberes postom imam slab Makedonski jazik)
Zar nikoj ne znae od narodot deka Drzavata vakvi knigi za Enciklopedii treba prvo da pomine od Drzavna Kontrolla, pa da gledat dali se sprotistavi nesto so ustavot na drzavata.
Pa ako e nesto ne vo red, treba da se zabrani ta kniga da se publicira.
Isto treba da se pravi so Filmovi i drugi politicki knigi.
No nekoi, pametni na koj moze da bide edna [INTERNA DRZAVA, ( jaka sorabotka so Bugari i ili Grcija ( prodadeni) ja dozvoli ta kniga da se publicira.
Znaci ako im e uspesno ke im bide uspesno, ako ne TIE ZNAELE DEKA NA NIV NEMA DA SE SLUCI NISTO: KE SE KARAT ALBANCITE I MAKEDONCITE. A tie ke gledat seir.
Ova e planirano, od nekoja strana.
Sega ti mene kazi , zasto nikoj ne bara od drzavata kako ova kniga uspeal da se publicira. PA DA GI NAJDE GLAVNITE SHEFOVI NA KABARE. Namesto da se navredat eden so drug ,siromasniot Narod.
Zar ne vi ide na glava deka ovie Akademci imat zastita od nekoja strana.
Primer:
(
Eden puf za da dobro raboti i da e poln so mushterija ,ne treba postelina sekoj den da se zameni za da bidat uredeni cisti kreveti , nego treba sekoj den k*rvite da gi zameni, ) Me razberes.
Kaj nas e problemot toa sto, slepiot narod, ja vidi flekata na postelinata ,a NE gleda deka k*rvata nosi triper.
Me razbra.
I sega koga Albancite rekoa (
фак фиром, фак славомаќедонас, умрите сите и други работи), Zasto do deneska na ovoj forum slobodno sekoj mozel odamna da kaze (
Albanec, gadno pleme, kacaci, marsh u kosovo ili u Albanija sto khur barate ovde itn)... zosto nikoj ne reagirase na ovie navredi.
No sega mene me boli , a za tudjo dupe 100 kamxhika ne boli a ?
Jas ne kazam za tebe ova, no i vie sto ste za sozhivot zasto koga cujete za drugarite Albanci navredi cutete.
Koga vie bi zatvorile usta na ovakvi, i nie ke reagirame na toa da se ne vredjat nasite drugari Makedonci.
Gledase pred nekoi sat kako moeto citiranje ili odgovor odmah ja izbrisa drugarot nas a na drugiot ja ostavi.
Isto e i na vladata se praktikuva ista politika.
tolku moze eden politicar Albanec da pravi za drzavata. Zatoa sto ne sme od vladata poveke da intervenira, ne sme od shefot na puf, da poveke intervenira. A i ne sme da kaze zasto ne sme.
(dali me razbra sega)
Dodeka ovie problemi narodot ne moze da ja vidi vladata i politickite partii ke prat svadba.
Koga narodot (bez etnicka razlika) ke bide pameten togas ke znae za koga ke glasi. I Vladata ke mora da ja zategne kaisot da mu ne padnat pantallonite.
Isto ke imame dobar sozhivot koga ke ti smeta na primer sega da ti kazham.
Natën e mir, dhe përshëndetje